Anyukám folyton azt mondogatja, hogy neki unoka kell. Most ezzel mit lehet csinálni?
Az 50-es éveiben jár, a tesóm is már elmúlt 30 éves, szóval igen, lehetne már unokája. Ugyanakkor még nincsen és ezt nem tudja elfogadni vagy nem tudom, hogy mi baja van.
Állandóan erre utalgat, hogy ő már unokázni szeretne, milyen jó lenne neki egy kisbaba, neki már rég nem velünk kellene foglalkoznia, hanem az unokákkal és a garázsban is pakolgatja a cuccokat, hogy ez majd jó lesz az unokáknak és tervezgeti, hogy mit fog majd csinálni velük. Holott unoka egyelőre még sehol sincsen képben... Folyton másokkal példálózik, hogy ennek már van unokája és az xy-nak milyen cuki unokája született. Újabban azt csinálja, hogy rátapad a kisgyerekes barátaira, ismerőseire, rokonokra és hozzájuk jár babázni. Ennek valahol örültünk, mert azt gondoltuk, hogy akkor így majd lecsillapodik, kiéli az ilyen jellegű vágyait, játszhat a gyerekekkel stb., de nem egészen így lett...igazából az ilyen jellegű találkozók is mind arról szólnak, hogy "jajj de jó lenne nekem is egy unoka" és akkor közösen kitárgyalják, hogy mikor lesz már gyerek, mikor szül már a tesóm, miért nincsen gyereke, valamint a rokonok esetében közösen szidnak minket, hogy mi milyen elfajzott egyedek vagyunk, amiért nekünk nem a gyerek életünk célja és nem akarjuk minden alkalommal körbecsókolgatni az xy gyerekét. Arra is volt példa, hogy azt hazudta, hogy tovább kell maradnia a munkahelyén, de kiderült, hogy egy ismerősénél volt gyereket látogatni...
Én egyszerűen nem értem, hogy mi miatt van erre ennyire rákattanva és a tesómat is nagyon sajnálom, mert tudom, hogy őt ez mennyire zavarja és idegesíti. Szerencsétlennek még párja sincsen jelenleg, mégis hova a francba tervezne gyereket? Azonban még újabban engem is megtalált az egyik nagy barátnője, hogy nekem mikor lesz már gyerekem...én meg csak pislogtam, mert 19 éves vagyok, rohadtul nem ezen gondolkozok, hogy mikor akarok gyereket. Valamint igazából egyikünk sem kifejezetten családcentrikus és abszolút nem vagyunk ilyen "gyerekmániás, babázós, püntyörgős" típusok, szóval nem is értjük, hogy mire számított.
Huh, azert latom a fiatal korosztaly adja az okos valaszokat, aki meg ertsuk meg mindket felet az elpontozodik.
Akkor itt egy sokadik velemeny
Igenis el kell turni. Egyik fulon be masikon ki. Beszolni neki, minek? Csak azert, mert a nagy ontudatossagunkba mi harmincasok buszkek vagyunk arra, hogy alberletben lakunk, nem orokoltunk (most haljon meg a nagymamma jelolt?), es pechunkre a mgyar berekbol sose lesz sajat lakasunk es emellett még a pasikban is valogatunk es nem megy az olyan par megtalalasa (aki partner a normalis csaladalapitasban es anyagilag is tud ertelmesen hozzatenni valamit)?
A korulmenyek egy reszet mi teremtjuk magunknak. A kerdezo nem.irta a 30 eves novere vajon hol lakik, mi tortent vele, miert nincs még gyereke. De a leendo nagyi szempontjabol es annak "alma" szempontjabol teljesen mindegy is. Ez van a gyerekvallalas 35 fele tolodott, amikor bizony a teherbeeses nehezebben megy, sokkal tobb a genetikai problema, nehezebben viselheto a varandossag, tobb a komplikacio es bizony oregebbek a nagyik is es a dedik mar addigra a temetoben vannak. Ezert nem kell okolni senkit, de azert nehogy már a sajat anyjanak uszitsuk a kerdezot, hogy szolj be neki, allitsd le, vessz ossze vele, hol el az, aki ilyet mond?
En 31 evesen szultem, aztan 40 evesen ujra. Anyám egyetem ota emlegette lesz-e valaha unokaja? Igen, idegesito volt. Sokszor mondtam, drága anyám, még pasim sincs, spermadonor raer 40 evesen, kerlek fejezd be. Azt sose mondtam, hogy de nincs penzem, keves a fizum es alberletben elek. Mert jartam kulfoldon alberletben is szuletnek gyerekek, keves penzueknek is lesz gyereke stb. Viszont stabil parkapcsolat nelkul nagyon necces a gyerekvallalas. Egy idoben o is nagyon eroszakos volt, becsatlakozott hozza a nagyi is, nagynenik is...uuu szornyu volt. Neha felcsattantam. Egy nagyneninek szidtam folyton az anyám, hogy allitsa mar le. Nagyneni mit mondott: kislanyom ne beszelj csunyan anyukaddal es hagyd had mondogassa, ettol te még ugyse szulsz hamarabb, viszont kesobb figyeld meg milyen jol jon még a segitsege!
Es igaza lett. Csondben elturtem, neha ravilagitottam tenyekre, es amikor jott a baba, nagyon elkelt a segitseg. Jott fozni, takaritani, babazni es en vegre 30 percig is lehettem a furdoben, nem csak 5-ig. Ok a ferj is ott volt, de o egesz nap dolgozott, csak estenkent tudott segiteni.
Nagyneni kesobb felemlegette: ugye-ugye jol jon most az anyad? Kar lett volna akkoriban verre meno vitatkozasba keveredni vele vagy bantani beszolasokkal...
Kerdezo: tesod kezelje ahogy tudja, te meg kezeld ahogy szeretned, de ne ugy ahogy itt sokan tanacsoltak, hanem szep, turelmes stilusban, mert megiscsak az edesanyad.
#23 persze, tudod, hát meg a f...om nem kéne? :D
Nálunk hálisten legalábbis apám ágáról nem fogjuk hallgatni miután apám unokatestvére 17 évesen apuka lett, gyorsan esküvő aztán beköltöztek a srác szüleihez, hát, pár év után a csaj meglépett és azok alapján amit meséltem meg is tudom érteni. Voltm ég pár esküvő mert jött a gyerek. Azóta egyszer hangzott el a kérdés, nagymamámnak hogy "Hát a Pityuéknál mikor lesz gyerek" "Amikor AKARNAK" Hát, azóta nem tartjuk a kapcsolatot ezzel az ággal de legalább kuss lesz :D
"Attól még meg lehet érteni, hogy anyád szeretne unokázni, ezek normális érzések. "
fordítva ülsz a lovon. Ez az egész elsősorban arról szól ilyenkor hogy 2 ember szülő lesz, másodsorban pedig hogy a nagyi majd unokázhat. Nem érte történik majd meg ha megtörténik. Álljon már meg a menet. Mikor ott volt az ideje ő eldönthette mikor és hány gyereket akar, akkor hagyja már meg ugyan ezt a döntést a saját gyerekeinek is.
Amúgy ha a szép szó nem működik, akkor csúnyán és határozottan kell leállítani.
Nincs ezzel semmi baj. Hagyjátok ábrándozni. Kérdezzétek meg, miket szeretne az unkoával csinálni. Hogy gondolja? Rendszeresen meglátogatná? A héten egy adott napon elvinnék hozzá és akkor a szülők szabadon intézhatnék a dolgaikat? Stb.
De azt is mondhatjátok, hogy igen anyuka, tudjuk, hogy nagyon szeretnél unokát, de mi még nem szeretnénk gyereket. Igen, ezt már ezerszer elmondtad anyu, emlékszünk rá. Mi továbbra is várunk a gyerekvállalással.
Vagy mondjátok azt, hogy szülni ugyan még nem szeretnétek, de jövő héten bejelentkeztek a megfelelő hivatalban, és örökbefogadtok egy gyereket. 5 évesnél nagyobb gyermekre nem is kell sokat várni, főleg, ha valaki nem ragaszkodik a kék szemű, fehér bőrű kislányokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!