Ajándékba adott pénz vissza kérhető?
én ilyet nem tennék.
most ajándék volt, vagy azért adta, hogy utána "kérkedhessen" vele?
én ha adok, akkor azt bármi is történjen, vissza nem kérem, mert neki szántam, ha nem néz rám, akkor is.
Ahogy már írták, ajándékozási szerződés megléte kell, ha ez nincs, akkor nincs mivel bizonyítani az összeg forrását. A testvéred mondhatja, hogy egy haver megadta a tartozását, nyerte sorsjegyen vagy veterán eladott pár ingóságot és sorolhatnám, hányféle érveléssel állhat elő, ha jogi útra terelitek az ügyet. Anyukád meg költhette akármire az aznap levett pénzt, a dátum egybeesése még nem bizonyítja, hogy ugyanarról a pénzről van szó.
Na meg ha nem is tagadja le, a te vádjaid nem lesznek elegek ahhoz, hogy kicsikard belőle a pénzt, mert ott és akkor anyukád felelőssége teljes tudatában döntött így. Nem szabta feltételül, hogy ápolni kell cserébe vagy visszaszolgáltatni, ha megszorul. Az ő szemszögéből ez most rosszul jött ki, de az ajándékozás megtörténtekor semmi ilyet nem rögzítettek, így nincs mivel harcolni sem.
"persze nincs róla papír"
Innentől kezdve nincs miről beszélni. Legközelebb ha anyád akar valamit a pénzéért, azt még az "ajándékozás" előtt közölje és akkor nincs ilyen félreértés. Te meg egy pillanatra gondolkozz el rajta, hogy miért is ilyen "szuper" a kapcsolat anyád meg tesód között, mert valószínűleg itt van a kutya elásva.
Pf ugyan dehogy tudod visszakerni.
Nekem is cifra sztorim van. Ahogy egy válaszoló korábban már írta, családon belül talán jobban is meg kell nézni mikor kinek mit adsz mert rendesen meg lehet sz.pni!
Igy járt, nem kell ajándékba pénzt adni. ;)
Amúgyis, ha nincs hivatalos kéttanus szerződés rola, akkor NEM bizonyítható, hogy oda is adta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!