Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudnék én testvérként...

Mit tudnék én testvérként tenni, hogy öcsém ne így viselkedjen? 17/l

Figyelt kérdés

Van egy 15 éves öcsém, de teljesen ellentétek vagyunk. Én nyugodtabb fajta vagyok, ő meg inkább egyfolytában elmegy a barátaival és bár szüleink már jelezték felé, hogy nem nagyon tetszik nekik, hogy ilyen gyakran vagy bulizni megy, vagy pedig hétköznap túl későn jön haza.

Reggel együtt szoktunk iskolába menni és már kezdett zavarni, hogy sorozatosan vagy azzal van elfoglalva, hogy rosszul áll a haja és addig nem hagyja békén, amíg nem úgy van, ahogy neki tetszik, vagy pedig éppen rá kell várni, mert szinte többet készülődik, mint az egész család összesen, ezért szóvá tettem neki valamelyik nap, hogy kicsit túlzásba viszi ezt a dolgot. Mire ő azzal vágott vissza, hogy ő legalább ad magára, máskülönben nem lenne most kapcsolata, meg nem hiába nincs nekem senkim stb.

Anyáékkal is sokszor bunkón viselkedik, de egyszerűen nem lehet hatni rá szóval. A jegyei sem olyan jók, de az sem érdekli.

2018. márc. 6. 21:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
53%

Semmit, pároméknál ugyanez van, meg nálunk is ez volt.

Párom ha már egyszer visszaszólt, akkor hajjaj, tragédia, ordibálás vele. Az öccse meg bunkó, a barátnőjével is úgy beszél, hogy kedvem lenne szájon vágni néha.

Az idősebb öcsém meg én csendesek voltunk, ritkán szóltunk vissza (de mit kaptunk érte), a kisebb öcsénk meg piszok paraszt, leszarom. Csak a net, a külseje, a jegyei mellékesek, stb.

Pedig senki nem kapott más nevelést, egyszerűen a párom tesója meg az enyém is más szemlyiség, ami nem gáz, csak azért mégis.

2018. márc. 7. 09:21
 12/12 anonim ***** válasza:

Ebben a helyzetben a lány viselkedik helyesen, és érdemli meg, hogy gondot fordítsanak rá és vigyázzanak rá.

Nincs idő megvárni míg az öccs (esetleg) magától megjavul.

Az, hogy a lánynak kell iskolába indítani és megnevelni, elfogadhatatlan szülői hozzáállás, a saját felelősségük terhét nem rakhatják másra.

Az meg a majdani jó családi viszonyt is bomlasztja és a lány párválasztására is kihat, hogy a fiú büntetlenül pocskondiázhatja.

Kedves Kérdező!

Említett esetet részletesen átbeszélném a helyedben mikor mind együtt vagytok a családdal és nincs veszély. Megkérdezném a testvéredet, hogy meg is tudja-e védeni azt komoly kapcsolatát, ami miatt ennyit marad el a kötelességtől?

Te sem vagy alávalóbb mint az öcséd, csak szerény vagy, és legalább egy tisztességes nő vagy.

De ha így bánnak továbbra is Veled, akkor a jóravalóságod és a segítőkészséged hasznait nem ebben a családban fogod kamatoztatni.

Aztán majd ha a szüleid bajba kerülnek az öcséd viselkedése miatt, rád ne számítsanak.

2018. márc. 9. 02:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!