Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 20 évesen kisgyereknek kezelne...

20 évesen kisgyereknek kezelnek, mit tegyek?

Figyelt kérdés
2018. febr. 16. 19:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Sok helyen hiába viselkedik a "gyerek" felnőttként, nem fogják úgy kezelni. Én már 14 évesen is el tudtam intézni a postát, bevásárlást, takarítást, stb. Ez a későbbieken is így volt, mégsem kezelnek felnőttként a mai napig, pedig már rég külön élek, önálló vagyok. Fogalmam sincs, hogy miért. Nem is tudok rendesen beszélni anyummal semmiről emiatt, mert mindenre úgy reagál, mintha 10 éves lennék és emiatt folyton vita lesz.

Pl. egyszer azt akarta megtiltani, hogy átmenjek a szomszéd városba 20 évesen a barátom elé, délután 5-kor. Külön éltem, semmi köze hozzá, hogy én mikor és hova megyek. Véletlenül tudta meg és rögtön így reagált. Még azzal is megvádolt, hogy ki tudja hányszor mentem már el így, csak nem szóltam róla. Miért kellett vola? Komolyan... Azzal indokolta, hogy én még kicsi vagyok hozzá, hogy ilyen későn idegen városban mászkáljak egy pasi miatt. (Külön éltem, 20 éves voltam, ismertem a másik várost és a pasi, aki elé mentem az az élettérsam, nem valami idegen sorozatgyilkos.)

Az eljegyzés miatt is kiakadt, pedig több, mint 4 éves kapcsolatom van és együtt is élünk. Én teljesen normálisan, fenőtt ember módjára megosztottam vele az örömömet, ő meg lecsesz, hogy én még kicsi vagyok meg kiröhög, hogy nem gondolhatjuk komolyan, nevetségesek vagyunk, hogy játszuk a felnőttet, stb.

Ezer meg egy ilyen eset volt már. Hiába állok ki magamért és vagyok minden értelemben felnőtt nő, ő ezt nem képes felfogni.

2018. febr. 16. 22:28
 12/14 anonim ***** válasza:
28%

Van ez a dal:

"Ma este végre a sarkamra állok,

Az lesz a program, amit én akarok!

Elég a sok okos véleményből,

Ez egyszer csak magamra hallgatok."

Fogadd meg.

2018. febr. 16. 22:33
 13/14 anonim ***** válasza:
15%
"Én már 14 évesen is el tudtam intézni a postát, bevásárlást, takarítást" Ahogy más gyerekek is. erre simán képes egy jól nevelt kilencéves, de ettől még nem viselkedik felnőtt módjára.
2018. febr. 17. 00:28
 14/14 anonim ***** válasza:
79%
(11.) Azért írtam, hogy elintéztem azokat, mert nagyon sok helyen látom, hogy a felnőtt gyerek nem képes rá, de azért elvárja, hogy felnőttként kezeljék. (Van ilyen ismerősöm.) Én soha nem voltam hisztis, lázadozó kamasz, értelmesen tudtam beszélni, viselkedni, de így sem kezeltek felnőttként, ami 14 évesen nem is volt baj, de mint írtam ez később sem változott. Részben emiatt költöztem el rögtön, amint kijártam a középsulit, mert elviselhetetlen volt a helyzet. Mert ha nekik kell segíteni bármiben akkor már legyek felnőtt 10-14-17 évesen is, ha meg én szerettem volna bármit akkor még csak egy szaros gyerek vagyok 18 évesen is. Ilyeneken akadt ki anyum, hogy én suli után 16 évesen zsömlét vettem egy barátnőmmel és emiatt a fél órával későbbi busszal mentem haza. Úgy beszéltek velem, mintha valami fogyatékos lennék. Szájbarágósan magyaráztak el egy csomó mindent, ami tök egyértekmű, ha együtt mentünk valahová mindig szóltak, hogy köszönjek hagosan, mintha magamtól nem jutna eszembe, ha engem kérdezett valaki akkor nem hagytak válaszolni. És ha szólni mertem, hogy magamtól is tudom akkor ki lettem röhögve, hogy én csak egy szaros gyerek vagyok, honnan tudnám. Hiába költöztem el és vagyok önálló segítség nélkül, most is ez megy. Fogalmam sincs, hogy mit lehet ezzel kezdeni azon kívül, hogy semmit nem mondok el anyumnak.
2018. febr. 17. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!