Csak szerintem felháborító, amit az anyám csinált?
19 éves lány vagyok, magántanuló, idén érettségizem. Szabadúszóként dolgoztam eddig, programozó vagyok/leszek. Próbálkozok saját céggel is. Édesanyám egy kórház gazdasági igazgatójának a titkárnője és nagyon kedves főnöke van. Tanácsokat adott a vállalkozáshoz stb. Egyszer dolgoztam is neki, pár napos meló volt. Nyáron tanulni, dolgozni és pihenni szerettem volna, hogy szeptembertől egy szuper fejlesztőcsapatnál (alomfizuval) felkészülten kezdhessek. Erre anyám ma közli, hogy ja amúgy a főnöke munkát ajánlott nekem nyárra és elfogadta helyettem.
Iszonyatosan ki vagyok bukva, keresztbevágta a terveim, hogy ő bevágódhasson a főnökénél. Kérdeztem, hogy mi a munka, erre: hát valami bitcoinos cucc.... ???????
Mondom es rengeteg terulet van, programozas tobbfele nyelv, szoftver, webganyerkedes, halozatepites, rendszergazda stb stb. Mi van ha nem ertek az adott terulethez?
Anyam valasza: jajj hat amit az info reszleg muvel az biztos megy neked is.
Ertem a joszandekot, de ez szerintem nem igy megy. Fogalmam sincs mit csinaljak mert jovok eggyel a fonokenek a tanacsai miatt de azt egy uveg piaval akartam meghalalni nem ezzel. Persze ertem en hogy egy korhazba vadaszni kell az olcso informatikusokat na de igy, zsarolassal kell?
Bemégy a fönökhöz és öszintén elmondod, hogy anyád a megkérdezésed nélkül fogadta el helyetted az állást, nekemd viszont más terved van erre az idöszakra.
Ha értelmes ember - márpedig az eddigiek alapján az -, akkor nem sértödik meg.
Mellesleg nem a fönök a hibás, ö NEM zsarolt téged, egyedül anyád az, aki nincs tisztában azzal, hogy mit tehet meg és mit nem. Helyetted nem fogadhat el állást, mert erre még akkor se lenne joga, ha nem lennél nagykorú! A fönök valószíüleg csak tovább akart segíteni neked elindulni, és nem zsarolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!