Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Alkohol vagy fű a károsabb?

Alkohol vagy fű a károsabb?

Figyelt kérdés

Szülők, tegyük fel, hogy a kamasz (16-17 éves) fiatok valamelyiket használná heti rendszerességgel, Melyiknek örülnétek kevésbé?

Nyílván egyiknek sem, de melyik az amelyiket kevésbé fogadnátok el a másiknál?

2018. máj. 29. 21:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%
Nyilvan egyiknek se orulnek:0 Mondjuk ott nem tartunk.. Nekem nemsokara szuletnek csak a babaim. De talan az alkoholt kevesbe toleralnam.. Vegig neztem mit tesz emberekkel elegge testkozelbol es nem szeretnem ha erre fuggne ra akarmelyik gyerekem.. Persze azt se akarom,hogy fuvezzenek.. De talan az meg embersegesebb mint az alkohol.
2018. máj. 29. 21:55
 2/16 anonim ***** válasza:
15%

A fű egy drog... onnan egyenes az út az erősebb káb'szerekhez. Persze ha az orvos morfiumot ad egy betegnek (van még egyáltalán ilyen manapság? nem néztem utána :D), akkor annak oka van, és szigorúan ellenőrizve van. Az alkohol kis mennyiségben egészséges. Pálinka: hát mindenre jó (meghűlésre, gyomorfájdalomra, torokgyulladásra, stb)... Vörösbor: jót tesz a vörösvértest-számnak. Tequila: segíti a kalcium beépülését a csontokba. És így tovább. Nagy mennyiségben pedig semmi sem egészséges. Elárulom: a víz sem.

Tehát a válasz: alkohol kis mennyiségben teljesen elfogadható, míg a füveseknek tőből vágnám le a karját. Inkább meghalnék, de akkor sem próbálnám ki a kábítószerek egyikét sem.

2018. máj. 29. 22:05
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Meg kéne határozni a mennyiséget is.

Nyilván napi 5 g fű egy éven át károsabb, mint heti egy feles.

2018. máj. 29. 22:13
 4/16 anonim ***** válasza:
87%
Ha "csak" fű, és az is marad, akkor az alkohol a rombolóbb hosszútávon.
2018. máj. 29. 22:14
 5/16 anonim ***** válasza:
89%
Alkohol,nézzél hiradot,90 % ittasan elkövetett rémtettekről harsog.. És ez egy hosszu évekig vedelős folyamat vége már csak... És nem az alkohol az ember az oka,és a körülmények ami miatt a piára szokott,ahogy a késsel lehet ölni de nem a kés tehet rola.. Egyre több alkoholista mentális beteg van,és ennek sulyosabb okai vannak,csak arról nem szeretik ha vki beszélni mer..
2018. máj. 29. 22:22
 6/16 anonim ***** válasza:
50%

Mindkettő hasznos kis mennyiségben. Az alkohol segíti az emésztést,vérképzésre kifejezetten a vörösbor,viszont a gyógyászati marihuánában lévő THC javítja a közérzetet,a depressziót,szorongást illetve jelenleg a rák egyetlen ellenszere. (A kemo meg a sugár az pusztít mindent amit ér,a fű lassítja a rák terjedését)

Nagy mennyiségben egyértelmű hogy fű,annak nincs káros hatása. Ha túladagolod akkor hányingered lesz,alkoholmérgezés viszont halálos. Függőséget nem okoz,az ital az igen. A fűtől nevetsz mindenen,boldog vagy,szép minden,az alkoholtól viszont a gravitáció elkezd oldalra is hatni illetve agresszív is lehetsz és gátlástalan.

Az már a kormány baromsága hogy a pia legális,a fű pedig nem. Pedig jó kis bevételt csinálna egy nemzeti ganja bolt hálózat is.

Aki meg drognak tartja a THC-t,annak csak gratulálni tudok,ennyi erővel az etanol,koffein és nikotin is az.

Értem én hogy szubjektív a határ,van akinek több,van akinek kevesebb fér bele,de akkor se értem hogy lehet hogy a fű rossz de a pia jó.

Mintha háziállat megválasztásnál úgy szabnánk meg a méretet hogy kicsi a kert így nem lehet nagyobb egy tacskónál,az is túl nagy, de egy bernáthegyi még belefér.

2018. máj. 29. 22:30
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tesóm füvezett elég masszívan évekig. Nemcsak szerintem, teljesen megváltozott, flegmább, leszarom típus lett, aki nem akar semmit csinálni, pedig már nem huszonéves. Mivel dolgozni nem akart, ezért mások cuccait lopta el, többek között az enyémet is, hogy pénzt szerezzen.

Másik rokonom alkesz, ő ugyanez, csak agresszívabb kiadásban.

Számomra semmi különbség nincsen, ha nem ismeri a mértéket.

Kevesen tudják mértékkel használni, itthon meg végképp nincsen kultúrája, kialakult szertartása tisztelete a fogyasztásnak.

2018. máj. 30. 00:12
 8/16 anonim ***** válasza:
84%
" A fűtől nevetsz mindenen,boldog vagy,szép minden" Ja, nevetve ellopta a cuccaim, hazudott mindenről, neki tényleg szép volt minden csak mi szívtunk. Méghogy nem okoz függőséget.
2018. máj. 30. 00:14
 9/16 anonim ***** válasza:
50%
Ha heti 1-2 sört megiszik, nincs vele semmi bajom. Ha heti rendszerességgel beszív, azzal már sokkal több. A részegedéssel szintúgy.
2018. máj. 30. 03:09
 10/16 anonim ***** válasza:
54%
Egyik sem káros ha az ember szinten tartja,de ha nem,a fű a rosszabb (saját tapasztalat)
2018. máj. 30. 07:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!