Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem hisznek el rólam...

Miért nem hisznek el rólam semmit?

Figyelt kérdés

Sziasztok, egy majdnem 17 éves lány vagyok, és egy furcsa gonddal állok szemben már egy ideje.

Az első az, amikor...

Sok cikket olvasgattam a szexuális beállítottságokról, és rádöbbentem, hogy soha nem éreztem azt, amit mások, és meg is kérdeztem egy orvost, hogy ilyenkor mi van, és kiderült, hogy ennek a neve az aszexualitás. Szóval, nem érzek nemi vágyat, nem tudok, csak azt a fajta szerelmet, amit mindenki más. És mindig volt bennem egy undorfajta hogyha elkezdtek róla beszélni.

De mikor nyíltan elbeszélgettem erről apámékkal, kinevettek, és azt mondták: "ez hülyeség! Na majd ha lesz pasid egyszer, akkor majd ha jól meghúznak, biztosan megváltozik a véleményed!" De nem is engedték folytatni, amit elkezdtem, eldöntötték helyettem, hogy ilyen gond nem létezik (!).

A második, amit nem hisznek el, az, amikor ismét teljesen őszintén elmondtam nekik, hogy valamit éreztem a legjobb barátnőm iránt, konkrétan letagadták a kijelentésem, pedig ők kérték, hogy bármikor bármi van, azonnal szóljak, megbeszéljük, elfogadnak, és minden rendben lesz, még ha a másik nemet is választom.

Mindenre kinevetést kapok és témaváltást, úgyérzem nem tudok önmagam lenni és igazat vallani, mert hülyének néznek és minden szavamat letagadják, és úgy kell élnem közöttük, ahogyan ők azt elvárják.

Milyen okból tehetik ezt, és mit kell tennem ahhoz, hogy végre elfogadják azt, aki vagyok?

16/L

trollokat és privátokat nem kérek, esetleg ha privtába jön a válasz. Nem kérek olyan válaszokat, hogy "16 évesen hol tudnád még ezeket magadról?" köszönöm.

2018. febr. 25. 13:45
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Én nem oldalbaígazítást kértem 16 évesen, hogy mi vagyok, és hogy mi vagyok divatból. A kérdésem arra vonatkozott, hogyan fogadtassam el magamat a szüleimmel.

Valószínűleg nem azért jelentem ki ezeket, mert tudatlan vagyok önmagammal kapcsolatban.

És kit érdekel a sztereótípia a mai tömeg, hülye tinikről? Bárkinek, akinek ilyen gondjai vannak, üljön le a seggére mert ez is TÖMEG? Én kérek elnézést, hogy már van némi fogalmam arról, mit érzek, és mit nem.

Eddig nem volt kapcsolatom, nem volt csalódásom.

Elsősorban is: aszexualitás egyik fajtája kifejezi azt, hogy érzelmeket fűz másokhoz, de testileg nem tartja őket vonzónak. Hiába, lehet, te ezt nem tapasztaltad soha életedben, de hazudni mit sem ér.

Szóval, kedves válaszolók...Lehet engem ócsárolni, hogy MIT nem hisztek el rólam, de a lényeget ragadjátok meg.

Felhozva példákat, az osztálytársaim nagy nemi életet élnek, de én undorom ettől, és hamarosan 17 éves leszek. Már oldalbalöknek a témával.

Valószínűleg ha már most ilyen az állapotom, akkor már komolyra fordult a kocka, mert hülye azért én sem vagyok, bármennyire is kötitek korhoz az elmét.

Miért kötitek korhoz azt, hogy én mikor tudhatok magamról konkrét dolgokat? Te természetesnek tartottad hogy heteró vagy?

Na ugye? Senki se mondtam meg nekem se, hogy ez vagyok...Csak szimplán felismertem magam egy szóban később.

A kérdésemre válaszolj, ne azzal foglalkozz, amit te gondolsz a mai 16 éveseskről. Köszönöm.

2018. febr. 25. 20:20
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdésem arra vonatkozott, hogyan fogadtassam el magamat a szüleimmel. "

Sehogy. A megoldás a felnövés, ami abban áll, hogy megtanulod a szüleid beleegyezése nélkül azt tenni, amit TE látsz jónak.

A szüleid nem a barátaid, nem lehetsz velük olyan jóban sem, mint egy szerelmi kapcsolatban.

Nem olyanok, mint Te.

EL kell távolodj tőlük érzelmileg, hogy megtalálhasd a Tieidet.

Le kell tenni arról, hogy helyeseljenek, mert soha nem fognak.

Az én nagymamám kerek perec megmondta, hogy akkor leszek felnőtt, ha mindenben ugyanazt fogom helyesnek találni, mint ő, sőt ugyanolyan döntéseket fogok hozni, mint ő. SZERINTED ?! Ez normális dolog? Persze, hogy nem.

És van, akinek alkoholisták a szülei vagy mentális betegek, vagy szorongók, paranoiások, gyávák, vagy megölik a gyereküket vagy szexuálisan bántalmazzák, vagy prostitúcióra buzdítják, vagy azt akarják, hogy orvos legyen, és megharagszanak rá, ha ügyvéd lesz és nem állnak vele szóba többé. Ezek nem ritka esetek. És karakteresebben mutatják, hogy egy szülő attól, hogy szülő, még nem mérce, nem normális, nem 100%-ig jó neked.

2018. febr. 25. 20:44
 13/14 anonim válasza:
Az a baj, hogyha a szüleid nem vesznek komojan azzal nem nagyon tudsz egyedül változtatni, a legtöbb amit tehetsz hogy újra és újra megpróbálod nekik elmagyarázni. Jobb hiján azt javaslom, hogy amennyiben csak nem vesznek komolyan és nem kifejezetten elutasítóak addi csináld azt ami neked jó, jöjjél össze azzal akivel szeretnél, elöbb utóbb csak fölfogják hogy mi a helyzet. Ha kifejezetten elutasítóak akkor ajánlom, hogy kezd el magad függetleníteni tőlü, azt mondtad majdnem 17 vagy, nem sok odő és nagykorú leszel, nemárt elkezdeni önállósodni.
2018. febr. 25. 20:50
 14/14 anonim ***** válasza:
Attól még hogy valaki aszex még lehet leszbi is a kettő nem zárja ki egymást én is aszex vagyok és van párom
2019. júl. 29. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!