A ti gyereketek mennyi zsebpénzt kap?
Kérlek azt is írjátok hogy hány évesek illetve mit kell belőle fizetniük.
Mennyire szóltok bele mire költik? (Pl. Ha valami haszonatalant szeretne venni, megtiltjátok?)
mióta szétmentek a szüleim, anyától kapok havi 50.000-et, viszont ő ennek a 150%-át akarja velem elköltetni.
gimiben:
buszjegy 3000 ft
kutyáim etetése, orvosi cuccok 15000 ft
heti 1 edzés vagy verseny a kutyákkal 12-15000 ft/hó
benzinköltség 10-15000 ft(hogy meglátogassam + az edzésre tudjak menni)
gél lakk 2000 ft
ezeket ő mind mondta, hogy csináljam, menjek stb. (ami ugye nekem sem volt ellenemre) és még azt akarta, hogy vegyek belőle magamnak ruhát, menjek spinningezni vagy ami tetszik.
sose tudom, hogy hogy bírom ezt mind kigazdálkodni, mert matematikai képtelenség, de még ebből (meg szülinapi-karácsonyi pénzből) találkoztam a barátnőkkel és fizettem az olcsóbb sulis dolgokat
egyetemen még bejött a kolesz és a kaja költség, az utóbbira kapok apámtól havi 20.000 ft-ot, a kutyázást kb abbahagytam, viszont vettem fitness bérletet.
ennyiből öltözködni már tényleg nem tudok, szóval a ruhákat még pluszba megkapom a szüleimtől.
lehet, hogy ez amúgy soknak hangzik, de ahogy elnézem a suliba a többieket, maximúm az alsó középbe tartozom ezzel a zsebpénzzel.
Én 18 vagyok, és sose kaptam. Max 200 Ft okat ha akartam valamit enni a büfében gyerekként. A mai napig sem kapok, akkor se ha kérek valamire.
Diákmunkából van a pénzem, amit nyáron gyűjtök össze, ha ez pl 100 ezer, akkor annyi van 12 hónapra. 16 éves korom előtt, amikor még nem dolgozhattam, fagyira se volt pénz nálam soha.
Pozitívuma, hogy tényleg megtanulom beosztani, hisz ha elkölteném azonnal egy jó telóra például, egész évben nem mehetnék bulizni, mozizni, ide-oda.
Negatívuma, hogy nálunk a nyelvvizsgát, szalagavatót, egyéb nagyobb kiadásokat sem állják, ami nekem nyáron még nem jut eszembe, és tizesek ugranak az amúgy is másokénál sokkal kevesebb pénzemből.
A jómódú barátnőim mellett nem mindig kellemes érzés, egyiknek fizették a jogsiját, és folyamatosan a fele benzint amit elutazik napi szinten. Nyelvvizsgát ahogy hallom szinte minden osztálytársamnak fizetik aki megy, csak menjen el, és legyen.
De a pénzzel jobban bánok mint bárki a korosztályomban, ez biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!