Mi a károsabb, a fű vagy az alkohol?
A fű butít(ezt olyan ismerőseim mondták, akik rendszeresen füveztek). Nem tudom, hogy ez pontosan miben nyilvánul meg, de így van.
Az alkohol nyilván csak nagy mennyiségben káros, 1-2 pohár bor még egészséges is, esténként, hétvégente kicsit borozgatni, pezsgőzni, koktélozni teljesen oké. Akkor van gond, ha napi szinten, vagy heti többször igen nagy mennyiségeket megiszol, ez a májat, agyat és gondolom más szerveket is károsítja.
Ha annyiszor ittam volna le magam, mint ahányszor betéptem 14-től 24 éves koromig, már komoly alkoholista lennék. Igaz, már abba hagytam pár éve, de akkor is azt mondom, hogy a szesz sokkal károsabb.
Alkoholmérgezésbe meg lehet halni. A füvezésbe nem. A fűvel gyógyítanak, az alkohollal nem. A fű nem teszi tönkre a használói életminőségét. Nézz meg egy alkoholistát, hogy élnek.
Nekem egyik ismerősöm 2,5 éve sakkozott egy haverjával, de a csávó azt mondta, hogy csak betépve tud sakkozni, szóval betépve volt sakk alatt. Játszottak pár menetet, de a gyerek nem gondolkodott, csak random lépkedett a bábujaival, 90%-ban ugyanazokat a lépéseket tette, mint az előző játszmájában független attól, hogy az ellenfele hogyan játszott.
Szerintem így butíthat. :D
Mennyisegfuggo.
Kismerteku alkoholfogyasztsanak (napi 1 sor, 1 pohar bor) pozitiv(!) elettani hatasa van, kulonosen 30 ev felett. Amennyiben ez a mennyiseg megno vagy ennel tobb, az elojel pozitivrol negativra valtozik.
A fűnek is van rengeteg pozitiv hatasa - de az is csak modjaval - de az viszont indokolt esetekben - nem mindennapos hasznalatban, mint az alkohol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!