Miért hívják "eltartottnak" meg "élősködőnek" a még otthon lakó, de felnőtt, dolgozó embert?
Rengeteg olyan kérdést olvastam ezen az oldalon, ahol ha egy fiatal, huszonéves még otthon lakik a szüleivel, akkor mindjárt megbélyegzik, hogy élősködő, ingyenélő, eltartott....
De nem értem, miért lenne az? Hiszen dolgozik, beszáll a költségekbe (rezsi, kaja, esetleges nagyobb kiadás), nem függ anyagilag a szüleitől, nem kér tőlük pénzt, vagyis majdnem ugyanolyan, mintha albérletben lakna, annyi különbséggel, hogy éppen "bérleti díj" címén nem kell külön fizetnie...
Szerintem ez teljesen más helyzet, mintha az illető nem dolgozna, és eltartatná magát a szüleivel, arra joggal lehetne mondani.
Miért ilyen szemellenzősek az emberek?
Nem csak egyetem után lehet dolgozni 16 tol van diákmunka,Anyám anno már 14 évesen melozott igaz a nyugdijába nem számitj
ák be,de akár érettségivel is lehet,de akinek kényelmes otthon az kezdjen el dolgozni 30 felett. Nem vagyok buta csak látom az otthon tespedo semmit se csinálo érett 30 fiatalokat meg azokat akik albérletben nyomorognak huszon évesen,miért megy ilyen jol az albérlet ágaztat? Mert olyan jo otthon családdal lenni. Itt is minden harmadik kérdes az otthon lakoktol jon h mennyire utálnak ott lenni,utlja a saját Anyjat Apját mert mindenbe beleszol,24 évesen könyörögnire kell kétéves kapcsolatban ottalvásért a kicsi lánynak,költözzön,aki akar az leválik és önnálosodik,a többi kifogás,de akkor meg viselje el h 24 évesen is a kislánynak nincs együtt alvás Anyuci Apuci házában,van akiknek még lakáskulcsuk sincsen kiengedik beengedik,tudod ki akarna igy élni százszor inkább egy albérlet és munka,de önnálosag saját élet. :P
Én igenis szerencsétlennek tartom azokat, akik teljes állásban dolgoznak, elmúltak 25 évesek, de még mindig nem éreznek késztetést arra, hogy önállóan éljenek. Főleg, ha van párjuk is.
Én most vagyok 21, egyetem mellett dolgozok + a szüleim is tesznek nekem félre pénzt, amint lediplomázok, külön is költözök. Egyszerűen azért, mert felnőtt ember vagyok és igényem van arra, hogy külön éljek a szüleimtől. Azt sem értem, hogy aki a magas albérletárak miatt marad otthon, az mégis mire számít? Hogy így összespórolja egy lakás/ház árát? Ja, az itteni átlagfizuk mellett talán 20-30 év alatt sikerül is. Addig anyucival élnek otthon?
Miért probléma valakinek, hogy hol lakom?
Miért probléma valakinek, hogy 10-20 évemet nem úgy élem le, hogy tudjak venni egy házat a nemlétező páromnak, gyerekemnek?
Mi van, ha én autókat akarok, világot látni, esetleg nekem az olyan nők jönnek be akiknek van saját háza medencével, akkor minek vegyek én is egy házat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!