Miért indul itt ki kb. mindenki, hogy együtt alvás=szex?
Valaki elmagyarázná nekem, hogy együtt aludni miért felnőttes dolog? Miért felnőttes dolog az, hogy egy ágyban, egy takaró alatt alszik két ember? Erre mindig is nagyon kíváncsi voltam.
Szexelni nem felnőttes játék, de egy ágyban aludni az... Érdekes.
Kicsit gondolkodtam, és most jöttem rá, hogy az életemben több olyan periódus volt, amiben ez alapján felnőttnek nevezhettem volna magamat. Aludtam a testvéremmel, a nagymamámmal, a barátnőimmel egy ágyban, és a párjaimmal is... Ezek mind szexmentes kapcsolatok voltak. Az utóbbi kivéve, de én olyan vagyok, aki "egészségtelenül sokat" várat a szexszel, pedig még a 20as évek elejét taposom. Ez korábban is így volt, a sokat emlegetett túlfűtött tinikorszakban. Lényegében nem volt olyan év, hogy ne aludtam volna valakivel együtt. Nos, úgy látszik én ritka hamar felnőttem :)
Jó, kicsit kiparodizáltam itt a dolgokat, de ettől függetlenül komolyan kíváncsi vagyok egy rendesen megfogalmazott, nem támadó jellegű kifejtésre, mert tényleg nem értem, de nagyon szeretném.
Ez a téma még engem sem érint, mert nincs barátom (15 éves vagyok), de egyébként ezt én sem értem. Anyukám pont a múlthéten mondta, hogy a barátnőjének a fia, aki annyi idős, mint én, most fog menni egy lányhoz aludni. Mondjuk ők lehet, hogy tényleg szexelni akarnak, mert a lány állítólag már nem szűz, a fiú meg tanácsokat kért az anyjától, hogy mit és hogyan csináljon. De volt osztálytársaim közül is vannak olyanok, akik már nem egyszer aludtak együtt. Ismerek olyan lányt is, akinek már 13 éves korában ott aludt a barátja, most 14 éves és még mindig nem történt semmi. Már több ilyenről hallok, anyukám pedig azt mondja, hogy ő tuti nem engedné még, mert korai. Mondom, nálunk nem aktuális téma, de ilyenkor én is megkérdezem tőle, hogy miért kell egyből arra gondolni?
Ha nagyon szexelni akarnak, akkor azt meg tudják tenni máskor is, nem kell ehhez ott aludni.
Szerintem meg nem tiltani kell, hanem kiskortól kezdve egy olyan gyereket kell nevelni, akinek van esze és beszélgetni kell vele. Nyilván egy 12-3 éves gyereknek én sem engedném ezt az együtt alvást, de ha 15-6-7 éves és már jó ideje együtt vannak, akkor belemennék és már előtte beszélgetnék a gyerekemmel erről, lenne nála a biztonság kedvéért óvszer és elmondanám neki, hogy tőlem bármit kérdezhet.
Akik meg azt hiszik, hogy nincs értelme az együtt alvásnak szex nélkül, azoknak mondanám, hogy de, biztos csodálatos érzés (tapasztalatom még nincs, csak gondolom), hogy azzal ébredsz, akit szeretsz és együtt alszotok, átölelitek egymást, veled van.
Nekem az első barátommal távkapcsolatom volt. Amikor találkoztunk egy idő után már ottalvós volt, hogy legyen időnk együtt, utazni meg nem tudtunk volna naponta, mert rengeteg idő.
Mi is csak aludtunk. Hónapokig nem volt semmi. Szexet is simogatás, fogdosás, orál, ujjazás előzte meg, szóval ismerkedtünk.
Az ottalvástól nem tudom mi értelme félteni a gyereket. Ha iskolából délután haza mennek, szülők még dolgoznak, simán szexelnek fényes nappal. Aki szexelni akar az fog is...
Vannak közösségek, pl. osztályok, családok, ahol kifejezetten szervezik a szülők az gyerekeknek az egymásnál alvást, hogy a vendégeskedés és vendéglátás megtanulásán túl más családokból is megismerjenek normákat. Kisvárosi gyerekek már gimiben kollégisták, ahol együtt alszanak többen egy szobában.
Egyetemre magukkal hozzák ezek a gyerekek ezt a szokást, ezért sokat csöveztünk mindenféle kollégiumokban is pestiként a sajátunknál sokkal alacsonyabb komfortfokozaton.:) Fesztiválon együtt sátrazunk annál, akinek van sátra... stb.
Ezt én sem értem. Mi nagyon messze laktunk egymástól párommal (200 km) és alapból, csak úgy tudtunk átmenni egymáshoz, hogy ott is alszunk, mert egyszerűen nem tudtunk volna még aznap hazajönni is. Kb. fél évig nem is szexeltünk, viszont nagyon jó volt hajnalokig beszélgetni, összebújva megnézni egy filmet (tudom, ezt nappal is lehet) vagy csak simán azzal a tudattal elaludni, hogy holnap még együtt lehetünk pár órát. Nem azért csináltuk, hogy most mi hú, de nagy felnőttek vagyunk, hogy egymásnál alszunk, hanem mert szerintem ez hozzá tartozik egy kapcsolathoz. Vagy ezek szerint nem normális dolog, ha egy kamasz (vagy akár felnőtt) szeret együtt aludni azzal, akit szeret, csak úgy?
(Nálunk az volt még, hogy mivel első kapcsolatom volt mindenki rögtön lefikázta, hogy "jajj, nem baj, találsz még mást" mintha már rögtön szakítottunk volna, mert hát "első szerelem úgyis elmúlik". Aztán azóta is együtt vagyunk, együtt élünk és már jegyben járunk és nekem anno nagyon rosszul esett, hogy senki nem vette komolyan a kapcsolatot. Tudom, hogy manapság nem ez a jellemző, de akkor is. Most mivel lett volna jobb, hogy ha szétmegyünk akkor kaptam volna még az "én megmondtam" szöveget is mellé?)
"Ha nagyon szexelni akarnak, akkor azt meg tudják tenni máskor is, nem kell ehhez ott aludni."
Nem mindenki teszi ám szét a lábát akárhol. Napközben meg nagy a nyüzsgés egy családban, senki nem vágyik arra, hogy attól kelljen félni, hogy mikor nyit be valaki, vagy úgy eleve nem tud ellazulni, hogy anyuka főz, apuka meccset néz egy ajtóval odébb. Este 10 után viszont nyugi van, még a legprűdebbek is nyugodtan dugnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!