Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehetne ezt megoldani?...

Hogy lehetne ezt megoldani? (16/L)

Figyelt kérdés

Anyuról van szó. Nagyon nehéz vele. Nem is tudom megfogalmazni, hogy mi a baja... Mintha mindenből ki akarná húzni magát, meg semmit nem vall be, betegségekkel takarózik... De írok példákat.

Semmit nem akar csinálni, mert ő fáradt.

Mindent hárít, pl pénteken este mondtam neki, hogy menjünk be szombaton a városba, csavarogjunk egy kicsit együtt. Azt nem lehet, ő pihenni akar. Szombaton felhívtam reggel, mert nem volt itthon, és mondta, hogy az egyik barátnője felhívta, hogy menjenek be kávézni...

Múltkor kitakarítottam, és kérdeztem, hogy jól raktam-e be a ruhákat a szekrénybe (nagyon kényes rá), megnézné-e, erre, neki fáj a feje, inkább ledől.

Ma felhívott (itthon vagyok, lebetegedtem tegnap), hogy ne takarítsak ki, mert jönnek délután a barátnői. Visszakérdeztem, hogy ne takarítsak ki?? Erre: "de, azt mondtam, takaríts. De nem azt mondtad... Ja, tele van hólyagokkal a szája, azért értettem félre." Ma reggel még semmi baja nem volt...

Vagy sokszor néz filmet. Mondjuk apával, hogy nézzünk együtt, válasszunk... azt sem lehet, mert mi biztos összebeszélünk és olyan filmet választunk, amit ő nem akar és neki fáj a feje, hogy olyat nézzen ami nem jó.

Ugyanez a zenére. Apával szeretünk régi country zenét hallgatni együtt, miközben társasozunk vagy ilyesmi, és az is idegesíti.

Apának nem engedi, hogy főzzön. Nekem se. Kiparancsol minket a konyhából, hogy ő ilyen rosszul van és mi még idegesítjük azzal, hogy kupit csinálunk neki... Aztán utána meg nem nagyon főz, csak ilyen mirelit dolgokat. Ami nem gond, de mondjuk, hogy akkor majd mi megcsináljuk, ő pihenjen. De az nem jó, meg elrontjuk és biztos majd fájni fog a hasa tőle.

Nem értem.

Nővéremmel beszéltem már, azóta ilyen anyu, mióta nővérem elment otthonról egyetemre. Nővérem mondta, hogy az apuval közös programokból is kihúzza magát. Nem tudom, mit tegyünk. :( Ha kérdezzük, mi baja, azt mondja, semmi, bolondok vagyunk és képzelgünk. :(

2018. febr. 19. 10:51
 1/5 anonim ***** válasza:
78%

Passzív-agresszív, egy pillanatig nem kell vele foglalkozni, mert csak adjátok alá a lovat.

Az a baja, hogy a nővéred nem ücsörög ott a szokanyája mellett, hanem el mert menni tőle, most ezért a hiszti, meg a nyávogás.

Majd megszokja, mostohaanyám ugyanez, ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, beteg lesz, fáj a feje, de van, hogy napokig sértődötten cicceg meg horgantgat.

2018. febr. 19. 11:17
 2/5 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem ne foglalkozz anyukáddal. Amit mond, ne csináld meg. Állj ki nyugodtan magadért. Csinálj úgy mintha ott se lenne.
2018. febr. 19. 12:14
 3/5 anonim ***** válasza:
17%
Hány éves?Nem lehet ,hogy a változó korban van ,akkor minden bajuk van a nőknek.
2018. febr. 19. 12:20
 4/5 anonim ***** válasza:
91%
Anyám ugyanezt csinálta, kb 40 és 65 éves kora között. Tényleg idegesítő, mi nem tudtunk mit kezdeni vele. Én végül ráhagytam, én meg csináltam a saját dolgomat.
2018. febr. 19. 14:11
 5/5 anonim ***** válasza:
91%
Mindenképpen ki kellene vizsgáltatni, mert ez több komolyabb betegség kezdete is lehet, amit ha nem kezelnek idejeben, akkor nagy baj lehet belöle.
2018. febr. 19. 14:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!