Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesapám halálának 5. évfordul...

Édesapám halálának 5. évfordulóján mindketten betegek vagyunk. Influenza. (? )

Figyelt kérdés
Anyum engem okol, hogy nem mentünk ki a temetőbe legalább mécsest gyújtani. Ő is, én is legyengültünk influenza miatt, 2-3 napja csak a legszükségesebb dolgokat csináljuk meg. Az nem zavarja, hogy fel sem bír kelni, de milyen dolog, hogy még egy gyertyát sem gyújtottunk a sírjánál. Hiába magyarázom neki, nem fogja fel. Mondom, gyújtsunk itthon gyertyát. Szerinte az nem ugyanaz. Nem akarja. De már kiakasztott szegény, mert egész nap ezt hallgatom. Több, mint 40 évet leéltek együtt. Nekem sincs olyan nap, hogy apum ne jusson eszembe még most sem. De ez kicsit túlzás már, amit művel a mai nap. Szerintetek mit mondjak neki még?

2018. márc. 16. 18:25
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
Azt mondd el neki, hogy édesapád se szeretné, ha betegen kimennétek. Kimentek majd, ha meggyógyultatok, addig otthon emlékeztek rá. Ha vallásos édesanyád, azt is elmondhatod, hogy édesapádnak csak a teste van a sírban. Mindegy, hol gyújt mécsest, azt látja édesapád.
2018. márc. 16. 18:33
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, amit írtál. Beleegyezett, most meg én bőgök. Remek. :(
2018. márc. 16. 18:58
 3/8 anonim ***** válasza:
31%

Amúgy lehet, hogy a stressz, gyász miatt vagytok betegek. Tudom, 5 év, de ahogy mondtad, mindennap hiányzik. Anyukám halála utáni januárban olyan beteg voltam, mint soha. Nekem soha semmi bajom, az volt az első influenzám, megfázni sem szoktam, nem tudtam, mit csináljak. Tesóm meg apukám is betegek voltak.

Pihenjétek ki magatokat, beszélgessetek apukádról, sírjátok ki magatokat. A temető nem számít, ő mindig ott van, ahol ti vagytok.

2018. márc. 16. 19:13
 4/8 anonim ***** válasza:
88%

Részvétem. Gyújtsatok otthon, aztán amint lehet kimentek.

"Amúgy lehet, hogy a stressz, gyász miatt vagytok betegek. Tudom, 5 év, de ahogy mondtad, mindennap hiányzik. Anyukám halála utáni januárban olyan beteg voltam, mint soha.".

Ez bocs, de baromság, csak véletlenül alakult úgy.

2018. márc. 16. 19:46
 5/8 anonim ***** válasza:
65%
Nekem két orvos mondta akkor, hogy a gyásztól, stressztől legyengülhet az immunrendszer.
2018. márc. 16. 20:19
 6/8 A kérdező kommentje:

Annyira jól esett, hogy ismeretlenül is írtatok, vigasztaltatok. Ilyenkor érzi az ember, hogy mennyire jól esik az embernek, ha ismeretlenül is válaszoltok, még ha ketten voltatok, akkor is. Az itt töltött 10 évem alatt én is igyekszem segíteni. De miért kell egymást lepontozni? Mindkettőtöknek megköszöntem a segítséget, tanácsot, mégis belekontárkodik más (is). Ilyen kérdésekre sokszor azt gondolom, nem is igaz, valaki szórakozik. Hát a mai nap,az nem az. Kevesen írtatok, de köszönöm, és pont most nem vártam azt, hogy még ilyen kérdésen is vita legyen.

Nem szoktam privátot írni, de "személyesen" is küldök egy köszönömöt.

2018. márc. 16. 20:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Fogadd őszinte részvétem!
2018. márc. 17. 00:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom, kérdező. Remélem, hamar jobban érzitek magatokat, testileg-lelkileg.
2018. márc. 18. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!