Ha az anyuka gyet-en van (főállású anya), akkor csak az ő dolga a gyerekek körüli tennivalók és a háztartás ellátása?
Az utóbbi időben észrevettem, hogy a párom már semmit nem csinál itthon, sem a gyerekek körül. Nekem is csak 24 órából áll a nap, és mivel nem vagyok gép én is elfáradok és nincs időm és erőm mindig mindent megcsinálni. Mikor szóltam neki, hogy mennyit változott, a kezdeti sértődés és vita után, ő ezzel érvelt, ami engem nagyon szíven ütött. Azt mondta, ő eljár dolgozni, neki annyi fix elfoglaltság elég egy napra.
Amikor gyet-re mentem, ő is azt mondta, hogy ez lesz a legjobb megoldás, most mégis ezt kapom tőle.
Na, ez a baj, hogy eddig nem így viselkedett, ez csak az utóbbi fél évben megy így, ezért sem értem a helyzetet. Fél éve felmondtam, és elmentem gyet-re mert nem tudtuk kigazdálkodni a gyerekek és anyósom (1 éve él velünk) felügyeletét.
Amikor én még teljes időben dolgoztam és közben max gyedet kaptam, ő meg majdnem 2,5 évig munkanélküli volt, akkor nem volt ilyen probléma, mindent közösen csináltunk, soha nem mondtam neki ilyet.
A pakolás részében nem a gyerekek a hibásak, hanem anyósom, de ez a betegségével együtt jár, viszont semmivel sem könnyebb vagy kellemesebb ettől a romeltakarítás. A legtöbb helyről ki tudjuk zárni, de nyilván a mosdó, konyha stb álduzatul esik neki minden nap. Persze soha nem ő csinálja, hanem betörők pakolják ki a konyhaszekrényt és gyűrik be az edények helyére a wc papírt vagy a ruháit.
Én is elég keveset vagyok itthon, mert a gyerekeket fejlesztésre kell hordani (torna, logopédus), reggel a kicsit, ő 3 éves, oviba nem vették fel, ebéd után a középsőt, ő 7 éves még ovis, majd jövőre kezdi a sulit, a nagyot (8 éves) suli után viszem, ő most másodikos.
Én reggel 3-kor kelek, 3-5 között szoktam mosni, 6-kor keltem a családot, indul az élet, mindenki összekészül, anyu 7-re jön a nagyért és viszi a suliba én a kicsivel a középsőt viszem az oviba, utána torna a kicsivel, 11-re haza anyóshoz, romeltakarítás, etetés, délben indulok a kicsivel együtt a középsőért, torna a középsővel, logopédus a kicsinek, 3-ra haza, 1/2 4-re megyünk a nagyért a suliba, ott anyu vár és átveszi a két kisebbet én meg viszem a nagyot tovább. 6-ra érünk anyuékhoz, összeszedem a csapatot és legkésőbb 7-re hazaérünk. Otthon gyors fürdés, lefekvés, én meg 10-ig pakolok és főzök másnapra. Én ebbe kezdek kikészülni, pedig titkon még reméltem, hogy majd itthonról tudok dolgozni, de most reménytelennek látom.
A párom 8-1/2 5-ig dolgozik, legkésőbb 5-re otthon van, mire mi hazaérünk, már gépezik, pihen, olvas, alszik, de még a mosatlan tányárt sem teszi el az asztalról, mert fáradt.
Nem értem miért csinálja ezt.
Igen, most is a neten lógok, mert kiakasztott, hogy reggeli után fogta magát és elment a haverjához beszélgetni, ahelyett, hogy a gyerekekkel elment volna valamerre, mert már hetek óta csak ígérgeti nekik. Konkrétan a héten az is nagy siker volt, ha megkérdezte tőlük, hogy hogy telt a nap. A legtöbb magyarázat amit kicsikartam belőle az az, hogy ő sokkal egyszerűbb életet képzelt el. Na, erre mit mondja? Én is!
Bocsánat, de ez most így kikívánkozott belőlem!
Ja a mosás, az is vicces! A karácsonyra vett mosógépembe "betörők" csemperagasztót öntöttek... Most maradt a jó kis hagyományos keverőtárcsás + centrifuga kombináció. Igen, ez még hiányzott a jókedvemhez!
Kérdező. A szupernők gyülekezete a gyk. Ugyse fogják azt írni, hogy ember vagy és elfáradsz a napi rutinban te is. Aki anya az egy robot. Foglalkozzon a gyerekkel, dolgozzon, vezesse a háztartást és természetesen legyen irtó kívánatos a nap végére amikor a Férj hazajön.
Takarítás helyett jobb a sex. Néha érdemes azt választani. A kupi nem fog megcsalni.
Igen természetesen. Mivel ezért tart el a férjed gondolom. Ha nem tetszik, mehetsz vissza dolgozni, szerintem nem tiltakozna ellene a férjed, és akkor felezhetitek a háztartási munkát is.
Gondolom van óvodába lepasszolt gyereked is, nem hármasikrekkel vagy otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!