Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jogos édesanyám...

Szerintetek jogos édesanyám kiakadása?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok, aki hétvégén elszeretne menni a 20 éves barátjához. 50 km-re lennék távol. Szombat reggel mennék, vasárnap este jönnék. Lassan 2 és fél éve vagyunk együtt a barátommal(előtte nem volt egy pasim se), de nem akar elengedni oda.(pedig már engedett)

ráadásul napokon belül lesz a születésnapom is..

nővérem 19 éves, fél éve vagy együtt a barátjával és őt elengedi hozzá úgy, hogy ő nem 2 napig lenne ott, hanem másfél-két hétig és nem 50km-re hanem 250 :'))

azért nem enged el engem mert még "kicsi" vagyok

most őszintén... ez így hol fair, logikus?!..

2018. ápr. 11. 14:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
48%

Most olvasom a legutolsó kommentedet. Ez alapján nyilvánvaló számomra, hogy a közeljövő kihívásai és feladatai lehetnek azok, amik miatt anyukád nem akar elengedni.

Ha azt szeretnéd, hogy ne tekintsen "kicsinek", akkor próbálj meg felnőtt módon viszonyulni az ilyen konfliktusaitokhoz. Ne gyere ide hisztizni a gyakorira, hanem ülj le édesanyáddal, és tisztázd vele normálisan, hogy mi van. Mondd el neki, hogy ez a hétvége fontos neked, hiszen ezután minden energiádat a tanulásra és a feladataidra kell fordítanod, és hogy a barátod is elfoglaltabb lesz, mint eddig volt. Mondd el, hogy szeretnél lazítani egy kicsit még előtte, kihasználni a közös időt, és ettől semmi sem lesz rosszabb. Kérdezd meg tőle, mi az a valódi indok, ami miatt nem akar elengedni téged, miféle hátránya származik neki, vagy szerinte neked abból, ha a barátodnál töltöd a hétvégét. Beszélgessetek felnőttek módjára.

2018. ápr. 11. 16:32
 12/18 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem egyáltalán nem jogos! Attól, hogy még nem vagy 18, attól még a világon semmi joga nincsen anyukádnak ahhoz, hogy bezárjon téged a házba és kénye-kedve szerint irányítsa az életedet! 2,5 éve együtt vagytok. Mégis mi a jó büdös franctól féltene?? Az ilyen anya nem aggódik, max. saját magáért, hogy egy napon majd a kicsi lánya lelép otthonról és nem lesz mellette senki, akin kiélheti a hatalom mániáját....Én a helyedben beszélnék vele még egyszer és addig nem hagynám békén, amíg normálisan meg nem beszélem vele a dolgokat és ő is normálisan el nem mondja a véleményét és ez alatt azt értem, hogy nem az ilyen bugyuta hülyeségekkel jön, hogy "mert én azt mondtam" meg "amíg az én kenyeremet eszed" stb. Ha pedig hajthatatlan, akkor én otthagynám és kérdés nélkül mennék...
2018. ápr. 11. 16:36
 13/18 anonim ***** válasza:
90%

Engem simán elengedtek 16-17 évesen, ha szépen meg volt beszélve a dolog. Nem lettem terhes, a szüzességem kb. 20 évesen vesztettem el, nem rúgtam be, nem drogoztam.

Én tényleg nem értem, itt mindenki zárdában éldegél 18 éves koráig?

2018. ápr. 11. 17:20
 14/18 anonim ***** válasza:
80%

5-ös!

Szerinted csak akkor "tudnak unokát" csinálni a kérdező elmegy a pasijához?

Illetve honnan veszed h nem tart "örökre" a kapcsoaltuk..bele látsz a jövöbe vagy mi van!?

2018. ápr. 11. 19:32
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Ha 17 évesen elengedte tesód, akkor jogos hogy mérges vagy. Ha nem engedte, akkor akkor nem jogos a dühöd.
2018. ápr. 11. 19:39
 16/18 anonim ***** válasza:
17%

Anyukád a világon mindennél jobban szeret és igen, valószínűleg fél, hogy a szefelem a tanulás rovására megy. Ígérd meg neki, hogy nem :)

A másik: szeret téged és kezd rájönni, hogy lassan te is kirepülsz a fészekből és pár év és alig fog már látni. Beszélj vele.

2018. ápr. 11. 22:45
 17/18 anonim ***** válasza:
78%
Egyrészt jogos, hiszen a nővéreddel ellentétben, nem vagy még nagykorú. Másrészt viszont, ha máskor már elengedett hozzá, akkor nem igazán érthető.
2018. ápr. 12. 18:01
 18/18 anonim ***** válasza:
78%
Ha esetleg az előtted álló vizsgák miatt reagált így, úgy érthetőbb, csak egyáltalán nem biztos, hogy az a jó, ha emiatt "bezár".
2018. ápr. 12. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!