Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire támogatnátok szülőkén...

Mennyire támogatnátok szülőként egy távkapcsolatot Anglia és Magyarország között? Miért nem tud elengedni az anyám?

Figyelt kérdés

A barátommal együtt voltunk 5 évet, majd ő Angliába költözött (az anyukája kiskora óta ott él). De most újra együtt vagyunk és ő amúgy 2 havonta jár haza, de nyilván nekünk az nagyon kevés lenne, 2 havonta 3-4 nap találkozás az nem kapcsolat.

Ezért úgy döntöttünk, hogy egyik héten ő jön Budapestre, a másik héten pedig én utazom hozzá. Most vettem fel az óráimat, szerencsére a kötelező, 'katalógusos' órák nekem kedd délutántól csütörtök délelőttig vannak. Így vagy csütörtök késő délután/este utazom, vagy pénteken és elég visszajönnöm hétfőn, vagy kedden.

Az ő esetében pedig marad a péntek-szombat-vasárnap valószínűleg.

Az anyám viszont kiakadt teljesen, hogy miért nem engedem el végre ezt a kapcsolatot és hogy ennek így semmi értelme, nem igaz, hogy az egyetemen nincs egy normális srác sem. Meg hogy ennyi erővel ki is költözhetnék és hogy tudja, úgyis ez lesz a vége, spóroljuk meg a felesleges köröket. Azóta ezt fújja, hogy nem azért szült engem, hogy a 'világ másik végén' éljek és félévente lásson. Most is mondtam, hogy végeztem a vizsgáimmal, pénteken valószínűleg elutazom és csak a jövőhét végén jövök haza. Erre megjegyzi, hogy most még ez a terv, aztán majd kitalálom, hogy vissza sem jövök többet.

Apukám reakciójától tartottam inkább, de ő teljesen jól fogadta, semmilyen gonosz megjegyzést nem tett. Erre az anyám, aki folyton támogatott, meg szerette a barátomat is, beszólogat úgy, mint egy neveletlen kamasz...

2018. jan. 29. 13:35
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Általában vizsgaidőszak előtt 2-3 héttel kezdek neki. Ne tegyünk úgy, hogy az egyetemisták egész évben a könyvek és a jegyzetek felett vannak. :D
2018. jan. 29. 14:54
 12/30 anonim ***** válasza:
80%
Svájc-Magyarország távkapcsolat után támogatnálak, de nem örlünék, ha a suli rovására menne a naaagy szerelem.
2018. jan. 29. 14:57
 13/30 anonim ***** válasza:
57%

Ne tegyünk úgy, hogy az egyetemisták egész évben a könyvek és a jegyzetek felett vannak. :D

Hát meg is látszik,bulika az egész,a kettes meg jo lesz..

2018. jan. 29. 15:00
 14/30 anonim ***** válasza:
40%
Aztán majd pár év múlva ne gyere sírni, hogy csak mekiben vagy gyárban találtál munkát :D
2018. jan. 29. 15:02
 15/30 A kérdező kommentje:
4.3 lett az átlagom most, egyetlen kettesem sem volt. Nem kell általánosítani.
2018. jan. 29. 15:02
 16/30 anonim ***** válasza:
77%

Ha képes vagy magad eltartani, ellátni és még utiköltségre is futja, tied a pont.

Ha azért mosatod cuccodat anyáddal, mert te Angliában a barátodnál vagy, akkor anyádé.

Ha szó nélkül teszi, még plusz pont is jár neki.

2018. jan. 29. 15:21
 17/30 anonim ***** válasza:
80%

Nem valószínű, hogy működne évekig ez az utazgatósdi, max. úgy tudnám elképzelni, ha végzős lennél, és utána terveznéd, hogy kimész. Így majd egyikőtök belefárad egy idő után, és a pénz sem elhanyagolható, amit kidobtok az ablakon. Lehet most te nem hagynád őt ott semmiért, de egy határ után el tud jönni az az érzés, hogy akár ő azt mondja, hogy a f***szom az egészbe, fáradt vagyok, itt egy jó nő a szomszéd utcában, mit töröm én magam tulajdonképpen? Akkor az nagyon nagy pofára esés lesz neked. Mert lássuk be, azért elég regénybe illő, hogy valakik éveken át így tartják a kapcsolatot, és végig lángol a szerelem.

Fiatalként ezt nem látja az ember, én magam is képzeltem hasonlót (bár az csak Németország volt). Nem baj. Mindenki megtanulja a saját bőrén, és ez valójában így is van jól.

2018. jan. 29. 15:23
 18/30 anonim ***** válasza:
78%

Hát persze, ahogy vége az órádnak rohansz a reptérre, hazafelé is csak aznap jössz, amikor az óráid kezdődnek, hétközben még bulizol is, de azért szuper tanuló is vagy. És persze mindenre saját magadnak a pénzt is előteremted. Csak nehogy azt mond, hogy közben még dolgozol is valahol :D

Szerintem ez az egész nagy kamu :)

2018. jan. 29. 15:47
 19/30 anonim ***** válasza:
71%
De ez rengeteg pénz. A szüleid finanszírozzák? Mert akkor megértem, hogy kiakadtak.
2018. jan. 29. 15:53
 20/30 A kérdező kommentje:

Nem kamu. Ez az egész még csak most lesz "tesztelve", tehát eddig nem kellett sehová rohangálnom.

Sehol nem írtam, hogy magamnak teremtem rá elő a pénzt. Apa fizeti, mondta már.

2018. jan. 29. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!