Elvárható lenne ebben a helyzetben, hogy a szüleim a ház felét a barátom nevére írassák? Mit tegyek, ha két tűz között vagyok így?
A barátommal babánk lesz, jelenleg 12 hetes vagyok.
A szüleim ezért felajánlották, hogy kapok tőlük egy házat. Ennek nagyon örültem, mert fiatalok vagyunk (én 22 leszek, a barátom 25). Magunktól, adósságok nélkül biztosan nem tudnánk megvenni egy új családi házat, nemhogy építtetni... Viszont a ház az enyém lenne teljesen, és ez a barátomnak nem tetszik.
Mert így ő úgy érzi majd magát, mintha betolakodó lenne és jó, hogy bérleti díjat nem kell majd fizetnie. Viszont én megértem a szüleimet valahol, hogy nem akarják 'csak úgy' odaadni egy ingatlan felét neki, hiszen bármi történhet a jövőben. Ráadásul a barátomnak van egy lakása, itt is élünk jelenleg, mégsem merült fel soha, hogy a fele az enyém legyen.
Az egyik oldalon van a barátom, és a sértettsége, hogy ő "betolakodó" lesz. A másikon pedig a szüleim, akik hallani sem akarnak arról, hogy a barátomnak bármilyen tulajdoni részesedése legyen majd a házon.
Szerintem akkor kell gondolkodni bármi féle szerződésen ha pénzt is rak a házba. (felújítás, javítás stb.) Akkor el tudom képzelni, hogy valamilyen formában lejegyezzétek az ő költségeit is. (bár nem tudom ennek mi a menete)
Rokonom évekig újította párja szüleinek a házát, aztán mikor szétmentek odalett a befektetett pénze.(a bútorokat sem tudta elhozni, mert nem volt kocsija, és nem tudta bizonyítani mit vett ő és mit nem) Nyilván ez sem fair...ettől függetlenül a tulajdonlevél nem az övé.
Nem elvárható egyáltalán, de szerintem ezt a kapcsolatot már most megette a fene, ha ebből vita van... Nem is értem hogy jutott eszébe, pláne ha van már lakása.
A helyedben készülnék az egyedülálló anyaságra.
nem kell osztozkodni a házon utolsó ha ő nevén lenne , még válás után sem. Amit írs akkor lenne ha közös tulajdon lenne.
Ne hallagass a barátodra a ház legyen csak a tiéd , kérdező.
Nagyon gyorsan nőj fel, tanulj meg kiállni magadért (meg lassan a gyerekedért is), és találd meg a józan eszedet!! Nemsokára anya leszel!
(Miért, az egész házat nem kellene "őfelségére" iratni?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!