Az anyukám nem enged el osztály kirándulásra mit tegyek h bele menjen?
Mit csináljak h rá vegyem anyut és aput hogy hagy menjek én is? Nincs konkrét ok h miért nem mehetek csak annyi h “mert”
15 eves lány vagyok és velencei tóra mennek 1 éjszakára
Mondd el nekik, hogy nagyon szeretnél menni és kérdezz rá, hogy konkrétan miért nem szeretnének elengedni és ne hagyd őket békén egészen addig, amíg nem indokolják meg a döntésüket! Ha úgy érzed, hogy ez így nem fog menni, akkor kérd meg az osztályfőnöködet is, hogy beszéljen velük és nyugtassa meg őket, hogy nincs okuk aggdódni!
Igazából úgy hirtelen nem is tudnék mondani semmit, amit esetleges problémának gondolnék, ami miatt tényleg indokolt lenne az, hogy otthon maradj, míg az összes osztálytársad elmehet. Maximum, ha lenne valamilyen betegséged vagy pszichológiai problémád (pl. nekem volt kerekesszékes és olyan évfolyamtársam is, akinek nagyon gyengék voltak a csontjai, a legapróbb kis ütéstől is eltörtek, emiatt rá nagyon kellett vigyázni stb., tehát ilyenekre gondolok), illetve nyilván az anyagiak is határt szabnak, ha nincsen rá pénz, akkor nincsen. Ugyanakkor az első gondolom nem játszik, hiszen akkor számodra is egyértelmű lenne, hogy emiatt nem megoldható, mert nem biztonságos vagy nem kivitelezhető, illetve azért ennyi idősen szerintem valamilyen szinten az anyagi helyzetetekre is van rálátásod, hogy megengedhetik-e, hogy kifizessenek erre x forintot... Illetve szerintem, ha arról lenne szó, hogy nem fér bele a büdzsébe, akkor azt megmondanák, mert egy 15 éves gyerek ezt már megérti. Szóval szerintem is inkább valami olyasmiről lehet szó, hogy túlféltenek, túlaggódják a dolgot, mert általában ilyen esetekben használják ki a "szülő kártyát", hogy "azt mondtam, hogy nem", "azért, mert én azt mondtam", "én vagyok az anyád, ezért én döntöm el" stb.stb...
Én értem, hogy kirándulás és szülők nélkül stb., de nem egy háborús övezetbe megy egyedül, hanem az osztálytársaival felnőtt felügyelet mellett egy szervezett osztálykirándulásra belföldön. Igazából nincsen olyan veszély, ami ott fokozottan fenyegeti őt, de itthon még véletlenül sem történhet meg...nincsen ilyen. Valamint emlékszem, hogy nekem is voltak olyan osztálytársaim, akik valamilyen oknál fogva nem jöhettek velünk kirándulni és őket mindig sajnáltuk, mert látszott rajtuk, hogy nagyon bánják és nagyon szerették volna, mert úgy érezték, hogy kimaradtak valamiből. Egy osztálykirándulás az egy nagyon jó móka, jó szórakozás, új élmények, új tapasztalatok és nagyon erős közösségkovácsoló ereje is van. Ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy ha a gyerekek össze vannak zárva, a tanár alszik, akkor ott lesz hülyéskedés, "ereszd el a hajam", szórakozás stb. és ez szerintem mindig is így volt...és én nem is tartom problémának. Jujj, mi lesz, ha ökörködnek a gyerekek? Jujj, mi lesz, ha isznak? Hát mi lenne? Mindenkinek van szája, hangja és tud beszélni, ezért ha olyat kérnek tőle/olyannal kínálják meg/olyanra próbálják rávenni stb., amit ő nem akar, akkor ki tudja nyitni a kicsi száját és megmondani, hogy "ne haragudj, de én nem szeretném", ha pedig traktálnak, erősködnek, akkor ezt határozottabban is ki lehet fejezni. Nem kell mindenre bólogatni és mindenbe beleegyezni. Vagy nálatok ez úgy működik, hogy ha pl. dohányzó emberek között vagytok, akkor minden akaratotok ellenére ti is dohányoztok? Mert én pl. nem így szoktam...Én ezért nem értem ezt az egészet, de egyébként ettől függetlenül nem tartom én ezt olyan ördögtől való dolognak. Mondom ezt úgy, hogy pl. nagyon ritkán iszom alkoholt és még sosem voltam részeg. Nekem is voltak olyan osztálytársaim, akik berúgtak az osztálykiránduláson és táncoltak, énekeltek vagy szimplán csak valami olyasmit csináltak, amire utólag nem lennének büszkék stb. (néhányról még dokumentáció is van :D ), de ezen utólag csak röhögnek és bármilyen meglepő ugyanolyan normális emberek lettek, mint bárki más. Jól tanulnak, sokan még dolgoznak is mellette, értelmesek, vannak céljaik stb., szóval szerintem senki nem rontja el az egész életét azzal, hogy pl. alkoholt mer fogyasztani egy osztálykiránduláson.
"Nagyon lelettek pontozva akik leirták h mi folyik az ilyen osztály kirándulásokon. :)"
Nem véletlen... Nem tudom miért kell úgy tenni, mintha ettől ti olyan piszkosul egyediek lennének és valami hihetetlen, mások által nem ismert titokról rántanátok le a leplet. Azért az emberek nagy része minimum 8, de inkább 12 évig szintén járt iskolába, tehát valószínűleg ők is részt vettek néhány osztálykiránduláson.
Az okot kéne tudni ,fiaim is mentek több napra az iskolával ,igaz ide azok mentek akik ki tudták fizetni a pénzt és a gyerek is szeretet volna menni ez nem volt kötelezö ,viszont több tanár is ment velük és soha nem volt ilyen viselkedés mint itt leírtak ,
Ahová jóformán mindenki ment az az egynapos kirándulás .
@6 Igen, egy osztálykiránduláson isznak a fiatalok. Na, bumm, később is fognak, a világon semmi bajuk nem lesz belőle. A koedukált fürdőn kiakadás megfőleg vicc, nekünk mindig az volt, a legtöbb osztálytársnőmet láttam meztelenül vagy félmeztelenül, mégsem csapott át 34 fős orgiába egyik kirándulás sem és 10 évvel érettségi után is összetartó közösség vagyunk, többekkel heti szinten találkozom. Ezeket azért csinálják a gyerekek, mert jó szórakozás, egy napig kevéssé érzik magukat csetlő-botló tininek, meg sokkal többet tudhatnak meg egymásról, mint máskor hónapok alatt.
Simán elengedném a gyermekeimet bárhova, ha nagyon berúgnak, maximum lesz egy durva fejfájós nap, aztán ennyi. Nem a világ. Nem utazni, nem kirándulni, a közösségből kiesni viszont az. Olyat nem csinálunk.
"17-es, te elhiszed, amit mondasz? Vagy azt akarod, hogy a gyerek hazudjon a szüleinek?"
Nem állítottam, hogy ezért megvonják a családi pótlékot, olvasd el még1x a válaszom.
A gyermek érdekeit figyelmen kívül hagyó szülő gondolkodjon már el azon, hogy még támogatást is kap az államtól, mégse törődik a gyerekkel.. Ennek érdekében javasoltam, hogy mondja az általam leírtakat.
Ha a szülő nem szívtelen és degenerált teljes mértékben, legalább elgondolkodhat újra a kérdésen és esetleg a gyerekre nézve kedvező döntést hozhat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!