Ajándékba adott pénz vissza kérhető?
Figyelt kérdés
A történet anya 2013-ban adott ajándékba pénzt a tesómnak építkezésre , most beteg és rá sem néz ! persze nincs róla papír ! Kincstártakarék jegyben volt és az nap vette vette ki amikor közösen elmentek a építőanyagot vásárolni ! ha a kivét és a kereskedés számlája egyezik bizonyítható ?2018. máj. 4. 22:55
1/31 anonim válasza:
Es mit akar bizonyitani? ... amugy nem bizonyithato ezzel sem, tesod siman allithatja, hogy sajat penzbol vette. Ami igaz is, miutan anyukad odaadta, azutan tenyleg a testver sajat penzeve valt az osszeg. Amugy szerintem eleg fura visszakerni..
3/31 anonim válasza:
Mit kéne bizonyítani? Ajándékba adta, az nem kérhető vissza.
Miért adta ajándékba ha később vissza akarja kérni?
Az örökségből túrjátok ki végrendelettel éremtelenség miatt, ha szemétkedni akartok.
5/31 anonim válasza:
Nem. Én ezért nem fogadtam sose el semmit családon belül. Vannak családok ahol egy doboz rágot se szabad elfogadni sajnos. Én is beteg vagyok épp,és a féltestvérem akit mindig utálni kelett, többet törödik velemj,mint a vérszerinti,akit évekig pénzeltem,szóval üdv a klubban.
6/31 anonim válasza:
"Ajándékba" Itt a lényeg.
Az ajándék egy véglegesen átadott, rögzített ellenérték/ követelés nélküli vagyon átengedése.
Szóval "csak úgy-ingyen"
Szóval kérhetitek, azonban a tesódat nem kötelezi semmilyen törvény, hogy vissza is kéne adnia.
7/31 A kérdező kommentje:
Vissza kérhető jogi fórumon néztem csak hogy bizonyítható ?! ha azt mondja az ö pénze ott a bankszámlán mozgás kell legyen vagy a minimál bérből hogy rakhatta félre ?!
2018. máj. 4. 23:11
8/31 A kérdező kommentje:
1-es nehogy anya szégyellje már hogy megrokkant és a tesóm rá sem néz !
2018. máj. 4. 23:14
9/31 anonim válasza:
Ajándékot nem lehet visszavenni utólag.
10/31 anonim válasza:
Nem tudod bizonyitani, igy nem visszakerheto.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!