Helyesen cselekszik egy ilyen anya?
Az tényleg nem mindegy,hogy a gyerek választotta-e a szakot,vagy az anya.
Viszont anyának se tartottak pisztolyt a fejéhez,hogy vagy eltartja a fiát 18 éves kora után még maximum 5 évig,vagy agyon lövik.
Nem, nem értelmetlen. Én is jártam így, anyám bekényszerített egy szakra, én pedig első év után jöttem rá, hogy hányi tudnék az egésztől. Sosem akartam csinálni, később sem szerettem meg. Egy engedékenyebb kölyök jó eséllyel kerül ilyen helyzetbe egy kontrolláló szülő mellett. Ilyenkor jön az, hogy valahogy váltani kéne, mert lehet, hogy itt magyarországon mindenkinek az agyára ment a diploma, de elárulom, teljesen felesleges annyi évet végigstresszelni csak azért, hogy aztán még minimum két év elmenjen egy értelmes, élvezhető szakma kitanulására.
Gratulálok annak aki úgy gondolja, hogy egy életen át szopni kell egy utálatos munkahelyen azért a kis pluszért. Van, akinek nem az évente új Iphone adja a boldogságot. Egy életképesebb országban meg szakmával jobban élni, mint itt a nagybecsű diplomával.
Amennyiben az ő választása volt a szak, akkor anyuci nyelje be, hogy már nincs hatalma a gyerek felett. Ő dobta ki azt a pénzt. Ha a gyerek választotta a szakot, akkor valahol érhető a reakciója, na de rögtön a kihajítással fenyegetőzni, hatalmas megoldókészségre és érzelmi intelligánciára vall. Gratula.
A "gyerek" meg nyelje le a békát, hogy ha nem jár egyetemre, akkor 21 évesen anyuci nem szeretné eltartani.
Egyébként nekem az a véleményem, hogy 3 év után már akkor is érdemes lenne befejezni, ha nem a legjobb választás volt. Csak gyanítom az a probléma, hogy a közelében nincs annak, hogy 3 év anyagából meglegyenek a vizsgái.
Nem írtál semmi konkrétumot így nem tudok válaszolni. Egy rakás körülménytől függ a véleményem:
- Totál esélytelennek érzed azt, hogy elvégezd a gépészmérnökit?
- Mi az a bizonyos tanfolyam? Milyen tudást ad? Milyen munkaerőpiaci helyzeted lesz vele?
- Ki tudom-e fizetni a tanfolyamot? (Ha nem ingyenes.)
25-ös ja, csakhogy nem arról volt szó, hogy ha abbahagyja az egyetemet, akkor menjen el suli mellett dolgozni, hanem arról, hogy takarodjon el az apjához. Így baromira nem áll meg az "eltartós" érved. Anyucinak nem tetszik, hogy nem tudja végigvinni az akaratát.
Én az ilyen embereket addig ütném, amíg még levegőt vesznek.
Én hasonló helyzetben voltam.
Kötelező volt a diploma, 22 éves koromig jártam egyetemre, az utolsó félévben othagytam, mert tudtam, hogy a büdös életben nem fogok a szakmában dolgozni.
Elszúrtam a nyolc támogatott félévemet tök feleslegesen, és aztán lecsúsztam az ingyenes OKJ-ről is.
Ha akarod, csináld meg ezt a maradék 1-2 évet, ha nem, akkor viszont kész tervvel állj anyud elé, vagy joggal tehet át apádhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!