Felvennél hitelt a nevedre, hogy kisegítsd a szüleid? (többi lent)
"Én nem segítenek nem a gyerek dolga eltartani a szülőt"
Erről lehetne vitatkozni, de itt nem eltartásról van szó, hanem kisegítésről.
De ha apád hajón dolgozik és anyádnak is van munkája, akkor már régesrég nem "a pénz miatt" vagytok szétszakítva, hanem mert olyan az értékrendetek, amilyen: ha legalább neked tényleg fontos lenne, hogy ne legyen teljesen szétszakítva a család, akkor valamelyikükhöz közelebb költöznél.
"Szüleidnek vannak testvérei
Neked van testvéred"
Honnan veszed? Vagy csak nem találod a kérdőjelet?
"Nehogy már a szülő várja el a teljes 500 ft kifizetését"
Nem elvárják, hanem segítséget kértek.
Kérdőjel lemaradt igen
Kérdés szeretett volna lenni
És ezcsak egy ötlet volt hogy 250 a szülő 250 a gyerekük fizessen
attól függ, hogy mire kell. mi az, hogy bajba kerültek? fenyegeti őket valaki?
ki fogja visszafizetni, te?
én kisegíteném őket, ha pl. arról lenne szó, hogy elvesztik a fejük fölül a házat, vagy valami komoly műtétről van szó.
de mi az, ami nyárig várhat? akkor nincs akkora baj.
"Èn felvennèm, gondolkodás nèlkül. Szeretem ès tisztelem őket annyira hogy segitsek nekik, ha bajba kerültek, mèg nagyobb összeget is adnèk. Kire számitsanak ha nem a családjukra."
Nem az a kérdés, hogy adnánk-e, hanem hogy hajlandóak lennénk-e hitelt felvenni azért, hogy adhassunk. Azért az nem ugyanaz, mint amikor van miből adni (akár nagyobb összeget is).
Nem, mert alapból nem vennék fel hitelt.
Saját meglévőből (ha lenne annyi, amennyi kell kölcsön) is csak lepapírozva.
Túl sok negatív példát láttam ilyenekre a családomban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!