! Van 2 tanár az iskolában akik totálisan kipécéztek maguknak, mit tegyek? Anyukám nem hisz nekem, olyan dolgokat állítanak rólam aminek köze sincs a valóságohz.
Megromlottak a jegyeim 1 bizonyos tantárgyból,azóta számítok rossz tanulónak és tiszteletlennek. Ennek oka hogy egyáltalán nem érdekel és nem tervezek érettségizni belőle. Minden másból 4-5 vagyok,de olyan szinten próbálnak eltávolítani az iskolából,hogy már nem tudok mit kezdeni. Más tanárnak semmi problémája velem. Szaktanárit akart adni az illető,fogalmam sincs miért,szerintük tiszteletlen,bunkó vagyok és nincs bennem semmi alázat. Közben pedig semmi önbizalmam sincs. Anya egy ideig megvédett,de már nem hisz nekem semennyire,és itthon ebből súlyos problémák adódnak. Fogalmam sincs mit tegyek,teljesen kilátástalan lett az életem.
17/L Bp
Szeretnék hinni abban, hogy egy tanár csak akkor csesztet egy diákot, egy bizonyos határon belül, ha úgy érzi, hogy több is menne tőle.
Én a helyedben készítenék egy videofelvételt. Az kész bizonyíték, amit meg tudsz mutatni a szüleidnek.
De egyébként mit szeretnél? Mire vágysz? Ha egyszer kipécéz egy tanár egy diákot, nem lesz nyugtod. Van másik tanár?
Bocsi a regényért, de gondoltam megosztom veled az én verziómat :P
Engem ugyan nem akart kirakni a suliból, de engem a gimiben a matek tanár pécézett ki. Nulladikban csak nyelvet tanultunk szinte és heti egy matek volt, akkor hármas lettem év végén. Szerintem nekem alapból olyan az agyam, hogy nem értem a matekot. Hiába tanultam, sokszor épp hogy meg lett a kettes, de volt hogy így sem. Kilencedikben új tanárt kaptunk, aki elvileg sokáig csak emelt szinten tanított. Na ő neki szerintem az volt az egyetlen boldog perc az életében ha engem piszkált. Érdekes módon, másokat soha. Ha nem volt füzetem akkor egyszer szaktanárit adott azzal az indokkal hogy nem csinálok házit és valótlanul leplezem, pedig egyszerűen pont akkor kérdezte meg hogy sikerült-e a házit megcsinálnom amikor nem volt ott a füzet. Az is lehet hogy látta hogy nincs előttem és kapott az alkalmon. Ha a táblánál nem tudtam megoldani valamit, akkor szóbeli feleletre beírt egy egyest, ami két jegynek számít az enaplóban. Gondoltam járok korrepetálásra, hátha varázslat történik, de az a korrepetálás sem korrepetálás volt. Feladatok megoldása úgy hogy addig szólítgatta az embereket ameddig valaki tudta a választ, ha meg nem tudta senki akkor elhadarta miközben írt a táblára. Akkor voltam először és utoljára korrepetáláson amikor engem is kérdezett, nem tudtam és rám mosolygott hogy nyugodtan mondjam hogy mi jut eszembe, korrepetáláson nem adhat egyest. Kétszer is elküldött pótvizsgázni, 9-ben és 11-ben. Emiatt nem is szidom, ha nem álltam stabil kettesre, akkor szíve joga. Viszont, kilencedikben úgy álltam hogy tényleg megadhatta volna a kettest, és megkértem hogy az akkori anyagból írhassak dogát hátha az feljebb viszi az átlagom és megmenekülök a pótvizsgától. Közölte hogy írhatok dogát, de nem ebből az anyagból mert ez könnyű, hanem egy nagy dolgozat lesz az egész éves anyagból, "mert abból nem akarsz megbukni". Természetesen olyan feladatok voltak hogy a fejem fogtam, mehettem pótvizsgázni. 11-ben már javítani se próbáltam meg év végén, eljátszotta volna ugyanezt az egész éves anyag dolgot. Az az év nekem magánélet ügyileg elég problémás volt és inkább csendben, emelt fővel beletörődtem hogy megint mehetek pótvizsgára. A 11-es pótvizsgán számon kért rajtam 12-es anyagot is, akkor tudtam meg hogy van olyan hogy kamatos kamatszámítás, de hogy mit hogy kell vele csinálni, fogalmam sem volt. Visszahívott szóbelizni, fogalmakat kérdezett meg pár feladatot szóban csináltunk meg. Egy fogalmat félig hibásan mondtam el, amiatt három pontot is levont, egyet mert nem teljesen jól mondtam el, még egyet-egyet másik két, nem is ahhoz kapcsolódó feladatnál hogy ne legyen muszáj megadnia minden pontot (" az előbb nem mondtad valami magabiztosan a -nemtudommármi- fogalmát") Figyeltem és szerintem számolgatta magában, hogy ne legyen meg a pont hogy átengedhessen, de a fogalmon kívül mindent megtudtam nagyjából oldani, muszáj volt átengednie. Egyik osztálytársamnak hamar lett felmentése kilencedik végén, én is szóltam itthon hátha lehet, sokkal könnyebb lenne és akkor mennék mondjuk németből érettségizni matek helyett, de azt mondták hogy ez nem így működik. Szóval utána is szenvedtem, akárhogy próbálkoztam, sokszor annyira rágörcsöltem a dogákra hogy alig tudtam hozzákezdeni, még a könnyebb feladatokhoz sem. Az osztályfőnök sem próbált megérteni. Az egyik legjobb angolos voltam (angol tanár volt), lehetett rám számítani, nem voltam problémás diák, de egyre csak azt hajtogatta már félévekkor, hogy ez tuti bukás, nyáron pótvizsga, és úgy kezelte a matekkal való rossz viszonyomat hogy engem nem érdekel az egész, már szinte csak azt nem mondták a matek tanárral az arcomba hogy nekem jól esik a kettesért küzdeni meg pótvizsgára járni. Több magántanárnál is voltam, de nem nagyon tudtak segíteni. Ha kettesre sikerült megírni valamit akkor mintha a lottón nyertem volna, hát még amikor becsúszott egy-egy hármas. :'D
Szerintem ha jófej az ofőd, akkor próbáld megbeszélni vele. Ha másból jó jegyeid vannak és a tanárok egy része tényleg figyel az órákon, akkor fel kell tűnnie nekik hogy nem vagy/voltál mindig olyan amilyennek a tanárod beállít. Egyébként az én gimimből kiindulva, a tanárok minden negatív dolgot támadásnak, sértésnek vettek, így nekem a még "jófejebb" igazgatóhoz eszembe sem jutott menni. Ha nálad más a helyzet, akkor egy próbát megér.. A legjobb vagy az lenne ha felmentést szereznél (nyelvből nem tudom lehet-e), ha tudod leadod a tárgyat, vagy legrosszabb esetben sulit váltasz. Én a matek miatt képes lettem volna átmenni egy gyenge suliba, csak hogy ne kelljen annyit szenvednem, de végülis szerencsére nem így lett.
Szerencsére már túléltem a gimit, egy életre megszabadultam attól a tanártól, de ha csak nem most végzel (ami az írasod alapján nem valószínű), akkor muszáj lesz tenni valamit, mert hidd el, ez csak rosszabb lesz. Sajnos tapasztalatból mondom. :(
Eszedbe ne jusson felvenni az órát mert akkor fel is jelenthetnek személyiségi jogok megsértéséért. Az nem lenne megoldás hogy megkérdezed, beszélhetnél-e a tanárral négyszemközt és rákérdezhetnél normál hangnemben hogy mi a baj veled, mit tegyél hogy jobban menjen a tantárgy stb.
Vagy a fogadó órára menj be anyuddal együtt és kérdezzetek rá, mi a baj veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!