Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti elengednétek a 16éves...

Ti elengednétek a 16éves fiatokat 4napra a balatonra?

Figyelt kérdés
Ti elengednétek a 16éves fiatokat 4napra a balatonra?Négyen lennének, 3-4napra tervezik, Siófokra.
2018. ápr. 29. 20:43
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
86%

Hát ez tőlük is függ.

Én középsulis koromban simán elmentem haverokkal Balatonra, de ahogy körülnézek a mai fiatalok között, hát... némelyik annyira életrevalótlan, hogy csoda, hogyha világosban két kézzel meg tudja találni a saját a seggét.

2018. ápr. 29. 21:52
 12/38 anonim ***** válasza:
31%

Csatlakozom a nemhez. Max akkor lenne igen ha nagyon közel laknánk, de különben felnőtt nélkül nem.

Poénból nagyon nagy hülyeségeket tudnak ebben a korosztályban művelni, főleg csoportban, semmi felügyelet nélkül. Még akkor is ha különben felelőségteljesek, bármikor elszaladhat velük a ló és nincs senki aki leállítaná.

Plussz baleset bármikor történhet.

2018. ápr. 29. 21:53
 13/38 anonim ***** válasza:
80%
Simán. Ebben a korban már életképesnek kell lenni. Az a modern szokás, hogy már tulajdonképpen (vagy tényleg) felnőtt embereket otthon tutujgatnak, mint valami tehetetlen kisgyermeket, csak önállótlan kis csírákat eredményez. Menjen, éljen, ha bajba kerül, segíts neki, de nagy bajba biztos nem fog. Nem a frontra megy, és nincs zombiapokalipszis sem.
2018. ápr. 29. 21:53
 14/38 anonim ***** válasza:
78%
én is voltam 16 évesen a balatonon, nem veszélyes..
2018. ápr. 29. 22:36
 15/38 anonim ***** válasza:
78%

Elengedném. Bíznék benne,hogy 16 év alatt sikerült átadnom minden tudást,érett gondolkodást,amivel el tud boldogulni egy felnőtt nélkül is 4 napot. Ha sikerült átadnom akkor nyílván a barátait is jól megválogatta. Ha meg nem bízom benne,akkor lényegében én rontottam el valamit,ha rossz társaságba keveredett,akkor miért nem vettem észre és akkor itt egy érv én elrontottam most tiltom "megutál" azt 2 év múlva 18 aztán esetleg nem is látom.

Ha meg tudsz benne bízni engedd el addig szórakozzon még fiatal.

2018. ápr. 29. 22:37
 16/38 anonim ***** válasza:
29%
Felnőtt nélkül, ráadásul, mint írod, 236 km- re lennének tőletek? Hát, így én is inkább a nemre szavazok.
2018. ápr. 29. 22:38
 17/38 anonim ***** válasza:
58%
16 nem 6,két év mulva már ugyis odamegy ahova akar jobb esetbe. Rajtam se volt poráz ennyi idősen már,nem is kelett 18 éves korom után lasszóval keresniük. Ok és okozat. 16 év a normális a kor a leválás elkezdéséhez,nem a 30 40..
2018. ápr. 29. 23:23
 18/38 anonim ***** válasza:
72%

IGEN

annyira kíváncsi lennék, hogy akik nem engednék, azok meddig akarják, hogy ott üljön a szoknyájuk mellett??

mi 8-an mentünk lányok, 16 évesen, vonattal, 300km, 1 hétre.

senkinek semmi baja nem lett, igaz ez 10 éve volt, és igen ittunk koktélokat, meg bort is, talál be is csiccsentettünk, sőt elszívtunk pár cigit is, nevettünk rengeteget, és egyik legszebb emlékem abból a korszakból. szuper volt

2018. ápr. 30. 04:12
 19/38 anonim ***** válasza:
44%

Aki "igent" mondana egy ilyen kérésre, az nem normális vagy még túl fiatal ő is.

Egy 16 éves gyerekről van szó. Itt a hangsúly a gyereken van. Lehet akármilyen érett még nincs meg a kellő tapasztalata az élethez.

Szimplán ez a helyzet.

Emellett jönnek a különböző, "akkor mikor?" stb. magyarázkodások...

Fogjátok már fel, hogy egy gyereknek ez pont az az időszak, amikor akár havonta változik a világszemlélete. Keresi ilyenkor az ember önmagát(persze ebből anno nem érzékelsz semmit de ez így van).

Ezzel párhuzamosan a szülő a gyermekének a legjobbat szeretné.

A szülő ismeri a gyermeket és tudja, tapasztalata van, hogy sok-sok-sok olyan dolog van, amit még a gyermek nem tud megoldani. Nem azért, mert hülye.. szimplán nincs benne tapasztalata, nem eléggé érett.

Egy 16 éves hol tudja, hogy hol az elég az alkoholban?

Mit csinálnak ha valaki beléjük köt?

Mi van ha valamilyen mérgezést kap valamelyik/megbetegszik?

Mégis milyen helyekre akarnak elmenni?

Mi van ha valamilyen baleset történik?

Csupa olyan dolog, amit ha megkérdeznél nem fix tervet hallanál.. csak magyarázkodást..

Kérdezd meg, mit csinálna ha valamelyik gyerek estére belázasodna?

Milyen gyógyszert, honnan?

Túl sok ismeretlenes az egyenlet és ez már nem az a világ, mint régen.

Nyugodtan mehet a lepontozás, de a gyermeki ellentmondás az már csak ilyen. Majd idővel megtanuljátok ti is, amikor már nem csak saját magad miatt kell aggódnod, hanem egy olyan személyért is, akit magadnál is fontosabbnak érzel.

2018. ápr. 30. 07:33
 20/38 anonim ***** válasza:
95%
Engem simán elengedtek 16 évesen a balcsira (sőt fesztiválozni is), semmi probléma nem volt. De te ismered a gyerekedet, mennyire megbízható, szokott inni, bajba keveredni, hülyeségeket csinálni? Bele lehet vinni a rosszba? Ismered azokat akikkel menne, ők megbízhatóak? Az ő szüleiket ismered? Esetleg beszélhetnél velük, hogy ők mit gondolnak. Én elengedném, úgy hogy minden nap fel kell hívnia és ha bármi van azonnal kocsiba pattannék és ott lennék.
2018. ápr. 30. 07:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!