Kinek mennyire várják el a szülei, hogy hétvégén, amikor hazajön süssön-főzzön, dolgozzon?
Első körben beszélj a szüleiddel.
Lehet, hogy fogalmuk sincs róla, milyen időbeosztással élsz, és hogy a hétvégére is maradnak kötelező feladataid. Ha valaki olyan munkakörben dolgozik, ahol a munkidő végén leteszi a szerszámot/tollat/akármit, miből gondolná, hogy neked a hétvégén kell prezentációt készíteni?
Az is lehet, hogy egyszerűen együtt szeretnének lenni veled,és közösen csinálni dolgokat, bár a "süssél ezt meg azt" azért nem egészen így hangzik.
Viszont ha még ők tartanak el, jogos az igény, hogy a lehetőségeidhez képest vedd ki a részed a családi munkamegosztásból. Csak beszéljétek meg, mikor és hogyan.
Az én nagylányom már dolgozik. Nővérszállón lakik, és a legtöbb hétvégét itthon tölti. Valamikor hét közepén szoktuk egyeztetni, milyen programja lesz a hétvégén. Legkésőbb ekkor szólok, ha valami konkrét segítséget szeretnék kérni tőle, vagy családi program lesz (kistesó szülinapja vagy hasonló).
Megbeszéljük, mikor és mennyi időre ér rá. Van hétvége, hogy megfőz egy komplett ebédet, de van hogy szinte egy szalmaszálat sem tesz keresztbe. Az előbbit megköszönöm, az utóbbit pedig elfogadom. Ő is egyetemre jár, vannak nagyon elfoglalt időszakai.
21 éves korom óta önálló vagyok. Minden nap sütök, főzök, takarítok, vezetem a háztartást. Szüleimnek is segítek, ha meglátogatom őket (mosogatok, szerelek, seprek, porszívózok, mosok, térségetek, szemetet leviszem).
Tudom, most rossz ember vagyok, mert nem támogatom azokat, akik szerint ez nem dolga az embereknek.
Kommunikáció hiánya a legnagyobb baj.
Kicsit off
Bírom az egyetemistákat, akinek semmire sincs ideje. Persze vannak nagyon húzós időszakok, de azért nem 8:00-tól 18:00-ig kell folyamatosan bent ülni az egyetemen Mérnöki karra jártam és végig dolgoztam az egyetem mellett és (nem bántásként), de általában azok "sírtak" a legjobban, hogy folyamatosan bent kell lenni, akinek kreditszorzója volt (amíg nekem a félévente 30 kredit 30*45 percet jelentett, nekik 20*45 kredit). Meg valljuk be mindenkinek vannak olyan órái, amire nem jár be/ha bemegy mást csinál, az oktatók is lazábban veszik, mert tudják, hogy az adott hallgatónak az kevésbé fontos. Persze voltak húzós tantárgyak, de azért az nem igaz, hogy folyamatosan a könyv felett kellett ülni. Ez maximum orvosin lehet igaz.
Hogy a kérdésre válaszoljak, ha hazamentem segítettem otthon, főzésben takarításban, nagyszüleimhez is mindig mentem és ott is segítettem. Mondjuk én nem min
# 17/17 Időpont ma 15:31 vagyok bocs, véletlenül elküldtem.
Mondjuk én nem minden hétvégén mentem haza, de ezek természetesek számomra a mai napig. Ha valakit eltartanak a szülei, akkor pedig ennek kellene lennie a minimumnak.
Ha anyagilag független vagy akkor néha mondj nemet, de azért néha igazán segíthetsz otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!