Szülők! Hogyan reagálnátok, ha megtudnátok, hogy a 15 éves kollégista lányotok kimenőidőben a barátjához menne szexelni?
"Utolsó milyen Csjt.-ről beszélsz??
2018 van, az érvényes jsz.a 2013.évi V.tv.a polgári törvénykönyről, jó reggelt!"
A családjogi törvény is a Ptk. része.:-) Amúgy a paragrafus száma valóban változott, a tartalma viszont nem, ahogy a Kúria elvi döntése is változatlanul érvényes. Jó reggelt!
A jogszabály:
"4:196. § [A tartásra kötelezettek köre és a tartási kötelezettség sorrendje]
(1) A tartási kötelezettség – ha e törvény eltérően nem rendelkezik – az egyenesági rokonokat terheli egymással szemben.
(2)[62] Tartási kötelezettsége áll fenn elsősorban a szülőnek a gyermekével és a nagykorú gyermeknek a rászoruló szülőjével szemben.
(3) Ha a tartásra jogosult gyermeknek tartásra kötelezhető szülője nincs, eltartása távolabbi felmenőire hárul."
Csak a sok emberkének, aki szerint hülye, lelkisérült és kihasznált a sok szexelő 15 éves: 15 voltam, mikor összejöttem egy évfolyamtársammal, rá olyan 4-5 hónapra lefeküdtünk egymással.
Azóta eltelt 5 év, és még mindig ugyanúgy együtt vagyunk. Ja és az orvosira járok, szóval a 15 évesen szexelni kezdett emberek is tudnak tanulni, és racionális döntéseket hozni, bármilyen meglepő ez az emberek többségének. :D
Oké, akkor aki szerint CSAK a gyerekét köteles eltartani, akkor ők azt mondják, szüljön le a 16 éves, aztán adják gyámságba az unokát... érdekes értékrend :D
Mit szólnék? Semmit, de ha terhes maradsz, akkor mehetsz gyárba, amint bölcsis korú a gyerek, mert én nem tartanám el őt is, az is biztos :)
jelezni szeretném hogy mivel kiskorú, és nem érne vissza a kimenő végéig a hivatalos eljárás szerint rendőrségnek kell elsőkörben telefonálnia a kollégiumnak és bejelenteni eltünt személyként, utánna hívják csak a szülőt hogy nem e tudnak rólla valamit
amint a kollégium területére lépett, a kollégium felelősséggel tartozik érte ami ezzel jár, bármi van őket veszik elő
másrészt én szólnék a lányomnak hogy szó se lehet rólla, és ha megteszi a kollégiumból is kiveszem, és nézünk egy közelebbi iskolát, a fiut pedig elfelejtheti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!