Most ezért miért kell velem üvölteni egész nap?
Anyádat kellene elküldeni pszichiátriára szerintem.
Velem így ordibált volna akkor én ugyan nem, de apám tuti felképelte volna. Apám olyan fajta aki még egy utolsó csövesnek is megadja a tiszteletet ameddig ő is úgy áll hozzá, és elvárja azt is hogy más emberek is adják meg egymásnak a tiszteletet hogy nem ordibálnak, üvöltenek vele nyomós ok nélkül.
Anyám, meg apám anno amikor én érettségiztem, mindig mondták hogy ne keseredjek el ha nem sikerül olyan jól, mert ugye bármikor jogom van újra érettségizni ha annyira kell a jobb jegy egyetem miatt, vagy ha nem is jönne össze az egyetem, rengeteg más komoly OKJ szakmát ki lehet tanulni amivel lehet jó munkahelyeket találni. Ők mindig azt mondták nekem hogy olyan döntést hozzak továbbtanulás terén ami valóban érdekel és szeretném is csinálni. Ők nem erőltetnek rám olyat amihez se kedvem, se agyam nem lenne hozzá, mert annak nulla értelme lenne.
Ezért nem értem egyes szülőket miért erőltetnek olyat a gyerekre amire lehet nem is lenne képes elérni sok tanulással sem mert nem érdekli.
Lézer Jani is valamién humán szakot végzett a többi pajtival együtt és jobban megélnek mint egy szimpla infromatikus.
Anyádnak mi a foglalkozása? Az ő álmait majd te fogod teljesíteni?
Ez nálunk is téma volt, hogy menjek informatikusnak, mert hogy jól keresnek ésatöbbi, ó gondoltam menjen az akinek két anyja van (elnézést mindenkitől), 3-as informatikával nem fogok az lenni, és itt tisztáztuk azt, hogy hadd döntsem el én, hogy mivel fogom életem elkövetkező cirka 50 évét tölteni.
Anyukád pedig lehetne “kicsit” megértőbb, én a helyedben a kezébe adnék egy érettségi feladatsort, hogy csinálja meg ha jobban tudja mint te. Ha meg rossz napja volt, nem kell a munkahelyét hazavinni, ahogy az otthont se visszük magunkkal, ezt meg pláne nem kellett volna, hogy leb*sz mint a pengős malacot, hátha elszáll a maradék önbizalmad is.
Itt az ideje, hogy kicsit leválj az anyádról. Nézz mélyen a szívedbe, mi akarsz lenni? Ha nem nézed a pénzt, egyetemet, anyucit.. biztos, hogy van ott valami.
Nem a pénztől lesz jó életed, hanem attól, hogy minden nap azt csinálod, amit szeretsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!