Ha egy alkoholista szellemileg már nincs a legjobb állapotban, akkor szervileg is rossz állapotban lehet?
"Szerintetek az ilyennek milyen állapotban lehet már a mája? Ennyire nem bontja a méreganyagokat, hogy már a gondolkodásban is korlátozott lesz?"
Pontosan úgy van, ahogyan leírtad. Ezt " hepatikus encefalopátia"-nak nevezik
Szia!
Ha van lehetőséged rá, és érdekel a sorsa, akkor mindent tegyél meg az érdekében, hogy azonnal kapjon valami kezelést ami segíthet. Persze, kell hogy ő is akarja, de majd ha végleg feladja az agya és szervezete, lehessen tiszta a lelkiismereted (vagy a hozzátartozóinak) hogy mindent megtettetek. Azért a helyedben érdeklődnék a területi mentális gondozóban (és ha normális az orvos) akkor segít, és tájékoztat a lehetőségekről.
Az én apám 60 éves, ő is sokat ivott egész életében, és már jópár éve teljesen demens, fizikailag rokkant (cukorbetegség isd közrejátszott).
Kérdésedre válaszolva, igen, szervileg is "rossz" állapotban van, és ez sajnos nem úgy megy hogy ha valaha is leteszi akkor majd "visszaépülnek a sejtjei"...
De ami ennél is rosszabb az a retardáció. Az én apám például nem kommunikál, nem is fog fel túl sokat a külvilágból, múltkor a testvéremmel meglátogattuk, és 1,5 órás látogatás alatt annyit beszélt, hogy: "Ti testvérek vagytok?". Szóval igen. Én azt mondom neki nem oszt nem szoroz majd hogy ha meghal sajnos. Vegetálásnak túl sok értelme nem lehet neki sem :/
Szóval ha Téged érdekel, még ma tegyél érte, érdeklődj a lehetőségekről, és ha nagyon érdekel a sorsa, akkor pedig legyél erőszakos e téren és igenis harcold ki hogy legyen vele valami. (Vagy tájékoztasd/noszogasd a közelebbi ht-it.)
Remélem hogy ez nem egy újabb "antihappy end" lesz.
Sok erőt és kitartást.
Sok sikert, akárcsak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!