Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék, hogy elengedjen...

Mit tehetnék, hogy elengedjen Miamiba?

Figyelt kérdés

Lenne egy lehetőségem, hogy szeptemberben 3 hétre elutazzak Miamiba (vagyis már augusztus végén). Viszont az anyám nem akar elengedni (jövő februárban leszek 18). Mert hogy mi van, ha bármi gond lesz, haza sem tudnak hozni. Ez a gond, hogy rettenetesen félt. Pedig nem egyedül utaznék, hanem a legjobb barátnőmmel. Neki ott él a családja egyik fele, ingázik Budapest és Miami között. Az apja már egy évre előre megveszi a repülőjegyeket neki, de időközben szakítottak a barátjával, így nem akarja, hogy az a jegy elvesszen. Ezért kérdezte, nincs-e kedvem kimenni vele. Idősebb nálam, 21 éves, szóval nem két tinilány akar nekivágni egyedül Amerikának...

Senki nem érti, miért csinálja ezt anya, miért félt ilyen betegesen. Annyira szeretnék menni. Anyagilag sem lenne gond, mielőtt jönnétek azzal, hogy menjek és dolgozzak meg érte... Apa is mellettem van, a nagyszüleim is, a nevelőapám is. De anya önfejűen hajtogatja, hogy nem érdekli, nem mehetek.

2018. máj. 29. 12:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
61%

Apád elenged, innentől kezdve mi a gond? Ő ugyan úgy a szülőd, mint anyád. Egyszerűen megmondod anyának, hogy ekkor meg ekkor indultok, ekkor meg ekkor érkeztek, és minden nap fölhívod. Meg megmutatod neki, hogy felírtad az ottani magyar nagykövetség számát meg címét, szóval pontosan tudod, hová kell menned, ha ne adj isten történne valami.

Szerintem ne veszekedj vele. Lássa rajtad, hogy nyugodt és felkészült vagy és akkor talán ő is nyugodtabb lesz.

2018. máj. 29. 14:05
 12/27 anonim ***** válasza:
51%
Próbálj beszélni anyukáddal. Én megértem hogy félt hiszen a gyereke vagy. Én is anya vagyok. De az élet túl rövid és minden alkalmat meg kell ragadni, hogy élvezd. Akkor is bármi történhet ha nem mész sehová nem csinálsz semmit. Az ilyen élményekről kár lemaradni csupán a tulféltes miatt.
2018. máj. 29. 14:09
 13/27 anonim ***** válasza:
21%
Ha nekem lenne ilyen lehetosegem en kimennek. Szerencses vagy., egy MIAMI ut kb600-800 ezer ft. Mond meg anyadnak hogy 18 vagy jogilag azt csinalhatsz amit akarsz mert nagykoru vagy.
2018. máj. 29. 14:50
 14/27 anonim ***** válasza:
36%
Én 19 évesen már csere diák voltam a világ másik végén,nem pár napig,és nem lett semmi sőt előny volt,eleve önellátónak neveltek baba korom ota aki nem a szülön csüng és mindent tőle vár tátott szájjal kamaszként is.. Ma meg a 18 évest a gonosz pestre se engedik ki, sőt a falubol se,buszra se vonatra se mert ott jön a mumus,nem értik miért tanul nyelvet ugyse megy sehova csak a közértig.. No élmény, ingerszehénység,irigységgel fűszerezve.
2018. máj. 29. 15:33
 15/27 anonim ***** válasza:
54%
soha többet nem megy nélkülem sehová... Lesznek még gondjaid,főleg ha még párod is lesz..
2018. máj. 29. 16:06
 16/27 anonim ***** válasza:
8%
Egyszerű. Ne menj. Gyűjts pénzt. A 18. szülinapod napján pakolj be a kis bőröndödbe, húzd ki az ajtón, aztán dobj egy cetlit a földre, amin csak annyi van, hogy ezért nem börtönözzük be a gyerekünket. Minden ilyen szülő ezt érdemelné. Engem először 15 évesen engedtek Londonba teljesen egyedül. Tudták, hogy az angol megy annyira (mondjuk akkor még csak egy gyenge felsőfok körül tarthattam), hogy gond nem lesz. Menjen a gyerek, aztán fedezze fel a világot. Mondjuk aki megtehetné, hogy utazzon, de 40 éves koráig nem jut el legalább 30-40 országba, annak elvenném a szavazati jogát is. Aki nem érdekel a világ, az ne döntsön róla.
2018. máj. 29. 16:22
 17/27 anonim ***** válasza:
23%

De amugy miért ilyen szerencsétlen az élet. Akik nem tehetik meg meg nincs rá lehetőségs e pénz, azok szeretnének menni Mimami , Külföld Amerika stb utazni, azok akiknek meg lehetőség lenne rájuk ők meg nem mennek, vagy nem engedik meg családtagjaiknak .

Kérdező de ha mégse mehetnél , én szivesen elmegyek a barátnddel.

2018. máj. 29. 16:36
 18/27 anonim ***** válasza:
11%
Nem lehet h nem akar kettesben lenni a férjével,és ezért ágál,az is árulkodó jel már, h a maholnap felnőtt 18 éves gyerek miatt, kis nátha miatt csapot papott haza jönne a kettesből..
2018. máj. 29. 16:48
 19/27 anonim ***** válasza:
20%
Miért, nálatok nem szeptemberben kezdődik a gimi? Hogy akarsz 3 hetet hiányozni?
2018. máj. 29. 17:02
 20/27 A kérdező kommentje:

Szoktunk utazni, úgy gondolom, hogy viszonylag sokat. Meg pl. Európán belül már elengedett, azzal nem volt annyira gondja (vagyis jó, óránként hívogatott, meg FaceTime-oztunk, de ennyi). Amerikával az a baja, hogy messze van és szerintem azt rettenetesen távolinak érzi. Mikor két éve voltunk, akkoris folyton azzal jött, hogy ott annyira elveszettnek érzi magát, meg ő hosszabb, távolabbi utakra nem szeret menni.

"Miért, nálatok nem szeptemberben kezdődik a gimi? Hogy akarsz 3 hetet hiányozni?"

De. Szülői kikérővel elengednek, ahogyan eddig mindig.

2018. máj. 29. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!