Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A nőgyógyász, hogy állapítja...

A nőgyógyász, hogy állapítja meg, hogy terhes-e a lány/nő/hölgy?

Figyelt kérdés
Hallottam valami olyasmit hogy felnyúl az orvos és érzi. Ez igaz??

2014. aug. 4. 11:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%
Vizelet teszttel ki lehet mutatni 6 nap után. :)
2014. aug. 4. 11:53
 2/11 anonim válasza:
fel
 3/11 anonim ***** válasza:
Jó a felhozatal ma is :-D :-D
 4/11 anonim válasza:
Tapintással, szemügyre vétellel és olykor UH-val állapítja meg.
2014. aug. 4. 11:54
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszokat, mentek a zöld kezek azoknak akik érdemesek rá.

Nem fáj, ahogy feldugják??

2014. aug. 4. 11:55
 6/11 anonim ***** válasza:

A terhesség megállapítás céljából nem így szoktak vizsgálni, hanem ultrahanggal.

Kb. a terhesség 6. hététől (vagyis a fogantatás után kb. 4 héttel, a kimaradt menstruáció után 2 héttel általában már látható a petezsák, rá kb. egy héttel az embrió, és akkor már jó esetben szívhang is hallható.

2014. aug. 4. 12:00
 7/11 anonim ***** válasza:

Mit dugnak fel?

Én elmentem vizsgálatra, az orvos megvizsgált, rögtön mondta,hogy terhes vagyok,majd uh-ot is csinált.

2014. aug. 4. 12:18
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ, hogy hány napja maradt ki a vérzés, mennyi idős a terhesség, illetve hogy a hölgy/lány/nő milyen tünetekkel érkezik.

Az orvos a következőket választhatja: elküld vérvételre, csináltat vizelet tesztet, manuálisan vizsgál (igen, kézzel felnyúl közben a másikkal kívülről tapogatja a hasfalat, ha normális az orvos, akkor ez nem fáj), csinál UH-t, vagy ha neki nincs gépe, akkor elküld UH-ra.

2014. aug. 4. 12:32
 9/11 anonim ***** válasza:
Ja, az UH általában hüvelyi, de ha jó felbontású gép van, lehet hasi is.
2014. aug. 4. 12:33
 10/11 anonim ***** válasza:
Először nekem is úgy volt, hogy felnyúlt. Pontosan nem tudom mit nézett, talán a méhszájat. De csak azt mondta, hogy valószínű a terhesség. Elküldött UH-ra. Ott először hasit csináltak, de nem láttak semmit. Utána hüvelyit, de a medica azzal sem igazán látta. Aztán elkezdtek pörögni és átküldtek a kórházba azonnali vérvételre, hogy HCG-t nézzenek, mert felmerült, hogy méhen kívüli. Még egy hüvelyi UH.Egy egész csapat orvos jött be a szobába (5-en). De végül sikerült azonosítani a petezsákot.
2014. aug. 4. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!