Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők. Ti mit tennétek, ha a...

Szülők. Ti mit tennétek, ha a 17 éves fiatok legjobb barátja odaköltözne hozzátok, mert nem akar az alkoholista anyjával élni?

Figyelt kérdés

A gyerek 16 éves, elmondása szerint az anyja egy alkoholista, nem dolgozik, egész nap csak iszik (szülőin is volt már szó a problémás családi helyzetéről). A fiam mondta hogy máshová nem tud menni, volt hogy inkább kint aludt egy parkban, csak ne kelljen hazamenni az anyjához, hányást takarítani, meg "az anyja hülyeségeiből is elege van".

Amúgy nagyon rendes gyerek, segítőkész, azt mondta hogy a házimunkában is segít, tavasszal a kertben is segít (és még a fiamra is jó hatással van, ő nem igazán szereti a házimunkát, de valahogy együtt, szórakozásból is szivesen megcsinálják). Helyünk az van elég, egy nagy családi házban lakunk (az én szüleim, én és a fiam).

Ti mit tennétek? Mit lehet tenni ilyen esetben?

2018. febr. 4. 10:01
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:

Úgyanez a szitú volt közel 25éve egyik ismerősömnél mára felnöttek családosok sikeres vállakozók lettek ketten.

A fiú anyja részeg, agresszív vadállat volt, apja drogos, gyilkos, börtönben rohadt amíg meghalt. A fiú egyik jó barátja hazavitte az anyjához az anyja nehezen de befogadta akkor 13-14 éves fiút saját fiaként nevelte fel, ruháztatta de abszolút nem bánta meg.

A srác aki már családos ember azóta egyszer sem látta az édesanyját pedig már 15-20 év eltelt, a nevelőanyjára pedig anyaként néz fel és anyagilag rendszeresen támogatja segít rajta, sokkal jobban mint a saját tuajdon fia.

Szóval én azt mondom, amíg nincs gondod vele addig segíts rajta egyengesd az útját.

2018. ápr. 15. 09:44
 32/45 anonim ***** válasza:

Ez szépen meg jól hangzik... de a gyámhatóság közben mit tett?

Van ám olyan hogy "Más családi állásának jogellenes megváltoztatása vagy megszüntetése." és ez rendkívül súlyos bűncselekmény.

2018. ápr. 15. 10:24
 33/45 anonim ***** válasza:
64%

Én biztos nem vállalnám a srácot. És nem kell ahhoz szegénynek lenni, hogy problémát okozzon még egy kamasz ellátása. Nem csak kajára lesz szüksége ugyanis. De ha "csak" a kaját kéne állni, akkor is rengeteg pénz. Változatos, egészséges étkezést nem lehet kihozni 30-40 ezren alul. Egy átlagos fogyasztású felnőttnek. De kamaszként sokszor többet esznek a fiatalok, nagy a kalóriaigényük, akár másfélszer annyit is megesznek, mint ami a normál adag. Egyszerűen kell a fejlődésükhöz.

Ennyi pénz - csak 30-cal számolva is - pedig rengeteg. Inkább fizetném a saját gyerekem szórakozását, tanulását, nyelvtanfolyamot, akár magántanárt, ha korrepetálásra van szüksége. Van anyanyelvi szinten beszélő nyelvtanárt hozzá, ha csak kéthetente 2-3 órára futná, már az is megérné. Inkább a saját gyerekembe fektetném a pénzem, mint valaki másba. Akár csak ruhát vennék neki ennyi pénzből vagy a nyaralására tenném félre. Vagy csak a jövőjére, hogy könnyebben lakáshoz jusson. Éves szinten elmenne a fiúra min. 400 000 Ft. De inkább 600 vagy a fölött. Nem ettem meszet, hogy ennyi pénzt elszórjak, akkor sem, ha jól megy anyagilag.

A fél világnak szét lehetne osztani a pénzünket, mert sajnáljuk őket a rossz sorsuk miatt. Nem a mi feladatunk mást felkarolni.

2018. aug. 2. 18:49
 34/45 anonim ***** válasza:
46%
De nem szeretném, ha egy ilyen önző, materialista, pénzközpontú szülőm lenne, mint te, kedves utolsó... Irtóznék tőled és csak azért is szembemennék mindazzal, amit te képviselsz, és szórnám másokra a tőled kapott pénzt.
2018. aug. 4. 15:07
 35/45 anonim ***** válasza:
52%
Önző ? Azért, mert egy vadidegen helyett a saját gyerekére áldozna? Te hülye vagy utolso
2018. aug. 4. 16:17
 36/45 anonim ***** válasza:
48%
Eleve nem egy vadidegenről beszéltünk, de mindegy. Kettő, egy kis segítséget pláne megengedhetne magának, főleg, ha alapból tehetős. Én pl. hülyét kapnék attól, ha a szüleim ilyen önző, egoista, sznob alakok lettek volna. Szóval, számomra meg ti vagytok a hülyék, azaz bocsi: az undorítóak.
2018. aug. 5. 01:28
 37/45 anonim ***** válasza:
Az aki nem pocsékolja IDEGENRE- mert a gyereked barátja nem a te felelősséged, hanem idegen- az anyagai forrásait, az nem önző, szimplán csak nem kihasználható hülye. Ha gáz van, HIVATALOS úton el kell rendezni. Nem más nyakára menni élősködni. Ugyanis a fiam haverja NEM az én felelősségem. És nem kell sunnyogni, mert ezzel is az agresszort védik.
2018. aug. 5. 02:24
 38/45 anonim ***** válasza:

"egy kis segítséget pláne megengedhetne magának, főleg, ha alapból tehetős. "

Ismerős mentalitás: "neked van pénzed, úgyhogy adjá má'" Eszem ágában sincs. Oldja meg a család a problémát, ne a szomszédot, meg a gyerek haverjának a szüleit pumpolják.

2018. aug. 5. 02:32
 39/45 anonim ***** válasza:
64%
De, vadidegen. A gyerekem barátja nem a családom, senkim, attól hogy ők jóban vannak nekem még vadidegen. Magamnak bizony a sajat csaladom az első, sőt a második és a harmadik is, jótékonykodni majd akkor fogok, ha nekik mindenük meg van. De akkor is majd én fogom eldönteni, hogy kit vagy mit és milyen módon támogatok. Az én házam az én váram, oda nem koltozik senki, se a gyerek barátja, se a szomszéd, se anyos, se anyám. Plán e nem valaki, aki kiskorú, akiért én nem is vállalhatok felelősséget, mert ha megteszem, akár egy buntetoperrel is szembe nézhetek kiskorú családi állapotának és lakóhelyének jogellenes megváltoztatása miatt. Ha ettől szól, egoista vagy önző leszek a szemedben, hát legyen, vadidegenek véleménye soha nem érdekelt, plane nem, ha finoman szólva is idiotizmus
2018. aug. 5. 06:55
 40/45 anonim ***** válasza:
33%
Hogy kinek mi idiotizmus, azt hagyjuk. :D Engem se érdekel a te véleményed, és kár regényt írnod, nem tudsz meggyőzni. Nem ebben a szellemben nevelkedtem, hála Istennek!
2018. aug. 5. 12:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!