Szakításkor mennyire avattátok be a szüleiteket az okokba? Egy esküvő lemondását mennyire "vernétek nagy dobra"?
Márciusban a (volt) párom megkérte a kezem, jövő év tavaszán lett volna az esküvő...
Azonban a múlt héten megtudtam, hogy többször megcsalt egy 16 éves lánnyal. Gondolom nem kell részleteznem, de azonnal mondtam, hogy költözzön el, semmit nem akarok már tőle.
Viszont csak együtt voltunk 6 évet, már családtag volt nálunk és én is náluk (én 23 vagyok, ő 25). Csak nekem ez borzasztóan kellemetlen, hogy hiába kapott meg itthon mindent tőlem, hiába volt harmonikus és jó a kapcsolatunk, mégis megcsalt egy gimis kislánnyal. Nem szeretném, hogy ezentúl én legyek a téma minden családi összejövetelen, meg hogy mindenki támogasson, hogy igen, mekkora egy szemét volt. Tudom, hogy az, de nincs arra szükségem, hogy másokkal együtt szidjam. Sőt, inkább azt szeretném, ha senki nem juttatná eszembe.
Konkrétan egy hete nem hagytam el a lakást, folyamatosan vagy sírok, vagy dühöngök. 15 évesen cigiztem utoljára, de az utóbbi 6 napba elszívtam 3 dobozzal. Szóval nincs jókedvem. De nem tudom, hogy mennyire kéne beavatnom ebbe a szüleimet... Mert ők nagyon szerették, meg pl. apukámmal van közös hobbijuk is.
Mondd csak el, megérdemli az exed.
Én nem mondtam el, miket csinált az enyém, persze nem telt bele két hét, és "jaj, szegény xy", "hogy tehetted"... és én voltam a hibás mindenki szemében.
Bár a családommal nem jó a viszonyom, azóta sem tudják, exem miket csinált, és eljöttem 1000km-re, mert belefáradtam a sok hüle, állandó magyarázkodásba és kioktatásukba.
A páromnak meg a legjobb barátnőmnek elmeséltem, és más nem is kell, tudja.
Nem irtad, hogy milyen a kapcsolatod a csaladdal, de nyugodtan mondd el nekik, hogy mi tortent.
Egyreszt elobb-utobb ugy is meg fogjak tudni, masreszt legalabb ertenek, hogy miert viselkedsz most ilyen “furcsan”, miert voltal eltunve, stb.
Nem kell reszletekbe menned, eleg ha annyit arulsz el, hogy kulon folytatjatok, nem akarsz rola beszelni sokat, de higyjek el, hogy megvan az oka a szakitasnak es nem lehet “visszacsinalni”. Ha ismernek, akkor ugyis latni fogjak, hogy rossz allapotban vagy es ebbol sejteni fogjak, hogy mi tortenhetett. Az a csaladtagjaid tapintatossagatol fugg, hogy ezutan faggatnak-e, vagy bolcsen hallgatnak es tamogatnak.
Velem egyszer tortent meg, hogy kileptem egy 4 eves kapcsolatbol. Nem megcsalas miatt, hanem en voltam az, aki lepni akart, nem voltunk jok egyutt, mar az elso ev utan halalra volt itelve a kapcsolat es az exem ragaszkodasa miatt huztuk olyan sokaig. Amugy azon kivul semmi kozos nem volt bennunk, hogy megszoktuk egymast.
A csaladom jol ismerte az exemet, havi 1 hetveget mindig ott voltunk eveken at es soha egy rossz szot nem mondtak ra.
Emiatt en nagyon zavarban voltam, amikor bejelentettem a szakitast, foleg, hogy en szakitottam. Azt hittem, hogy hibaztatni fognak, vagy nem ertenek meg.
Ehelyett egy ember kivetelevel mindenki megkonnyebbult es kozoltek, hogy evek ota nem volt mar ennek a kapcsolatnak ertelme es hiba lett volna egyutt maradni, mert nem voltunk egymashoz valok.
Addig nem mondtak soha, mert nem akartak az en kapcsolatomba beleszolni.
Nagymamam volt az egyetlen, aki sajnalta az exemet, de o regimodi, csak annyit latott, hogy anyagilag stabilak voltunk egyutt es nyugodt ember az ex, az eleg is.
Lehet, hogy mar a te csaladod is erzi egy ideje, hogy nem volt nalatok minden rendben, van, hogy kulsosok hamarabb eszreveszik a bajt, mint aki benne van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!