Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elengednétek a 17 éves lányoto...

Elengednétek a 17 éves lányotokat 3 napos majálisra? Többi lenn

Figyelt kérdés

16, ősszel 17 éves lány, közepes tanuló.

Bulizni nem jár, szilveszterkor is csak szűk baráti körrel (2-3 személlyel) volt ivás nélkül.

Egyszer volt becsiccsentve, kb 1 hónapja, osztálykirándulás alkalmával (ahol több, mint a fél osztály ivott), ezt is elmondta anyukájának.

Iskola után nagyjából mindig hazamegy, egy héten legtöbbször egyszer megy el kávézni a legjobb barátnőjével, s mindig ugyanabba a civilizált kávézóba.

Színházba jár, olvas,magától sportol, tudja hol a határ, határozottan ellentmond az egyéjszakás kalandoknak, az elhamarkodott erotikának, a ciginek, drognak, és a részegségnek is. Ritkán megy el otthonról hétvége/szünidő alkalmával is, ilyenkor is kávézni/pizzázni/sétálni osztálytársaival, délután.

Most meghívták egy majálisra, ami a megyében található nyaralóhelyen van megtartva, egy tónál, egy nyaralóban.

Kb 20-25en lennének. A lány 3-4 személyt ismerne, köztük egy osztálytársát, akivel eddig nem töltött el időt iskolán kívül,s egy 21 éves fiút, akivel egyszer ugyanabban a társaságban dartsoztak. Csakhogy a szülő ezek közül senkit sem ismer személysen, csak hallásból.

Elengednétek?

2 éjszaka, 3 nap, a helyszínen a lány korábban volt már a szüleivel.

2018. ápr. 15. 22:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
64%
Már úgy értem, hogy ha nem jár bulizni, akkor 18 éves korában sem lesz kevésbé kockázatos egy hasonló "kiruccanás".
2018. ápr. 16. 00:33
 12/21 anonim ***** válasza:
22%
Énsem engedném.Maximum,ha lennének ott szülők is.De ezt kizártnak tartom.Amúgy,ha szinte senkit nem ismer,akkor ki hívta meg?
2018. ápr. 16. 06:46
 13/21 anonim ***** válasza:
42%

Nem, mert gyakorlatilag senkit nem ismer (1x darts, húha, meg valami sulis félismerős)

Kizárt, és nyugodtan írd E/1-ben, tudjuk, hogy te vagy a csaj.

2018. ápr. 16. 08:29
 14/21 anonim ***** válasza:
22%

11-es, igen, csak tudod, 18 éves koráig ÉN felelek érte, bármi baromságot csináljon is.

Vagy bármi történik vele, az én saram.

18 évesen nagykorú, az ő döntése, mit tesz, és ha valami balhéba keveredik, akkor viseli a következményeket.

És az ilyen 20-25 fős középiskolás-egyetemista bulik szoktak igencsak elfajulni.

Pia, cigi, szex, drog.

2018. ápr. 16. 08:31
 15/21 anonim ***** válasza:
42%

Ja, és én sem mentem bele szexuális dolgokba, meg tökjózan voltam minden bulin, egy hülye srác akivel a "barátnőm" zárt össze "poénból" így is majdnem megerőszakolt.

22 voltam, tökjózan, csak épp a csávó meg piás.

2018. ápr. 16. 08:32
 16/21 anonim ***** válasza:
72%
#14: igen, tudom, ezert nem örülnék annak, ha a gyerekem nem jarna el bulizni a barátaival, osztálytársaival, stb. Akkor kisebb eséllyel kerülnék ilyen helyzetbe, 17 eves korában. Az meg olyan nagyon nem vígasztalna, hogy 18 évesen már nem én felelek érte, az "ő döntése".
2018. ápr. 16. 09:26
 17/21 anonim ***** válasza:
82%

Pont azt akaram írni, amit talán a 11., hogy ha soha sehová nem volt elengedve, nem ihatott egy csepp alkoholt sem, akkor mégis honnan a büdös francból lenne tapasztalata a bulizásban vagy honnan tudná, hogy hol vannak a határai??? Ha nem próbálja ki, akkor 18 évesen, 19 évesen, 20 évesen, 21 évesen....stb., sem lesz tapasztalata, akkor sem fogja ismerni a határait, reakcióit és ugyanolyan kockázatos lesz bulizni menni, mint 17 évesen. Az pedig finoman szólva is "gyönyörű", mikor egy szülő olyat ír, hogy "18 éves kora után, mert akkor már saját magáért felel és vállalnia kell a következményeit"....gratulálok...Ez konkrétan annyit jelent, hogy: "beismerem, hogy nem sikerült úgy nevelnem a gyerekemet, hogy elég felelősségteljes és érett legyen, fel tudja mérni a különböző helyzeteket, tudjon normálisan gondolkodni, ne legyen túl naiv és nem hagytam elég teret neki ahhoz, hogy fokozatosan tapasztaljon és tanuljon vagy esetleg túlféltem és minden kis apróságot élből megtiltok neki, sőt legszívesebben bezárnám a szobába, mert az úgy a legbiztonságosabb és csak nem esik baja. Ezért én nem engedem el sehová, mert, ha valami baj történik, akkor majd én leszek a rossz szülő, mindneki engem fog hibáztatni, hogy miért nem figyeltem oda rá és jujj az milyen ciki, szégyen lesz mások előtt. De nem baj, majd ha 18 éves lesz, akkor oda megy, ahová akar és azt csinál, amit akar, nekem tök mindegy, mert akkor már nem rajtam koppan a dolog és így legalább ezt megúszom...Semmi közöm nincsen hozzá, nem az én felelősségem és konkrétan lesz@&#rom, hogy mi van a saját gyerekemmel, mert 18 éves, az ő baja."

Végülis egyébként szerintem nem kellene elengedni iskolába sem, mert ott 20-25 embernél sokkal több idegennel találkozik, igazából az utcán is vagy tömegközlekedési eszközökön...Úgyhogy igazából tényleg az tűnik a legjobb megoldásnak, ha bezárják a szobába a szülei....Nevetséges. 17 évesen engem simán elengedtek a szüleim ilyen bulikba, bár egyébként én sem voltam bulizós, nem ittam, nem cigiztem stb., de alkalmanként azért barátokkal elődordult, hogy elmentem, mert ők szerettek járni és akkor a társaság miatt én is ott voltam. Semmi bajom nem lett tőle...A kérdező sem értelmi fogyatékos, nem kell, hogy anyuci és apuci 0-24 fogja a kezét. Leírta, hogy 4 embert ismer, tehát nem is lesz egyedül. Elmegy, lesz nála telefon, ha baj van vagy menni kell érte, akkor tud szólni. Ha nem tetszik neki, akkor hazamegy vagy a barátaival lelépnek és beülnek valahova beszélgetni vagy mit tudjam én. Ha pedig tetszik neki, akkor legalább jól szórakozik és jól érzi magát. Ez talán bűn lenne 17 évesen?

2018. ápr. 16. 13:27
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Főleg neked, #17es! :D

2018. ápr. 16. 14:19
 19/21 anonim ***** válasza:
28%
Azért van különbség a között,hogy 3-4 jó barát van ott vele,vagy 3-4 olyan,akit látásból ismer.Nem engedném.
2018. ápr. 16. 14:40
 20/21 anonim ***** válasza:
80%

[link]

Az ilyen túlfélett bezárt gyerekek tinik,kamaszok fiatalok 18 évvesen kiesnek a burokból,vmég később 20 30 ason esnek ki, és ők azok akik nagyon kemény pofonokat kapnak az élettől,és a saját normális kortársaiktól is megvetést, lenézést,szánalmat,kinevetést zsebelnek be.

2018. ápr. 16. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!