Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elegem van anyámból! Mit tegyek?

Elegem van anyámból! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Anyám már mióta megkaptam az első telefnom, azóta rendszeresem elolvasgatta az üzeneteimet, SMS-eimet, netes előzményeim megnézi (ugyanezt a már felnőtt testvéremmel is megcsinálta). Ezt csinálta egy darabig. Lekódoltam a telefonom, aztán mondta, hogy vegyem le róla. Már akkor sem hazudtam neki, és ez még mindigy így van. De egy este (nem olyan régen) átjött és mondta, hogy adjan oda a telefonom. Értetlenül néztem rá, mert nem értettem, hogy ezt most így mért... Aztán elkezdett ordítozni, hogy adjam oda, de nem akartam. De mivel már ez le volt kódolva, ezért gondoltam úgysem fogja elolvasni az üzeneteim. AHA... Átvitte, és KILESTE valamikor a jelszavam, és apámmal együtt elolvasgatták. Mivek sokat káromkodok (nem szép szokás, de végülis felét tőlük tanultam) ezért másnap lecseszett, hogy hogy beszélek meg tiltsam le azt akivel beszélgettem (mikor személyesen is ismertem)

Nagyon ideges voltam amiért újra megcsinálta és azonnal megváltoztattam a jelszavam meg minden.

Egyetlen egyszer én is beleolvastam az ő meg az apám közötti beszélgetésbe, mert sokat hazudnakettem nekem arról, hogy ki vanlennék a családdal, és úgy gondoltam többet megtudok vagy valami. Utána eléggé bűntudatom volt, de végül nem mondtam el neki. De ő már nagyon sokszor megcsinálta az EGÉSZ családdal... Mindent tudni akar állandóan. Annyira utálok velük lakni. Nagyon várom már hogy elköltözhessek.

2018. márc. 31. 13:38
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
13 éves vagyok. Tavaly nyáron összegyűlt annyi pénzem, hogy tudtam venni belőle egy telefont, és ebbe a szüleim egy forintot sem raktak bele. Mégis ebbe os beleolvastak. Lehet gyerekesnek tűnök, de már kezd idegesíteni. Drogokkal kapcsolatos üzeneteket soha sem kaptam, szexuális tartalmút 1x, de letiltottam. Szerintem inkább az az oka, hogy nem bízik meg bennem... De nem tudom miért...
2018. ápr. 3. 12:12
 12/15 anonim ***** válasza:

Teljesen normális, hogy odafigyelnek rád az elején. Ha majd látják, hogy felelősségteljesen gondolkozol, akkor meg fognak benned bízni. Gondolom, a tesód üzeneteit már nem olvassák el. A káromkodásod és a trágár beszéd rossz fényt vet rád. Teljesen jogosan szóltak érte. Függetlenül attól, hogy ők is csúnyán beszélnek. Itt van pár tipp, hogyan érheted el, hogy felnőttként kezeljenek:

[link]

2018. ápr. 3. 12:30
 13/15 A kérdező kommentje:
#12-es válaszolónak: Igen, értem, hogy aggódnak, stb., de nem értem hogy miért nem bíznak bennem, mert soha sem voltam nagyon rossz gyerek, mindig időre hazaértem (nyáron ha átmentem barátnőmékhez), csak egy kicsit lusta vagyok, meg káromkodok. Meg év elején a jegyeim is leromlottak, de ahhoz képest már elég sokat javítottam,de semmi sem változott. Akkor meg nem értem miért nem bíznak meg bennem. És rosszul gondolod, mert a nővérem üzeneteit is elolvasta, amikor Ő már 20 éves volt! Miért akar mindent tudni? Miért nem tudja elfogadni, hogy mindenkinek vannak titkai,amit nem akarnak másokkal megosztani?...
2018. ápr. 3. 17:18
 14/15 anonim ***** válasza:
Neked ez az első telefonod. Ezért figyelnek oda rád jobban. (Legalábbis egy darabig én is nyomon követtem a gyerek digitális életét, amikor felregizett a Facebookra. Annyi rosszat hallani, hogy idegenek a neten becserkésznek gyerekeket meg ilyesmi. Meg meg kellett tanulia még, hogy miket posztolunk és mit nem tanácsos, meg hogy hogyan érdemes beállítani a profilját adatvédelmi szempontokból.) A testvéred esetében annyira nem értem őket... Talán érdemes lenne rákérdezni, ő mivel érdemelte ki a bizalmatlanságot.
2018. ápr. 3. 17:25
 15/15 A kérdező kommentje:

#14-es válaszolónak:

Ez a 2. Telefonom, de az előzőn nem sokmindent tudtam csinálni, szóval nem is értem mit nézett rajta.

Ha a tesómmal kapcsolatban kérdeznék akkor úgyis hazudna.

2018. ápr. 3. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!