Miért hívják "eltartottnak" meg "élősködőnek" a még otthon lakó, de felnőtt, dolgozó embert?
Rengeteg olyan kérdést olvastam ezen az oldalon, ahol ha egy fiatal, huszonéves még otthon lakik a szüleivel, akkor mindjárt megbélyegzik, hogy élősködő, ingyenélő, eltartott....
De nem értem, miért lenne az? Hiszen dolgozik, beszáll a költségekbe (rezsi, kaja, esetleges nagyobb kiadás), nem függ anyagilag a szüleitől, nem kér tőlük pénzt, vagyis majdnem ugyanolyan, mintha albérletben lakna, annyi különbséggel, hogy éppen "bérleti díj" címén nem kell külön fizetnie...
Szerintem ez teljesen más helyzet, mintha az illető nem dolgozna, és eltartatná magát a szüleivel, arra joggal lehetne mondani.
Miért ilyen szemellenzősek az emberek?
Azért, mert itt a legtöbb irigy, és mindent lenéz, akinek obb a helyzete, mint neki.
Amíg a saját szükségleteit fizeti, nem függ anyagilag a szülöktöl, addig iylen szempontból nem kifogásolható.
Ettöl függetlenül nem feltétlen jó a személyiségfejlödésre nézve, ha a már felnött, dolgozó ember a szülökkel él, mert nem önállósodik eléggé, de ez más téma.
Rendben, de akkor ne picsogjon az otthonlakó ha korlátozva van, minden második kérdes a nem aladhatok a fuimmal ,megmondják mikor feküdjek le,megszabják hová mehetek,stb,felnőtt dolgozó embereknek megszabja Anyuci Apuci a dolgait életét,kimenőjét,szexualitását, akkor az ovis szint, Sokan inkább mennek koszos lukba de önnálóak,aki nem dolgozik az más,de ott is a szülő hibája h herefejlesztő van,normális fiatal már 16 éves kora ota dolgozik és 30 évesen sem otthon ül a gép előtt egésznap,kiszolg
ltatva magát, miközben a szülök gürcölnek. Lakjon otthon a huszon éves de akkor ne picsogjon itt ha kiskorúként van kezelve, hiába adja le a fizuja felét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!