A ti gyereketek mennyi zsebpénzt kap?
Kérlek azt is írjátok hogy hány évesek illetve mit kell belőle fizetniük.
Mennyire szóltok bele mire költik? (Pl. Ha valami haszonatalant szeretne venni, megtiltjátok?)
Nálunk nem volt olyan, hogy "zsebpénz", a barátaimnál sem, őszinte leszek, azt hittem, hogy ez ilyen filmekben létező dolog, az ismeretségi körömben senki nem kapott fix összeget.
Ha szerettem volna valamit (Play Station, motor, autóra gyűjtöttem, nyaralás), akkor szóltam, s kaptam rá.
Ugyanez, ha moziba, pizzázni, fagyizni indultam.
Lehet, hogy egy téli tanítási hónapban 2000 forintot sem kértem, mert nem kellett sehova, nyáron viszont 200 000 forint is elment nyaralásra, benzinre, programokra.
Érdekes egyébként, itt mindenki 2000-40 000 forintokról ír, utóbbit már "megkövezik", a környezetemben (teljesen átlagos nyugat-magyarországi iskola, annyi lehet a különbség, hogy minden szülő Ausztriában dolgozott) viszont mindenhol azt láttam, hogy százezres bicikli, motor, autó, TV, nyaralás...
Persze, ha valaki ezeket nem számolja zsebpénznek, s úgy ad rá, akkor igazából mi a definíció?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!