Ha az anyuka gyet-en van (főállású anya), akkor csak az ő dolga a gyerekek körüli tennivalók és a háztartás ellátása?
Az utóbbi időben észrevettem, hogy a párom már semmit nem csinál itthon, sem a gyerekek körül. Nekem is csak 24 órából áll a nap, és mivel nem vagyok gép én is elfáradok és nincs időm és erőm mindig mindent megcsinálni. Mikor szóltam neki, hogy mennyit változott, a kezdeti sértődés és vita után, ő ezzel érvelt, ami engem nagyon szíven ütött. Azt mondta, ő eljár dolgozni, neki annyi fix elfoglaltság elég egy napra.
Amikor gyet-re mentem, ő is azt mondta, hogy ez lesz a legjobb megoldás, most mégis ezt kapom tőle.
Ahol egyenrangúak a pénzkeresésben, ott a háztartasban is. Ahol billen a mérleg, ott egyértelműen más a szitu. Ez alap.
Es egy rendbentartott házat nem kell naponta órákig takarítani. Sok asszonyka megpróbálja a férjnek beadni ezt a dumát, de más háziasszonyokat nem lehet megtéveszteni ezzel a "minden nap egész nap takarítok" logikátlansággal. De meg egy okos férfi sem nyalja be hogynem lehet napi szinten akkora retket termelni hogy asszonyka másnap egész nap takarítson.
Főzés: 2 naponta is elég, en mindig legalabb 2 napra főzök.
Mosás: a gép csinálja én csak megnyomok 2 gombot.
Felmosás: nem napi dolog
Portörlés: ez is inkább 2 napi
Mosogatás: napi 15 perc max!
Vasalás: nalunk heti 1-2 alkalom, 20 perc
Ruhaleszedés teregetés: 10 perc
Bevásárlas: hetvégen együtt Auchan, nem napi!
Huh, biztos van még, de latható hogy ezek legtöbbje nem naponta van. És nem kell szötymörögni velük, hanem hatékonyan, gyorsan!
Off: #6 tényleg nem mehetnek a hálóba a gyerekek? Ez durva. Nem félsz, hogy ha tinik lesznek te is ki leszel zárva?
On: Szerintem a háztartás vezetése közös. Én mindig úgy gondoltam, hogy azért marad ilyenkor otthon egy nő, hogy a gyerekekkel foglalkozzon.
- vigye reggel oviba\suliba
- délelőtt vásárlás max. Főzés és takarítás ha belefér.
- kora délután menni a gyerekért aztán különórára vinni stb.
- délután\este tanulás kikérdezés
És itt már a Férj hazajön és lassan vége a napnak.
Ez egy általános tévhit, hogy azért marad otthon egy nő, hogy 24 órán keresztül csillogjon villogjon minden. Akkor a Férj vegyen fel egy bejárónőt.
"Főzés: 2 naponta is elég, en mindig legalabb 2 napra főzök.
Mosás: a gép csinálja én csak megnyomok 2 gombot.
Felmosás: nem napi dolog
Portörlés: ez is inkább 2 napi
Mosogatás: napi 15 perc max!
Vasalás: nalunk heti 1-2 alkalom, 20 perc
Ruhaleszedés teregetés: 10 perc
Bevásárlas: hetvégen együtt Auchan, nem napi!"
Van gyereked? Főzéssel, portörléssel es vásárlással egyetértek.
Mosás előtt szétválogatni a ruhákat kimaradt.
Felmosni kúszó mászó mellett napi 1x minimum. De még a kisgyerek mellett is.
Mosogatógéppel mosogatok de ki-be pakkolni se 10 perc.
Ruha teregetés. Amíg egy 6kg-s mosógépben kimosol 15-20 felnőtt ruhát, a gyerekek mini ruhájából 5x Ennyi fér bele. Néha már azt érzem sose fogy el.
És ehhez jön az, hogy senki se robot.
#15 nem azt mondtam, hogy csak.
1,5 szobás lakás tényleg hamar kitakaritható. De ne mond már, hogy egy olyan ház vagy lakás is ahol 3 Gyerek elfér.
De tök jó, hogy minden lakásban patyolat tisztaság van minden nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!