Egy ilyen semmi se jó neki anyával mit lehet kezdeni?
(szerencsére) nem az én anyámról van szó.
Párom sok időt van nálunk minden hétvégén itt laszik bár mostanában az egyetem és a munka miatt ezen kívül csak 1-1 ebédre látjuk egymást. Azért vagyunk nálunk mert 1. franciaágyam van, neki sima, 2. neki van bérlete oda ahol én lakom de nekem nincs vica versa, 3. nálunk oldottabb a légkör, nem feszeng senki (én kicsit antiszoc vagyok és kellemetlenül érzem magam idegen helyen főleg anyukájával és 4. apa szívesen kölcsönadja a kocsit ha szeretnénk menni valahova, náluk alig lehet kikönyörögni. De anyukájának ez nem jó hogy párom alig van otthon merthogy elhanyagolja a családját, ma megkapta hogy "pénteken elmész és nem tudunk semmit sem rólad", a nagymamája akivel amúgy alig beszél (hosszú családi dráma, legyen elég annyi hogy nem egy kellemes személy) olyanokat mondott neki hogy "aggódunk érted, menj haza anyukádhoz, nehogy rossz útra térj, látogasd meg anyukád (wtf otthon lakik)" próbáltam nem magamra venni mivel tudják hogy nálam van mikor "aggódunk hogy rossz útra térsz" de azért na. Pontosan tudják hol van, hol lakom, más ismerőse nincs a környéken.
Ha hazamegy leül a gép elé játszani ha épp nincs tanulni való vagy elege van, akkor meg megy hogy "folyton csak a gép előtt ülsz, nem is beszélgetsz velünk" de ha kimegy hogy jó beszélgessünk akkor meg most nem, nincs kedvem. Ha leül olvasni az a baj mert miért nem tanult, kérdezte akkor mit csináljon, hát menjen ki a friss levegőre (de télen is ez a baj...) de biciklizni, fagyizni senki nem menne vele, akkor most üljön ki a ház elé és bámulja a füvet?
Egyik nap éjjel pánikrohamom volt, mivel anno külön mondta párom hogy akárhány óra van szóljak, hajnali 3-kor hívtam, miután sikerült lenyugtatnia mondta hogy egyikünk se álmos, játszunk valamit a gépen, na, anyukája meglátta és most azzal jön hogy ő nem hiszi el hogy ez nem megy állandóan biztos nem csak egyszeri alkalom, párom felajánlotta hogy megmutatja neki a router logját ahol benne van hánytól hányig van bekapcsolva a gépe de szerintem még akkor se hinné el.
Aztán kitalálta hogy jaj ő már attól fél hogy drogozik (tanusíthatom nem, nem látszik rajta, nálam biztos nem drogozik, elmondaná, de a barátait is ismerem és tudom hogy észrevenném ha drogozna).
Gyakorlatilag BÁRMIT csinál nem jó, az anyja egy 24/7-es áldozat státuszban próbálja tartani amgát jaaaaj sosincs itthon jaaaaj sosem megy sehova jaaaaj nem mosogatott el jaaaj rosszul mosogatott el.
Most ezzel mit lehet kezdeni ha konkrétan bármilyen megoldást felkínál egyszerűen nem jó, már ott tartok hogy én szólok be (úgyis kitalálta hogy én nem kedvelem őt, elismerem ha fáradt vagyok elég barátságtalan képem van de külön figyeltem hogy barátságos legyek vele szóval nem tudom ez honnan jött) csak akkor meg az jönne hogy ez a szemét p...a el akarja marni a fiacskáját és ellene fordítja szóval inkább kussolok és próbálok segíteni páromnak mit mondjon.
Borzalmasak az ilyen "anyák".
Teljesen rátelepszenek a gyerekre, egyetlen egy önálló döntést nem engednek meghozni nekik, mindenben mindig kritizáljak, persze szigorúan "jószándékkal", és ha ez ellen esetleg fel mer szólalni a gyerek, akkor jön az "anyád vagyok, felneveltelek, miért nem tisztelsz?, milyen hálátlan vagy, ha nem tetszik, költözz el" mártíromságok.
#1 anyának elmondása szerint pontosan ugyanolyan rohamai vannak mint nekem, diagnosztizált pánik beteg és gyógyszert szed, de oké, tegyük fel nem vagyok pánik beteg csak néha arra ébredek hogy vérnyomásom, pulzusom az egyekben és azt hiszem meg fogok halni SOKKAL jobb, ugye? Nem egy kis videójáték gyógyítja, előtt párom kb egy órán át beszélt hozzám a telefonon mire teljesen megnyugodtam és nem akartam világgá rohanni az erdőn át vagy magamba szúrni egy szikét hogy "felébredjek". De tényleg, te, egy anonim valaki az interneten biztos 1000x jobban tudod mi bajom van mint én, a diagnosztizált édesanyám vagy a párom aki nem egyszer nyugtatott már le, nemigaz? De egy szóval sem mondtam a kérdésben hogy nem kezeltek vele szóval akkor is megírtad volna a kommentet ha épp most engedtek volna ki engem a zártosztályról.
Nem azt mondtam hogy jobban nevelném, vagy ha még nem toltam ki egy gyereket automatikusan tapsolnom kell ahhoz hogy drogosnak, csavargónak titulálja a semmiért?
Esetleg magadra ismertél kedves 1-es?
"játszunk valamit a gépen, na, anyukája meglátta"
Hány évesek vagytok, 9?
Hány évesek vagytok? Mióta vagytok együtt?
Az én párom anyja is ilyen, semmit nem tudsz vele csinálni, mindig ilyen lesz. Az örök áldozat. :)
Mi azt tettük, hogy külön költöztünk. :D Minimális a kapcsolattartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!