Hova kell mennie az apának ha le akar mondani a gyerekről? Van erre nyomtatvány?
Sziasztok. Én az örökbe fogadó apuka lennék aki érdeklődik.
Van egy 8 éves kislányom akinek az apukája egy cukrot de annyit nem vett neki még sohasem és a párommal úgy döntöttünk, hogy meglépjük ezt a lépést hogy én örökbe fogadjam. Apukával felvettük a kapcsolatot és hajlandó lemondani a gyermekről teljesen!
Hova kell ilyenkor menni és hogyan induljunk el?? Előre köszi a válaszokat!
A párod a feleséged ? Ha nem, akkor nem tudod a gyereket örökbe fogadni.
Hazastarsi örökbefogadáshoz ah anya és te együtt bementek a gyamhivatalba és ők majd elmondják a további lépéseket
Elöször is örökbe csak akkor lehet fogadni a gyereket, ha az anyjával házasok vagytok.
Másodszor az örökbefogadásnak megvan a rendje, a gyámhatóságon elmondják, hogy miként lehetséges.
Na, ezt a pontozgatást bírom ám!
Első két válaszoló gyakorlatilag ugyanazt mondta: egyik 100%-on áll, a másik 0%-on!
ma 10:25-ös: a második vagyok és igenis VAN fogalmam a válaszról!
De mivel a kérdezö nem tudja, mi a megfelelö eljárás, ezért a válaszokat fogja megnézni, és ha többen írják ugyanazt, akkor egyértelmü lesz neki, hogy az a helyes megoldás.
Igen sok ilyen jellegü kérdésnél jönnek a nem helytálló válaszok és a végén a kérdezö tejesen összezavarodik, mert mindenféle ötletet olvas és nem tud dönteni. EZÉRT segít neki, ha TÖBBEN írják le a JÓ megoldást, mert akkor egyértelmü, hogy mit is kell tenniük.
Köszönöm a válaszokat már minden meg van 😃 most fogunk házasodni és akkor utánna intézünk mindent. Gyámhivatallal már beszéltem, azt mondták, hogy a vérszerinti apának nyilatkozni kell mielöttünk, hogy lemond minden jogáról én és az anya pedig közösen neveljük a gyermeket. Ezek után az apának nincs több dolga!
Engem alaposan kivizsgálnak, pszihológiai vizsgálat, környezet tanulmány, elbeszélgetés stb..
Köszönöm mégegyszer a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!