Szerintetek ez milyen szülői hozzáállás velem szemben? 35f
20on éves korom elején elköltöztem otthonról, a szüleimtől hideget meleget kaptam amiatt, h albérletbe költözök, és folyton azzal rémisztgettek éveken át, h készüljek fel rá, h majd az albérlet kiadója engem bármikor kirúg és hogy ez nekem mennyire megalázó és kiszolgáltatott helyzetbe kényszerítem magam az albérletbe költözéssel..
kereken 7 évet húztam le ugyanabban az albérletben, a bérbeadóval nagyon jól kijöttem, sosem volt gondom vele..
29 éves koromban sikerült jelentős önrésszel lakást vásárolnom, tavaly 34 évesen pedig hitelt vettem fel és lett egy második lakásom is, amit bérbe adtam.. így nem terhel jelentős költség, mert tkp. az albérlet bérleti díja majdnem fedezi a törlesztőrészlet.. tehát sikerült nagyon jól kijönnöm az üzletből..
apám és anyám természetesen rosszindulatúan azzal vannak elfoglalva, h most meg a "másik oldalon" megint jól meg leszek szivatva, mert majd az albérlő nem fog fizetni és ki se tudom majd rakni őket..
érti valaki a szüleim felfogását?? amíg albérlő voltam szerintük amiatt voltam kiszolgáltatott helyzetben, most bérbeadó vagyok és szerintük emiatt vagyok kiszolgáltatott helyzetben.. nem vagyok képes felfogni a károgásukat..
mondjuk apám mindig is olyan volt, h a haverjait tíz meg százezrekkel kisegítette amit persze sosem kapott vissza, de a saját fiától azaz tőlem még egy szendvicset is sajnált amíg iskolába jártam pedig sokszorosan visszafizettem mindig minden jótettüket..
Abszolút igazuk van, az albérletesdi egy kölcsönösen kiszolgáltatott, egymástól(idegenektől) függő helyzet.
De nem kellene úgy kezelniük, mintha életképtelen lennél és nem lennél tisztában a veszélyekkel. Te felnőtt vagy, te bátor vagy, te megpróbálod, ha sikerült elismerés járna érte, nem cseszegetés, hogy hány helyen bukhatsz el..
Mellesleg 35 vagy, kit érdekel, hogy a 60as lassan vagy frissen nyugdíjas szüleid mit gondolnak?
Könyveld el őket ilyennek, minimalizáld a kapcsolatot, hogy egészséges felnőtt lehess.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!