Mit tegyek a lelki terrorista apámmal? Félek, hogy tönkreteszi a kapcsolatomat.
Elköltöztem otthonról 150 km-re. Mikor bejelentettem apámnak, folyamatosan terrorizált lelkileg, hogy mi lesz vele, ha öreg lesz, én az övé vagyok, egy idegen embernek adjon oda, nekem mellette a helyem, ne mondjam el senkinek, mert azt fogják gondolni, hogy azért mentem el, mert kidobott meg mert nem akartam vele együtt élni, költözzön a barátom hozzánk stb. Még azt is mondta, hogy vesz nekünk lakást a közeli kisvárosban, csak ne menjek el, mert oda minden nap fel tudna jönni...
Minden nap ír 6-7 sms-t, hogy mennyire szeret, mennyire hiányzok neki, rossz ez így stb van, hogy 5-ször felhív egy nap.
2-3 hetente jönni akar látogatni. Félek, hogy el fogja marni a barátomat mellőlem. Őt is zavarja, hogy ennyiszer jönni akar.
Apámnak eddig nem volt baja a barátommal, de most, hogy ide költöztem, mindenbe beleköt. Pl minek vesz magának ilyen drága dolgot, hozzáteszem, a saját fizetéséből. Múltkor mikor itt volt, kint voltunk a konyhában, bejött a barátom 2 másodpercre, másnap felhívott apám, hogy nem tetszik ez neki, hogy milyen kíváncsi, azért jött be, hogy hallgatózzon, legközelebb, ha jön, akkor ketten elmegyünk valahová, ő meg marad itthon, ne mondjak neki semmit.
Múltkor írtam neki, hogy hogy jöjjön, hogy hogy dolgozik a barátom és pihenni is szeretne, erre megsértődött, hogy biztos nem akarjuk, hogy jöjjön, neki csak ennyi jutott, biztos ő befolyásol engem, mivel érdemelte ezt ki.
Egyszer nem integettem neki, mikor ment haza, jött az sms megint, hogy mivel érdemelte ezt ki, ennyire szar apa volt stb.
Két hete volt itt, hívott, hogy jön hétvégén, már meg se kérdezi, hogy ráérünk-e, ő jön, nem érdekli, hogy a barátom dolgozik vagy pihenni szeretne, ő akkor is jön.
Közben folyamatosan mondogatja, hogy ezt kéne venni a lakásba, ez így lenne jó, az úgy, de ő nem akar beleszólni semmibe.
Már azt is mondta, hogy lehet, hogy eladja a házat, és ide költözik.
Mit tehetnék? Hogy építsem le finoman? Biztos meg fog sértődni, de nem akarom elveszíteni a barátomat. Nem egyedül él egyébként, van párja.
Olvass el könyvet, kérj segítséget ha egyedül nem megy, de le kell válnod apádról.Mert ez később még rosszabb lesz.Valami pszichés betegsége biztos hogy van, egy egészséges felnőtt túl tudja magát tenni azon hogy a felnőtt gyermeke tőle különálló életet kezd élni, összeköltözni a párjával.
Azt meg külön nem értem, hogy miért panaszkodik így, mikor van párja.Minden szülő félti a gyerekét, de ez már beteges amit apád csinál.Esetleg olvasd el a Mérgező szülők c. könyvet, hátha hasznodra lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!