Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők miért kötelező pénzt...

Szülők miért kötelező pénzt leadni? Miért nem engednétek a lányotokat hogy elköltözzön?

Figyelt kérdés

19 vagyok most kezdtem el dolgozni,én azonnal albérletbe akarok menni,de anya nem örül neki azt mondja,hogy csak pénz kidobás az egész (albi 50ezer lenne+ viz villany stb.. +30ezer ) 80 ezer összesen

Szóval anyám szerint pénzkidobás lenne az egész,de közben elvárja,hogy adjak be nekik 60 ezer ft-ot, nekem viszont meg ez nem tetszik és elmagyaráztam anyámnak,hogy nem mindegy,hogy úgy adok oda valakinek 60 ezret,hogy dirigál,üvölt minden apró lépésről be kell számoljak,hogy boltba megyek,levittem a szemetet átmegyek a barátomhoz.

Vagy úgy adok oda valakinek 80 ezret,hogy szabad vagyok és nincs üvöltözès nap mint nap.

Anyám szerint én csak egy kislány vagyok még,aki nem tudna megélni a saját lábán, de ez nem igaz.

Anyám 20 éve nem dolgozik, élősködik a nevelő apámon,aki ezt hagyja is ( ebbe nem mennék bele részletesen most nem ez a lényeg)

itthon szinte mindent nekem kell megcsináljak pl: reggelente meló előtt leviszem a kutyákat,majd indulás a melóba miután hazaértem takarítok rendet teszek leviszem a szemetet,elmegyek a postára, én vásárolok be, teregetni is szoktam

Minden olyan dolgot megtudok csinálni mint bárki más.

Én ezt hiába magyarázom el anyámnak egyszerűen nem lehet vele beszélni

Tavaly végeztem a sulival és tavaly nyáron az igaz hogy 1 hónapra de felköltöztem pestre a barátommal mivel felvették az egyetemre.Anyám előtte 2 hétig bőgőtt,hogy ne menjek el,de megmondtam hogy itt a lehetőségem megmutatni igaz csak egy hónapra,hogy én igen is meg tudok élni, természetesen anyámnak ez nem tetszett,de én akkor is pestre mentem és milyen érdekes tök rendben ment minden életembe először jártam pesten és akkor éreztem magam a legboldogabnak a legszabadabnak

Én semmi akadályát nem látom annak hogy ne mehessek albéretbe

Tudok bánni a pénzzel is nem költők hülyeségekre.

2018. márc. 31. 06:39
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
25%

Ha már ennyien szóba hoztátok, hogy az összeg mennyire vita tárgya, én is szeretnék ehhez a részhez hozzászólni.

Vegyük észre, hogy az otthoni 60 000 Ft az már kaja+rezsi+tisztasági dolgok együtt, míg az albérleti 80 000 az még csak a lakhatás, a kaja+háztartási kiadások erre jönnek rá. Kb. pont 60 000-rel lesz több ebben a kinézett albérletben lakni, mint most otthon.

Egyébként idővel érdemes lesz a szülőknek kisebb ingatlanba menni (leginkább akkor, amikor a kisebb lány is elköltözik), mert az valóban pénzkidobás, hogy otthon is fenntartják a lányok ingatlanrészét, miközben nem ott laknak, és közben a gyerekek is fizetnek albérletet, tehát duplán fizet a család lakhatást a 2 gyerek után.

2018. márc. 31. 17:58
 32/40 A kérdező kommentje:

Pályakezdo logisztika és szállítmányozási ügyintéző vagyok nettó 180 ezret kapok mellé 20 ezer bözsit és van a melohelyen ebédlő

A lakás 60ezer viz villany internet telefon 35 ezer

Nekem egy magamnak a 20 ezer bözsi elég 1 honap reggelire vacsorára gyümölcs joghurt

A melo helyen ebédelek ami heti 1500ft

180-80=100

100-35=65 ezer

65 bol tisztalkodasi szerek tampon fogamzásgátló stb

Szórakozási lehetőség néha

Maradna úgy 45 ezer ft

2018. márc. 31. 19:01
 33/40 A kérdező kommentje:

Középvárosban élek 25 ezer fő lakossal

Itt egy albi 55 -60ezer

Egy garzon lakás 3.5 millió

2 vagy 2.5 szobás lakás amin úgy 55 nm2 kerül úgy 5.5-6 millió között

2018. márc. 31. 19:03
 34/40 A kérdező kommentje:

Nem pesten élek ahol egy 40 nm2 garzon lakás 10 millió ft

10 millió ft itt 2 db 2 szobás lakást veszel

2018. márc. 31. 19:07
 35/40 anonim ***** válasza:
65%
Nálunk is sokszor az asztalon volt, hogy a család kenyerét eszem, pedig már dolgoztam. Természetesen adódott, hogy elköltözzek. Szó nélkül összepakoltam és jagytam egy levelet, hogy estére ne várjanak mert nem jövök. Mikor látogatóba mentem volt nagy sírás- rívás, hogy ezt érdemlem én (anyám)? Elmúlt. Viszont abban az időben volt biztos megélhetés, tudtam mennyi pénzem lesz a jövő hónapban is. Később változott a helyzet beíratkoztam egy iskolába nappali tagozatra és megint haza költöztem. Persze előtte megbeszéltük. Anyám dícséretére legyen mondva, hogy nem volt semmi ellenvetése
2018. ápr. 1. 10:30
 36/40 anonim ***** válasza:
75%

Én nem dicsekednék a helyében azzal, hogy 20 évesen már elvált. :D

Én is elköltöztem amint tudtam, pedig ennyire azért nem volt vészes. Azóta jóban vagyunk.

2018. ápr. 1. 11:50
 37/40 anonim ***** válasza:
32%
Tipikus megélhetési szülő. Szült a szoc-polért, a Gyesért, most, hogy felnőttél, a pénzedet is akarja.
2018. ápr. 1. 12:43
 38/40 anonim ***** válasza:

34: Egy 40 nm-es garzon LAKÁS (nem szuterén, nem

üzlethelyiség, nem full felújítandó sötét lyuk) az 25 millió Pesten, nem 10.

Melyik kisváros ez, ahol van 5 millióért?

2018. ápr. 1. 19:56
 39/40 anonim ***** válasza:
91%

"A lakás 60ezer viz villany internet telefon 35 ezer "

+ közös költség, gáz, javítások, közjegyző, kaució?

Úgy indul egy lakás rezsije, hogy 12-40 E Ft közös költség/hó. Van, ahol a fűtést átalányban kell fizetni minden hónapban 15 E-t, nyáron is.

Ez lakásonként nagyon egyéni, lehet a fűtés és a közös ktg. együtt 15-20 is nagyon kedvező esetben, de ezekkel nem számoltál.

2018. ápr. 1. 20:03
 40/40 anonim ***** válasza:
91%

37: Ha még anyukámmal élnék, rám sokkal több jutna a rezsiből + kajából + háztartásból, mint 60 E, úgy 80-90 körül a rendszeres kiadások.

És erre jönnek rá a javítások, új gépek, új bútorok, lakástextil, virágok, stb., ha tönkremegy a régi.

Mégis ki fizesse, ha nem azok, akiknek bevételük van és használják őket? A szomszéd Manci néni?:)

2018. ápr. 1. 20:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!