Ti mit szóltok ehhez a helyzethez? Kinek adnátok inkább igazat? Az mindegy, hogy èn ki vagyok a törtènetben, szereplő, vagy csak megfigyelő. Nekem is van saját vèlemènyem, de a lehető legobjektívebben írom le a dolgokat.
A válaszokat nem olvastam mind végig, csak néhányba beleolvastam. Érződik, hogy sok tini ír ide, akik totál kiakadnak, ha nemszeretem tárgyukat tanulniuk kell. :DDDD
Szóval: a hármas igenis rossz jegy. Ha kémiából képes az ötösre, akkor biztos, hogy fizikából képes lenne négyesre anélkül, hogy megszakadna bele.
A lánynak igenis el kéne fogadnia, hogy nemcsak arra fordítunk időt és fáradságot, amit kedvelünk, hanem arra is, amit nem kedvelünk, de meg kell csinálni/tanulni. Szóval egy jelentős szemléletváltásra lenne szüksége.
Napi két óra fizikát viszont sokallok. Szerintem minden fizika óra előtti napon foglalkozzanak vele egy órát (ami lehet több is, kevesebb is, attól függ, milyen az anyag) és dolgozat előtt többet. Lehetne úgy is, hogy kezdetben ennél többet, hogy a tudásában levő lyukakat betömjék, aztán 1-2 hónap múlva már elég lesz ennyi.
Azzal tökéletesen egyetértek, hogy apja az internet korlátozásával akarja rákényszeríteni a tanulásra.
Amit az apának mérlegelnie kell:
A kényszer szülte tanulás messze nem olyan hatékony, mintha lányának belső motivációja lenne. Tehát azon is gondolkodnia kéne az apjának, hogy mivel tudja megkedveltetni vele a fizikát. Ha a biológiát és különösen a kémiát szereti, akkor látok erre esélyt.
Én nemcsak negatívumokkal (internet korlátozás) próbálnám tanulásra rávenni, hanem pozitív dolgokkal is. Nem megvehető dolgokra gondolok, hanem pl. hétvégi közös programokra vagy ilyesmi.
Azt szem előtt kell tartani, hogy jó emberi viszonynak kell közöttük maradnia, különben nagyon leromlik a tanítás hatékonysága.
22! Teljesen igazad van, de nehogy már napi két órát kelljen fizikát tanulnia, amikor nem is szereti! Hülyeség. Ha annyira motiválni akarja az apja, akkor elég napi plusz fél óra is. De még abban sem vagyok teljesen biztos. Nem szereti, nem szereti. Ez van.
(Saját vélemény, már így is lepontoztak miatta, pedig szerintem most kivételesen igazam van, mert nem szoktam minősíteni a saját válaszaimat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!