Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire támogatnátok szülőkén...

Mennyire támogatnátok szülőként egy távkapcsolatot Anglia és Magyarország között? Miért nem tud elengedni az anyám?

Figyelt kérdés

A barátommal együtt voltunk 5 évet, majd ő Angliába költözött (az anyukája kiskora óta ott él). De most újra együtt vagyunk és ő amúgy 2 havonta jár haza, de nyilván nekünk az nagyon kevés lenne, 2 havonta 3-4 nap találkozás az nem kapcsolat.

Ezért úgy döntöttünk, hogy egyik héten ő jön Budapestre, a másik héten pedig én utazom hozzá. Most vettem fel az óráimat, szerencsére a kötelező, 'katalógusos' órák nekem kedd délutántól csütörtök délelőttig vannak. Így vagy csütörtök késő délután/este utazom, vagy pénteken és elég visszajönnöm hétfőn, vagy kedden.

Az ő esetében pedig marad a péntek-szombat-vasárnap valószínűleg.

Az anyám viszont kiakadt teljesen, hogy miért nem engedem el végre ezt a kapcsolatot és hogy ennek így semmi értelme, nem igaz, hogy az egyetemen nincs egy normális srác sem. Meg hogy ennyi erővel ki is költözhetnék és hogy tudja, úgyis ez lesz a vége, spóroljuk meg a felesleges köröket. Azóta ezt fújja, hogy nem azért szült engem, hogy a 'világ másik végén' éljek és félévente lásson. Most is mondtam, hogy végeztem a vizsgáimmal, pénteken valószínűleg elutazom és csak a jövőhét végén jövök haza. Erre megjegyzi, hogy most még ez a terv, aztán majd kitalálom, hogy vissza sem jövök többet.

Apukám reakciójától tartottam inkább, de ő teljesen jól fogadta, semmilyen gonosz megjegyzést nem tett. Erre az anyám, aki folyton támogatott, meg szerette a barátomat is, beszólogat úgy, mint egy neveletlen kamasz...

2018. jan. 29. 13:35
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
64%
Amig apucinak kell fizetni a repjegyet, addig hova akarsz felnott lenni, meg nagylany? Meg amig az a kerdes, hogy anyuka mennyire tamogat? Gyerekkent vagy kezelve, mert egyelore meg az is vagy. Mondom ezt ugy hogy az egyetembol itelve hasonlo koruak vagyunk, es az en parom is tobb ezer kilometerre es egy atszallasos repuloutra lakik tolem. Es erdekes mod nem felevente egyszer latjuk egymast, de megsem kell anyukam engedelyet kernem vagy ezen agyalnom, mert o is ket felnottet lat, akik megoldjak, amit akarnak. Majd, ha felnottkent viselkedsz, akkor ugyis fognak kezelni.
2018. jan. 29. 16:11
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Egyik oldalról teljesen nonszensz, másrészt meg abszolút kivitelezhető. London környékére egy tetszőleges budapesti lakásból háztól házig el lehet jutni 6-7 óra alatt biztonsági ellenőrzéssel meg mindennel és max ilyen 50-ből megvan a havi 2 retúrjegy. Ennél viszont sokkal egyszerűbb lenne inkább tolni egy Erasmusos félévet, utána meg átjelentkezni Angliába egyetemre.
2018. jan. 29. 16:35
 23/30 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem inkább gyűjts a pénzt és az egyetem után költözz ki hozzá. Így ez a folyamatos itazgatás sok pénzt emészt fel és sok energiát is ami a kapcsolatotoknak sem tesz majd jót, hogy mindig kialvatlanul nyűgösen találkoztok csak.
2018. jan. 29. 17:15
 24/30 anonim ***** válasza:
51%

5 éve együtt vagytok és nem képes megvárni,míg te lediplomázol.Rossz ómen.

De Te is megéred a pénzért,hogy 5 év után ennyit rugózol azon,hogy anyukád mit szól ehhez az állapothoz.

Kívánom,hogy ne legyen igazam,de szerintem ez egy burkolt szakítás.Nem tudtátok ezt volna megbeszélni? Muszáj akkor kimenni, amikor te egyetemre mész?

Sajnos sok ismerősöm van,aki elpazarolja a nagy lila ködben a fiatalságát egy olyan csávóra, akivel nem passzolnak.A helyedben én se tenném.Ha szeretne, az a minimum,hogy nem 2 havi látogatással szúrná ki a szemedet,de megvárná,míg lediplomázol.Vagy hozott volna magával és elkezded az egyetemet ott.

Én a helyedben nagyon átgondolnám ezt az egészet,nehogy kidobjam az éveket az ablakon.Minél később szakítasz,annál nehezebb lesz majd talpra állni.

2018. jan. 29. 17:41
 25/30 A kérdező kommentje:
Azért ment el, mert szakítottam vele és úgy gondolta, hogy ott legalább nem futunk össze soha, nem lesznek kínos találkozók 1-1 buliban (közös baráti társaság). Elég bonyolult a háttér, de a kapcsolatunknak közel sincs vége, ez nem az a távolság, ami akadályt jelentene.
2018. jan. 29. 17:44
 26/30 anonim ***** válasza:
71%

"Jaj a pénzt megoldom, nem arra értettem a támogatást."

"Sehol nem írtam, hogy magamnak teremtem rá elő a pénzt. Apa fizeti, mondta már."

Ja értem, a megoldom nálad azt jelenti, hogy majd apuci megoldja :D

2018. jan. 29. 17:51
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem érdemesebb lenne,hogy két hetente jönne ő,te rá két hétre megint mennél.

Így végülis havonta 2x együtt lehetnétek kb 3-4 napot alkalmanként.

Az annyira nem rossz, ahhoz képest,hogy mekkora távolság van.

De egyébként igazad van,anyukádnak nincsen joga olyanokat vágnia a fejedhez,hogy ő szült és cserben hagyod, ha esetleg elköltözöl majd külföldre.

Hát istenem.

Kb 1 millió magyar költözött az utóbbi években külföldre. Családok szakadt szét az aktuális politikai,gazdasági helyzet miatt.

Nem egyszerű senkinek, mindenkit érint,aki még itthon van, hogy a barátai, családtagjai elköltöztek külföldre. Mindenki szenved, de ez van, nem lehet megmondani a saját gyerekednek sem, hogy ne menjen. Most fiatal, még gyereked sincs. Miért ne mennél?

Mármint a költözésre értem,ha úgy döntenél,hogy kiköltözöl.

Anyukádnak meg kell értenie,hogy hiába ő szült, te egy különálló személyiség vagy, nem rendelkezhet feletted, nem zárhat be a kis szobába mert nem akar elengedni.

Egyébként hosszabb távon az lenne a megoldás valóban, ha a barátoddal összeköltöznétek . De amíg tart a suli, szerintem teljesen járható út,hogy 2-4 hetente valaki repülőre ül és találkoztok.

Hetente szerintem anyagilag sok lenne, de persze ti tudjátok.

2018. jan. 29. 19:28
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Te még gyerek vagy, egyrészt mert apukádtól várod el, hogy havi 100 ezer forintokat kidobjon az ablakon repülőjegyre, másrészt olyan naiv vagy, hogy azt hiszed, ez hosszútávon fenntartható életvitel.

Ha téged az egyetem ideköt, és a barátod képes volt azért elköltözni egy másik országba, hogy elkerüljön téged, arra már nem képes, hogy érted visszaköltözzön? :D

2018. jan. 30. 12:50
 29/30 anonim ***** válasza:
79%
Nekem nem lenne pofám apámmal fizettetni a repülőt amikor gondolom a sulit meg az egyéb kiadasaidat is ő fedezi és akkor is így gondolom hogy ha kő gazdag az apád. Ez neked is meg a barátodnak is fárasztó és idő igényes, jobb megoldás lenne ha vissza költözne vagy te ki mennél. Anyukádnak viszont hogy a kérdésre is válaszoljak nincs köze ehhez de meglehet érteni hogy fél attól hogy több ezer kmre leszel tőle.
2018. jan. 30. 14:05
 30/30 Savlekotő ***** válasza:
Igy járnak azok akiket anyuci menekülésképpen életcélnak szült játék babának. Remélem már el költöztél tőle.
2020. nov. 20. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!