Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha a szüleim...

Mit csináljak ha a szüleim nagyon sokat isznak?

Figyelt kérdés
Már hosszú évek óta ez megy itthon. Nem élünk valami jól de ha a szüleim nem innák el a pénzünket meg tudnánk azért élni. Már nagyon sokszor beszéltem velük erről, hogy jobb lenne ha nem lennének mindig részegek, utána úgy tűnik még is értették, de egy hét után ugyanúgy piálnak. Én mivel még csak 15 éves vagyok nem tudok nagyon mit csinálni. Van olyan, ha apa részeg, megveri anyámat és anya is az az erőszakos, makacs típus aki nem hagyja magát. Én próbálnék a lehető legjobban vigyázni rájuk de ezt nem könnyíti meg, hogy kollégista vagyok és néha már teljesen kikészülök, de viszont nagyon szeretem őket és nem akarom magukra hagyni őket. Anya azt mondogatja hogy ő csak apa miatt iszik, mert nem bírja elviselni. Erre én felhoztam, hogy akkor váljanak el és lakjanak külön Én még majd egyszer anyánál, egyszer apánál leszek? aztán meg azt mondja, hogy tudja hogy rossz Ez így de nem képes elválni apámtól. Én már tényleg nem tudom mit csináljak... Kérlek segítsetek!

#család ##alkoholizmus
2018. márc. 18. 17:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%
Tanulj minél jobban, hogy legyen esélyed kikerülni innen.
2018. márc. 18. 17:24
 2/13 anonim ***** válasza:
72%
Tanulj,16 éves korodtól diák melózz,a pénzt titkos számlára tedd, vagy megbizható osztálytárs Édesanyjánál gyüjtsd,hogy el ne lopják piára. Én igy csináltam anno, 18 éves korodban elindulsz,én igy jöttem el 18 évesen egy börönddel. 27 éve nem láttak a piások. 45 vagyok és nincs lelkiismeretfurdalásom se,épp eleget vertek engem is. Sőt jó anyám hergelte apámat h amig engem üt ő nem kap. Az ilyen nem anya és nem szülő,és nem érdemel tiszteletet se könyörületet.
2018. márc. 18. 17:34
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

1. ki pontozta le?

Sajnos semmit nem tudsz csinálni, alkesz mindkettő. Nem is akarnak rajta , mert nem tudnak változtatni

nekik igy jó , őket te érdekled, nekik csak a saját szenvedély betegségük a lényeg.

Te annyit tudsz tenni hogy örök példa lesz előtted hogy , hogyan nem szabad élni. Aztán ha tudsz gyűjtöd a pénzt magadnak.

2018. márc. 18. 17:57
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
*őket te NEM érdekled
2018. márc. 18. 17:58
 5/13 anonim ***** válasza:
26%
Igyál velük!
2018. márc. 18. 18:01
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Csak annyiból nem szeretnék elköltözni mert akkor már én sem leszek ott aki vigyáz rájuk, és ki tudja miket művelnének magukkal. Másrészről pedig tényleg nem lenne érdemes magamat is tönkre tenni miattuk.
2018. márc. 18. 18:12
 7/13 anonim ***** válasza:
És mit akarsz mit mondjunk erre?
2018. márc. 18. 18:25
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz rájuk vigyázzni, sőt ha lesz saját kerested, akkor abból is pia lesz és te is ottragadsz. Elhiszem, hogy szereted a szüleidet, de ha ők nem akarnak igazán változtatni, akkor sose lesz más a szitu. Sajnálom, de ez van.
2018. márc. 18. 19:31
 9/13 anonim ***** válasza:

"És mit akarsz mit mondjunk erre?"

Inni! Egészségünkre!

2018. márc. 18. 19:32
 10/13 Költőnő? ***** válasza:

Azt kell megértsd (alkoholista családból jövök én is, tehát pontosan tudom, mit érzel), h egy életed van és az valóban a te felelősséged. Az övék nem. Tönkre fogsz ebben menni, ha továbbra is úgy fogod fel, h neked kötelességed van velük szemben.

Nekik is lenne, de ebből kvázi semmit sem teljesítenek, fontosabb a pia.

Persze h szereted őket, a szüleidről van szó.

De ha te nem teszed saját magad fontossá magadnak; hidd el, más se fog. Ők pláne.

Hát azt h ki miért iszik, azt hagyjuk.

Amíg vki másra mutogat h miért iszik és nem magában keresi a választ, az csak duma és mentegetőzés.

Próbálj érzelmileg minél kevésbé involválódni, olvass szakirodalmat, h megértsd a működésed és amint van lehetőséged, menj.

Ajánlott irodalom: Woititz-Alkoholbetegek felnőtt gyermekei

Forward-Mérgező

2018. márc. 19. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!