A nőgyógyász, hogy állapítja meg, hogy terhes-e a lány/nő/hölgy?
Köszönöm válaszokat, mentek a zöld kezek azoknak akik érdemesek rá.
Nem fáj, ahogy feldugják??
A terhesség megállapítás céljából nem így szoktak vizsgálni, hanem ultrahanggal.
Kb. a terhesség 6. hététől (vagyis a fogantatás után kb. 4 héttel, a kimaradt menstruáció után 2 héttel általában már látható a petezsák, rá kb. egy héttel az embrió, és akkor már jó esetben szívhang is hallható.
Mit dugnak fel?
Én elmentem vizsgálatra, az orvos megvizsgált, rögtön mondta,hogy terhes vagyok,majd uh-ot is csinált.
Attól is függ, hogy hány napja maradt ki a vérzés, mennyi idős a terhesség, illetve hogy a hölgy/lány/nő milyen tünetekkel érkezik.
Az orvos a következőket választhatja: elküld vérvételre, csináltat vizelet tesztet, manuálisan vizsgál (igen, kézzel felnyúl közben a másikkal kívülről tapogatja a hasfalat, ha normális az orvos, akkor ez nem fáj), csinál UH-t, vagy ha neki nincs gépe, akkor elküld UH-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!