Mennyire támogatnátok szülőként egy távkapcsolatot Anglia és Magyarország között? Miért nem tud elengedni az anyám?
A barátommal együtt voltunk 5 évet, majd ő Angliába költözött (az anyukája kiskora óta ott él). De most újra együtt vagyunk és ő amúgy 2 havonta jár haza, de nyilván nekünk az nagyon kevés lenne, 2 havonta 3-4 nap találkozás az nem kapcsolat.
Ezért úgy döntöttünk, hogy egyik héten ő jön Budapestre, a másik héten pedig én utazom hozzá. Most vettem fel az óráimat, szerencsére a kötelező, 'katalógusos' órák nekem kedd délutántól csütörtök délelőttig vannak. Így vagy csütörtök késő délután/este utazom, vagy pénteken és elég visszajönnöm hétfőn, vagy kedden.
Az ő esetében pedig marad a péntek-szombat-vasárnap valószínűleg.
Az anyám viszont kiakadt teljesen, hogy miért nem engedem el végre ezt a kapcsolatot és hogy ennek így semmi értelme, nem igaz, hogy az egyetemen nincs egy normális srác sem. Meg hogy ennyi erővel ki is költözhetnék és hogy tudja, úgyis ez lesz a vége, spóroljuk meg a felesleges köröket. Azóta ezt fújja, hogy nem azért szült engem, hogy a 'világ másik végén' éljek és félévente lásson. Most is mondtam, hogy végeztem a vizsgáimmal, pénteken valószínűleg elutazom és csak a jövőhét végén jövök haza. Erre megjegyzi, hogy most még ez a terv, aztán majd kitalálom, hogy vissza sem jövök többet.
Apukám reakciójától tartottam inkább, de ő teljesen jól fogadta, semmilyen gonosz megjegyzést nem tett. Erre az anyám, aki folyton támogatott, meg szerette a barátomat is, beszólogat úgy, mint egy neveletlen kamasz...
Ne tegyünk úgy, hogy az egyetemisták egész évben a könyvek és a jegyzetek felett vannak. :D
Hát meg is látszik,bulika az egész,a kettes meg jo lesz..
Ha képes vagy magad eltartani, ellátni és még utiköltségre is futja, tied a pont.
Ha azért mosatod cuccodat anyáddal, mert te Angliában a barátodnál vagy, akkor anyádé.
Ha szó nélkül teszi, még plusz pont is jár neki.
Nem valószínű, hogy működne évekig ez az utazgatósdi, max. úgy tudnám elképzelni, ha végzős lennél, és utána terveznéd, hogy kimész. Így majd egyikőtök belefárad egy idő után, és a pénz sem elhanyagolható, amit kidobtok az ablakon. Lehet most te nem hagynád őt ott semmiért, de egy határ után el tud jönni az az érzés, hogy akár ő azt mondja, hogy a f***szom az egészbe, fáradt vagyok, itt egy jó nő a szomszéd utcában, mit töröm én magam tulajdonképpen? Akkor az nagyon nagy pofára esés lesz neked. Mert lássuk be, azért elég regénybe illő, hogy valakik éveken át így tartják a kapcsolatot, és végig lángol a szerelem.
Fiatalként ezt nem látja az ember, én magam is képzeltem hasonlót (bár az csak Németország volt). Nem baj. Mindenki megtanulja a saját bőrén, és ez valójában így is van jól.
Hát persze, ahogy vége az órádnak rohansz a reptérre, hazafelé is csak aznap jössz, amikor az óráid kezdődnek, hétközben még bulizol is, de azért szuper tanuló is vagy. És persze mindenre saját magadnak a pénzt is előteremted. Csak nehogy azt mond, hogy közben még dolgozol is valahol :D
Szerintem ez az egész nagy kamu :)
Nem kamu. Ez az egész még csak most lesz "tesztelve", tehát eddig nem kellett sehová rohangálnom.
Sehol nem írtam, hogy magamnak teremtem rá elő a pénzt. Apa fizeti, mondta már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!