Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vajon mi lesz a továbbiakban?

Vajon mi lesz a továbbiakban?

Figyelt kérdés
13 éves lány vagyok (Igazából 2 hónap múlva töltöm csak be a 13-at) Nem vagyok annyira jóban a szüleimmel, mióta elkezdtem serdülni. Viszont rengeteg bántást kaptam, arra, hogy mennyire kövér vagyok. Ez nyáron volt. 14 kilót fogytam. 168 cm-hez vagyok 50 kg. Szóval nem kevés. Mondhatjuk sok is. Büszke vagyok nagyon is magamra, mert én ezt koplalással értem el. De a szüleim észre vették.... Most ezek után mi történik? Még próbálok nekik hazudni, hogy eszek rendesen, de mindig méregetnek....

2018. máj. 4. 21:42
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Mindig az evéssel bántanak. Érdekes, hogy amikor "kövérből csinosban" váltottam át, akkor nem vették észre. -,- Annyira megutáltam őket. Félek a jövőtől.
2018. máj. 5. 07:53
 12/24 anonim ***** válasza:

Keress rá online a bmi-re, nézd meg, hogy mi az ideális súly a magasságodhoz 13 évesen. Kérdezd meg ezt a suliorvostól, vagy a háziorvosodtól. Őket kérdezd arról, hogy mit és mennyit kell enned, hogy az jó legyen: nem hízol, nem fogysz, és mindent megkap a szervezeted.

Arra ne legyél büszke, hogy koplalsz. A legnagyobb hülyeség a világon. Majd rájössz, ha te leszel az utolsó, akinek még mindig nincs melle az osztályban és nem csak a hajad hullik ki, hanem a fogad is. Vagy legkésőbb akkor, ha eléred a 90 kilót. Ugyanis most a tested megtanulja egy ÉLETRE, hogy hosszú ínséges idők vannak, tartalékoljon el minden falatot.

A koplalás során nem csak zsírból fogysz, hanem izomból is. Ezért lesz skinny fat tested. Ami csúnya. És ezért IS lesz lassú az anyagcseréd. Ugyanis egy kiló izom alvás is több kalóriát használ, mint egy kiló zsír. Minél kevesebb rajtad az izom, és több a zsír, annál lassabb az anyagcseréd.

Úgyhogy ha nem akarsz 20 évesen 90 kilóval cirkálni az utcán, akkor még a mai napon abbahagyod a koplalást.

Helyette elkezdesz mozogni. Először csak lightosan, mielőtt összeesel.

Egy óra tornával el lehet égetni 800 kalóriát. Sokkal kellemesebb, mint 1000 kalóriás étrendeken tengődni. A végeredmény egyrészt az, hogy ehetsz normálisan, nem kell félni a hízástól. Konkrétan zabálhatsz is, ha utána elmész futni minden nap. Vagy biciklizz, tornázz, járj sportolni. Másrészt: ugye minél több az izom, annál jobb az anyagcsere. Nem 1500, hanem 1800 kcal lesz az, amit hízás nélkül megehetsz. A legfontosabb: erős és egészséges leszel, ami látszik is. Pár év múlva nagyon fogsz örülni, hogy minden fiú odavan érted.

A jó test nem genetika. Hanem az életmódod eredménye. Aki zabál, az dagadt lesz, aki koplal, az csontos és szottyadt, aki sportol és egészségesen eszik, annak lesz jó alakja. Az csak ábránd, hogy koplalással kerek feneked lehet, vagy a 100 kilós emberek lefogynak egy pirulától, mozgás nélkül, pizzát zabálva.

A legszebb az egészben: normális étkezéssel és mozgással úgy formálod a tested, ahogy akarod, és a szüleid se fogják azt mondani, hogy ne menj biciklizni. ;)

Koplalás:

[link]

[link]

Anorexia:

[link]

[link]

Mozgás:

[link]

[link]

Döntsd el, hogy akarsz kinézni, és élj aszerint. Csak rajtad múlik, hogy ez után mi lesz.

2018. máj. 5. 08:09
 13/24 A kérdező kommentje:
[link] Én pedig ilyen vagyok. .-.
2018. máj. 5. 08:36
 14/24 A kérdező kommentje:
Tudom-tudom. Nagyon sexy a hajszárítóm. De nem azt kell nézni. :'D
2018. máj. 5. 08:54
 15/24 anonim ***** válasza:

Anorexia a remek családodnak hál.

Ez van, most mát megtörtént, de menj el pszichológushoz, segithet... bár családterápia jobb lenne, de ha aöpád és a tesod ilyen idióták nem fognak belenebni.

Amugy psze hogy soványoznak, mikor gebe lettél és most kaptak észbe hogy b.a.szus, elfogysz. Tömni is fognak még, nyugi :(

2018. máj. 5. 09:12
 16/24 anonim ***** válasza:

Ne hargudj hogy ezt irom, de ocsmányul nézel ki. Öszichologus mielőtt lemész 45 kilora és meghalsz.

Nem bántani akarlak, ez az igazság :(

2018. máj. 5. 09:20
 17/24 A kérdező kommentje:
Sokan mondják, hogy mennyire sovány vagyok, és úgy nézek ki mint akinek nem adnak enni. A legjobb barátnőmnek mondtam, hogy szálljon le rólam, ő pedig teljesen megkomolyodva azt mondta nekem, hogy ő békén hagy, de aggódik, és az anyja is, mert már ez nem normális, hogy valaki ennyire nem eszik, és ennyire sovány. De szerintem mindenki csak túlzásba viszi ezt az egész témát.
2018. máj. 5. 10:01
 18/24 A kérdező kommentje:
Most már minden testemre jövő megjegyzés felzavar, idegesít, és kiabálok. Pl.: Ha azt mondják, hogy sovány vagyok.... Kérdezték pont előbb, hogy most ez lett-e a menő, meg az ilyenek, hogy "Ne legyél anorexiás".... Mintha ez egy bizonyos súlytól kezdődne. Apám szerint csak az az anorexia, ha valaki nem eszik. Ez egy butaság. Mi ezt még 3.-ban tanultuk. És, hogy nekem nincs az az biztos.
2018. máj. 5. 12:56
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Pedig anorexiásnak tűnsz a kép alapján. Amit csinálsz, abszolút nem egészséges, inkább gyúrd ki magad! Abból, amit leírtál, látszik, hogy nagy önfegyelmed van, fordítsd inkább arra, hogy személyi edző segítségével összeállítasz egy étrendet és kipattintod magad! Soványnak lenni nem divat! Ha jól akarsz kinézni, szedj magadra egy kis izmot, és tökéletesen fogsz kinézni és jól is fogod érezni magad a bőrödben! Nem leszel gyenge, nem megy tönkre a hormon-háztartásod, nem hullik ki a hajad, hanem szexi leszel.
2018. máj. 5. 19:21
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak anorexia van itt,komolyabb problémád van,azért alakult ki az evés zavar is,az már csak tünete a mélyebb problémáknak. Irány a pszichológus,még időben. A családodnak is kéne h ide jutattak..
2018. máj. 5. 19:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!