Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek a lelki terrorista...

Mit tegyek a lelki terrorista apámmal? Félek, hogy tönkreteszi a kapcsolatomat.

Figyelt kérdés

Elköltöztem otthonról 150 km-re. Mikor bejelentettem apámnak, folyamatosan terrorizált lelkileg, hogy mi lesz vele, ha öreg lesz, én az övé vagyok, egy idegen embernek adjon oda, nekem mellette a helyem, ne mondjam el senkinek, mert azt fogják gondolni, hogy azért mentem el, mert kidobott meg mert nem akartam vele együtt élni, költözzön a barátom hozzánk stb. Még azt is mondta, hogy vesz nekünk lakást a közeli kisvárosban, csak ne menjek el, mert oda minden nap fel tudna jönni...

Minden nap ír 6-7 sms-t, hogy mennyire szeret, mennyire hiányzok neki, rossz ez így stb van, hogy 5-ször felhív egy nap.

2-3 hetente jönni akar látogatni. Félek, hogy el fogja marni a barátomat mellőlem. Őt is zavarja, hogy ennyiszer jönni akar.

Apámnak eddig nem volt baja a barátommal, de most, hogy ide költöztem, mindenbe beleköt. Pl minek vesz magának ilyen drága dolgot, hozzáteszem, a saját fizetéséből. Múltkor mikor itt volt, kint voltunk a konyhában, bejött a barátom 2 másodpercre, másnap felhívott apám, hogy nem tetszik ez neki, hogy milyen kíváncsi, azért jött be, hogy hallgatózzon, legközelebb, ha jön, akkor ketten elmegyünk valahová, ő meg marad itthon, ne mondjak neki semmit.

Múltkor írtam neki, hogy hogy jöjjön, hogy hogy dolgozik a barátom és pihenni is szeretne, erre megsértődött, hogy biztos nem akarjuk, hogy jöjjön, neki csak ennyi jutott, biztos ő befolyásol engem, mivel érdemelte ezt ki.

Egyszer nem integettem neki, mikor ment haza, jött az sms megint, hogy mivel érdemelte ezt ki, ennyire szar apa volt stb.

Két hete volt itt, hívott, hogy jön hétvégén, már meg se kérdezi, hogy ráérünk-e, ő jön, nem érdekli, hogy a barátom dolgozik vagy pihenni szeretne, ő akkor is jön.

Közben folyamatosan mondogatja, hogy ezt kéne venni a lakásba, ez így lenne jó, az úgy, de ő nem akar beleszólni semmibe.

Már azt is mondta, hogy lehet, hogy eladja a házat, és ide költözik.

Mit tehetnék? Hogy építsem le finoman? Biztos meg fog sértődni, de nem akarom elveszíteni a barátomat. Nem egyedül él egyébként, van párja.

2018. ápr. 5. 21:26
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Normális férfi nem mondja h a lánya az övé és melette a helye,itt komoly pszichológiai probléma lehet a háttérben.
2018. ápr. 5. 22:18
 12/25 anonim ***** válasza:
94%
Akinek ez cuki meg szeretet, az is vizsgáltassa ki magát...
2018. ápr. 5. 22:56
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Én is arra szavazok, hogy apukádnál valami nem százas. Legyél nagyon határozott és következetes, és egyértelműen húzd meg a határokat, mert ennek így nem lesz jó vége. Ha megsértődik, akkor hát meg lesz sértődve, majd elmúlik.
2018. ápr. 5. 22:58
 14/25 anonim ***** válasza:
89%

Tipikus nagyanyám, vagy a párom anyja. Amelyik kommentelő szerint ez normális mennyiség, az sem százas.

Az apád egyszerűen magához akar láncolni, és előbb utóbb eltépni téged a párodtól. Nem hajlandó elviselni, hogy nem leszel mindig a pici kislánya, és persze magát is félti az egyedülléttől. Tudom hogy a szülőd fontos neked, de ugyanakkor ott van a párod, lehet hogy nem soká gyermeketek is. Nem élhetsz mindig úgy, ahogy apád akarja, mert egyszer saját családod lesz, és azt kell megóvni. Engedd meg hogy néha (mértékkel!) eljárjon hozzátok, hallgasd meg a véleményét, de ha kötekszik, tukmál, akkor szólj oda neki, ne hagyd magad. Már felnőtt, önálló ember vagy.

2018. ápr. 6. 01:12
 15/25 anonim ***** válasza:
felnőtt ember vagy. legközelebb ha elkezd zsarolni, mond neki, hogy önálló életed van és ha megpróbál téged kontrollálni akkor legközelebb ne is jöjjön és nem állsz szóba vele, amíg nem uralkodik magán. Az ilyen nem apa, bármennyire is azt hiszed, egy szülő ugyanis jót akar a gyerekének, barátokat és nem magányt. Végső esetben közöld vele, ha elmarja a barátodat akkor ugyan hogy lesz majd a jövőben unokája?
2018. ápr. 6. 09:23
 16/25 A kérdező kommentje:

Szerintem nem érdekelné, ha nem lenne unokája. Az egyik barátja lánya annyi idős mint én, 25 éves, most lesz gyereke, és ki volt rajta akadva apám.

Mindig mondja, hogy azt hitte, én örökre vele maradok meg ilyenek. Most, hogy elköltöztem minden az enyém a házban, amíg ott laktam addig mindig azt mondta, hogy itt minden az övé, a macska az övét teszi tönkre, nem az enyémet. Mikor nem találtam huzamosabb ideig munkát pályakezdőként, akkor miért kötelező neki eltartania engem, most meg költözzön oda a barátom, ő eltart minket, dolgozni se kell csak maradjak otthon.

2018. ápr. 6. 11:28
 17/25 anonim ***** válasza:
80%
Édesapád beteg,es ez a multban keresendő,de nem a te dolgod aszisztálni, és mondjuk a feleségét helyettsiteni.. Te a lánya vagy, önnáló lény,nem tulajdon és nem párkapcsolatban éltek,remélem csak mondja h az övé vagy és ennél messzebb nem megy.. Minél kevesebbet találkozz vele,orvoshoz kell mennie,beteg ember sajnos.
2018. ápr. 6. 13:07
 18/25 anonim ***** válasza:
13%
Hát szerintem tök hülye válaszokat kaptál. Ez nem az a helyzet, ahol a mérgező szülőket kellene olvasgatni. Apád szeret téged, kicsit túltolja a dolgot, de ez majd úgyis alábbhagy, mert megszokja, hogy elköltöztél. Nekem anyósom volt ilyen, sőt sokkal rosszabb, 5 évig csesztetett minket, aztán összeházasodtunk és azonnal abbahagyta ezt a viselkedést. És most bizony hetente jön, mert látni akarja az unokáját, erre is gondolhatna a barátod, egyáltalán nem sok egy normális családban, ha apád 2-3 hetente meglátogat. Nyilván nem kell hozzáköltözni, megmondod, hogy nem és kész. Azt mondta az övé vagy. Mindenki beszél hülyeséget, nem kell komolyan venni.
2018. ápr. 6. 13:51
 19/25 anonim ***** válasza:
53%

Hát, pedig DE, utolsó, bizony, hogy a mérgező szülőket kellene olvasgatnia a kérdezőnek.

Konkrétan olvasni is gusztustalan az apa szavait, normális apa nem mond ilyeneket a lánygyerekének! (Vagy fordítsátok meg: ha anyós mondaná a férjeteknek mindezt).

El tudom képzelni, ahogy számlálja neki, hogy "te az enyém vagy" -Kérdező, szerinted ez nem aberrált, beteges dolog??

Igenis azért kérdezgeti, h nem veszekedtek-e, mert azt szeretné, ha megromlana a kapcsolatotok, meg nem tűri meg a párod jelenlétét, mert féltékeny, érzelmileg zsarol -hát, el lehet dönteni, hogy ez beletartozik-e a normális apai érzések körébe.

Mondjuk szerintem nem.

Finoman nem fogod tudni ezt megoldani.

Ha nem tudod egyértelműen megmondani neki, hogy fejezze be, te nem vagy az övé, párod van, idővel családot, gyereket szeretnél (az arcàra itt kíváncsi lennék) és nem fogsz úgy pattogni, ahogy szeretné, semmi nem fog változni. Max annyi, hogy fokozatosan megmérgezi majd a kapcsolataidat, aztán majd ha felbomlanak, akkor nagyon fog téged sajnálni meg vigasztalni, elszidva azt a szemét, link alakot, aki megbántott. Meg majd jön, hogy látod, ha mellettem maradsz, meg ha velem élnél stb. stb.

2018. ápr. 6. 14:12
 20/25 A kérdező kommentje:

Eddig minden férfit, aki a közelembe került köcsögözött, mindegyikkel volt valami baja, szerinte mindegyik csak kihasznált engem. Már kezdi a jelenlegi barátomra is ezeket mondani, hogy mi van ha nem szeret, mi van ha kihasznál stb pedig állítása szerint nincs vele baja és normális.

Tini koromban elzárt mindentől és mindenkitől, még a barátnőm szüleivel se mehettem sehova, mert azok is köcsögök. Szépen lassan depressziós lettem, magamba fordultam teljesen, pánik rohamaim lettek, és nem értette mitől, azt mondta, hogy ő fel fogja akasztani magát miattam. Későn is lett az első barátom 21-22 évesen, de ő azt korainak tartotta, mert én még kislány vagyok...

2018. ápr. 6. 16:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!