Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha a szüleim...

Mit csináljak ha a szüleim nagyon sokat isznak?

Figyelt kérdés
Már hosszú évek óta ez megy itthon. Nem élünk valami jól de ha a szüleim nem innák el a pénzünket meg tudnánk azért élni. Már nagyon sokszor beszéltem velük erről, hogy jobb lenne ha nem lennének mindig részegek, utána úgy tűnik még is értették, de egy hét után ugyanúgy piálnak. Én mivel még csak 15 éves vagyok nem tudok nagyon mit csinálni. Van olyan, ha apa részeg, megveri anyámat és anya is az az erőszakos, makacs típus aki nem hagyja magát. Én próbálnék a lehető legjobban vigyázni rájuk de ezt nem könnyíti meg, hogy kollégista vagyok és néha már teljesen kikészülök, de viszont nagyon szeretem őket és nem akarom magukra hagyni őket. Anya azt mondogatja hogy ő csak apa miatt iszik, mert nem bírja elviselni. Erre én felhoztam, hogy akkor váljanak el és lakjanak külön Én még majd egyszer anyánál, egyszer apánál leszek? aztán meg azt mondja, hogy tudja hogy rossz Ez így de nem képes elválni apámtól. Én már tényleg nem tudom mit csináljak... Kérlek segítsetek!

#család ##alkoholizmus
2018. márc. 18. 17:14
1 2
 11/13 Költőnő? ***** válasza:

Mérgező szülők *

Sry véletlenül a küldésre nyomtam

2018. márc. 19. 08:02
 12/13 Pál András 1 válasza:

Teljesen egyetértek az előző hozzászólóval. Arra figyelj, hogy Te egyben legyél. A szüleiddel akkor teszel jót, ha tudsz tőlük függetlenedni, és látják Rajtad, hogy egyenesben vagy. Többet nem tudsz tenni értük. Szeresd őket, de szeresd magadat is, ha lehet jobban, mint őket.

Keress olyan felnőttet, akivel tudsz beszélgetni. Kollégiumi nevelőtanárt, osztályfőnököt, edzőt. Vagy ha nincs ilyen, keresd a kék vonalat: [link] vagy hívd őket a 116-111-es számon. Ne félj segítséget kérni, és ne szégyelld magad miatt!

A kérdésedből az derül ki, hogy jó gyerek vagy, fel a fejjel!

2018. márc. 19. 15:28
 13/13 anonim ***** válasza:
Építs saját életet. Ha elköltözöl ,hátha elmennek elvonóra. Sajnos a környezetemben március elején egy fiatal lány megölte magát a szülei miatt. Alkoholisták voltak, bántották, elvették mindenét. Én csak azt nem értem ha már többször próbált öngyilkos lenni, miért nem emelték ki a családból. Védelembe vették de ott hagyták. Sajnos tragédia történt.
2018. márc. 20. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!