Ti mit tennétek a helyemben? Jogosan kell tartanom a szüleimtől?
Figyelt kérdés
A tesóm komoly kapcsolatát (6 évig tartott) tönkretették nagyjából 2-3 hónapja. Van most egy kapcsolatom, ami komolynak alakul. Viszont anyámék folyton kérdezősködnek, ha haverokkal vagyok vagy akármi más dolgom van, hogy csak nem egy lány van az életemben? Semmit sem tudnak a lányról a szüleim, félek elmondani, mert szerintem beleszólnának és tönkretennék ezt is! Ellenben fordítva, a lány (17) szülei tudnak rólam sok mindent általa, meg amikor a lány kérdi, rosszul érzem magamat, hogy azt kell mondanom otthon, hogy nincsen senki, miközben ha anyámék nem lennének mindenbe beleavatkozósak, akkor talán nekik is úgy tudnék dicsekedni és mesélni a lányról, mint a haverjaimnak. Egyedül attól félek, hogy egyik nagybátyám vagy egyik haverom szülője elmesélnék a szüleimnek, mert mindegyikőjükkel jóban vannak, ahogyan én is. 20/f2018. febr. 13. 19:12
11/12 anonim válasza:
Ha fogod azt letagadod, akkor nem tudnak beleavatkozni:) Nem kell aggodalmaskodni. Ha erősek lesztek, és kitartotok egymás mellett, és hisztek egymásban, és ebben a kapcsolatban/ szerelemben; akkor ki fog állni esetleges próbákat. Ti tartsatok össze, ne hagyjátok, hogy a szülők keresztbe tegyenek nektek, és gátat szabjanak a ti boldogságotoknak! Szóval, ha elhatározzátok magatokat, hogy nem hagyjátok tönkretenni a kapcsolatotokat; szétzilálni, akkor kész, akkor akár még el is lehet mondani a szüleidnek , hogy van párkapcsolatod. Amúgy hallottam már olyat, hogy egy pasinak volt valaki a 3. barátnője, és mondta, nagy vidáman újságolta a csaj, hogy a pasija azt mondta, hogy ő az első barátnője, akit az apja (mármint a pasinak az apja) elfogad. Szóval nem kell hagyni magatokat; bármit kötekednek egyik fületeken be, másikon ki
12/12 Z74 válasza:
Szia, a te határaiddal van a gond. Azokat szükséges kitolni. Amikor párja lesz az embernek, ő lesz az elsődleges az életében. Viszont a legelső saját maga kell legyen. Tehát a határaidat célszerű kijelölni. Ebben az segít, ha a származási családoddal nincs semmilyen túlzott függésed. Ezalatt a pénzügyi, lakhatási, és érzelmi függőségről beszélek. Végső megoldás a durva eszköz bevetése, ha nem értenek a szép szóból. Mindezt a saját stílusodban. Hidd el a szüleid megélték már egy párszor, hogy el lettek küldve a jó fenébe. Most az egyszer a gyerekük teszi meg, túlélik. :) A saját kuckó előnye, bármilyen kicsi is, hogy nem dumálnak bele... Tehát az első az, hogy talpra állj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!