Miért hívják "eltartottnak" meg "élősködőnek" a még otthon lakó, de felnőtt, dolgozó embert?
Rengeteg olyan kérdést olvastam ezen az oldalon, ahol ha egy fiatal, huszonéves még otthon lakik a szüleivel, akkor mindjárt megbélyegzik, hogy élősködő, ingyenélő, eltartott....
De nem értem, miért lenne az? Hiszen dolgozik, beszáll a költségekbe (rezsi, kaja, esetleges nagyobb kiadás), nem függ anyagilag a szüleitől, nem kér tőlük pénzt, vagyis majdnem ugyanolyan, mintha albérletben lakna, annyi különbséggel, hogy éppen "bérleti díj" címén nem kell külön fizetnie...
Szerintem ez teljesen más helyzet, mintha az illető nem dolgozna, és eltartatná magát a szüleivel, arra joggal lehetne mondani.
Miért ilyen szemellenzősek az emberek?
Én is otthon lakok, igaz az anyámmal. Ő is dolgozik, Én is. Költség szempontjából teljesen önálló vagyok. A számlákat felesbe fizetjük. A kaját is mindenki magának veszi. A mosást, főzést takarítást többnyire én csinálom, még másodállás mellett is több szabadidőm van, mint neki.
Sajnos a keresetem nincs annyi, hogy külön albérletbe menjek. A párom sem nehezményezi, van, mikor együtt csináljuk meg az otthoni teendőket, mikor feljön. Bár sosem kérem, hogy segítsen. Ha minden jól megy, a nyárra összejön, hogy össze tudjunk költözni a párommal ketten. Aki megszól ne foglalkozz vele! ;)
ma 13:14 Másik 75% :)
Nah, nálunk dettó ez a helyzet, tesóm 30 éves, csak ő dolgozni sem annyira akar, de a házimunkát anyám végezze, mert ő férfi...ő sem érzi a pénz értékét, amikor dolgozott egy kib...karácsonyi ajándékot sajnált anyánktól, inkább magának vett piát. Arca is nagy a semmire. De neki különleges ételek kellenek, stb. Aki olyat ír, hogy biztosan irigy vagyok, az gondolkozzon már el, milyen érzés lenne neki, ha a saját szüleivel úgy bánna a testvére, mint egy ronggyal?
Meg őszinte leszek, én félek attól, hogy ha anya már nem lesz, akkor majd jön az én nyakamra? Mert soha nem keres, csak ha pénz kell neki-nyilván nem adok.
Viszont a barátomat is úgy ismertem, hogy otthon lakott, ő mindenben segített az édesanyjának, apjának. Tehát én nem ítélek el élből senkit azért, mert otthon lakik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!