Előző kapcsolatomból a hölgy azt állítja tőlem lett terhes, apasági tesztre nem hajlandó, a gyermek mivel férjnél van az ő nevére került, valahogyan én kideríthetném hogy tényleg enyém e a pici?
"Annyi, hogy én nem voltam férjnél. " - ez itt pont 100%-os különbség, mert a Kérdező ha akarná, se ismerhetné el az apaságot. Az előző Ptk+Csjt idején ilyenkor csak azt lehetett, hogy a férj indít egy pert (a gyerek ellen) apasági vélelem megdöntése tárgyában, és a jogerős ítélet után ismerhette el az új partner az apaságot. Az új Ptk ezen annyit egyszerűsített, hogy ha a 3 fél (férj, anya, biológiai apa) egyetért, akkor a közösen megtett nyilatkozataik alapján bírósági nemperes eljárásban (végzéssel) egy menetben rendezhető az apaság.
De még továbbra se derült ki, hogy itt a nő végül is mit akar...
" Én a gyereket nem voltam hajlandó kitenni egy DNS vagy akármilyen tortúrának, azért, mert az apja ilyen"
???? Azért ha jön a foga és fáj az ínye, ugye beecseteled? (pont ugyanaz a "szörnyű tortúra", száj kinyit, vattás pálca elővesz, töröl...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!